Bantott már meg Titeket kisgyereketek ennyire? Vagy csak en reagálom túl?
Lassan 6 eves lányom mindig dacos, nehéz természetű gyerek volt, sokszor magas lóról beszél, ellenséges szemtelen, hozzáteszem, sosincs ráhagyva.
Most elkezdett elég durván kritizálni, hogy husi vagyok, meg nem szép a lábam, meg a hasam, meg csúnya vagyok, ilyesmiket. Mostanában többször volt, hogy megjegyzett dolgokat, de nem sértődtem meg, mert tudom, hogy a gyerekek kíméletlenül őszinték, nem csináltam ügyet belőle, de mindig elmondtam neki, hogy nem szép dolog másokat kritizálni, főleg a külsejük miatt.
De most ez a sok minden amit így felsorolt, szerintem meg is akart bántani, pedig előtte nem volt semmi veszekedés, iszonyatosan rosszul esett, félre is vonultam, mert már a sírás folytogatott.
( Hozzáteszem, nem egy mázsás vagyok, max 10 kg plusz van rajtam, nem vagyok igénytelen, csinosan öltözködöm, de ha nem így lenne, a gyerekemnek akkor is gondolom, hogy engem kellene a legszebbnek tartania, mert en vagyok az anyukája.)
Nektek volt mar hasonló "élményetek"? Nektek nem esett rosszul? Hogy reagáltátok le?
Mit szólt volna, ha elsírod magad?
Miért vonultál félre, mert már a sírás fojtogatott?
Elég idős ahhoz, hogy az ilyen érzelmeidet is kimutasd előtte.
Egyébként az én lányom is ledagadtozott engem. Mondtam neki, hogy igaz, hogy kövér vagyok, de ezt nem illik mondogatni, hogy vki kövér. Soha többet nem mondta. Megértette.
De a te lányod nem tűnik egyszerű esetnek. "Most elkezdett elég durván kritizálni, hogy husi vagyok, meg nem szép a lábam, meg a hasam, meg csúnya vagyok." Én ezt már soknak tartom. Nem csak másnak a "véleményét" mondja? Esetleg tőled nem hallhatta?
Ugyanis ez már nem a "gyerekek kíméletlenül őszinték" kategória.
Sokat elárul majd a jelleméről, ha meglátja, hogy elsírod magad egy ilyen csúnya kritika után.
Már tudja hogy sírtam, kerdezte miert, elmondtam neki hogy nagyon csúnyán, bántóan viselkedett, ilyeneket senkinek nem mondunk. Nem szólt semmit, nagyon nem érdekelte, legalábbis látszólag.
A hasam ket csaszár utan csíkos, meg kinyúlt, azt már többször megkérdezte, miért olyan csúnya. A lábam a szőrtelenítéstől pöttyös, szerinte azért csúnya. Ezeket összegezve rámzúdította.
Vártam már, hogy vki kitér a férjemre.
Nem, ő soha nem kritizál, nem szól le, főleg nem a gyerek előtt.
Számomra ez rémisztő, amit leírsz. Én nem voltam a világ legjobb gyereke, de hogy hat évesen nyíltan sértegessem az anyámat (akár játékból) az eszembe sem jutott...
Igaz, az én lányom még kicsi, de esetleg ha ilyesmit tesz, meg sem állok vele a nevelési tanácsadóig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!