Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereketek mennyit volt...

Kisgyereketek mennyit volt beteg bölcsi kezdésnél?

Figyelt kérdés

2 és fél éves fiammmal 2 évesen kezdtük a napközit. Tehát tavaly május óta kb. Azóta kivétel nélkül minden hónapban minimum 2 hetet van itthon, de pl decemberben egyáltalán nem vittem, hisz ünnepek voltak amúgy is, meg az egész december a betegségekről szólt. Kicsit úgy érzem, hogy akármennyire egészségesen étkeztetem, tömöm vitaminokkal, olyan mint a falra hányt borsó! Minden felsőlégúti betegséget elkap és már nagyon sajnálom, mert amúgy meg nagyon szeret ide járni, mindig boldogan megy, boldogan jön...

Igazából nem is tanácsokat várok, hanem egy kis bíztatást...vagy véleményeket, hogy mennyire normális, hogy ennyire beteges a gyerekem, másoknál is ez a jellemző? Próbáltam körbekérdezni, hogy kinél meddig tartott ez az időszak, amíg megszokják a közösséget a gyerkőcök, és eléggé lelomboztak, mert mindenkinél, akit kérdeztem, kb 3-4 hónap alatt lezajlott a kritikus szakasz, utána a gyerek már jobban bírta...komolyan mondom, a gyógyszertárban már megkapnám a leghűségesebb vásárló díjat...

2015. jan. 19. 11:08
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Még annyit hozzáfűznék, hogy novemberben kivették az orrmanduláját, meg fel kellett szúrni mindkét fülét...azóta már nincs fülgyulladás, de helyette van más :( Még az a szerencse, hogy nem megy a hasa, de ez a finomság tuti betalál minket majd tavasszal :D :(
2015. jan. 19. 11:10
 2/11 Lencsibaba0121 ***** válasza:
Én a nagyon szerencsés szülők közé tartozom, mert az én kicsim (teljesen őszintén megmondom) egyszer volt beteg, amióta bölcsibe jár. Tavaly augusztusban kezdte a bölcsit, akkor volt 13 hónapos. Kis köhögések és orrfolyások vannak, de egyikre sem mondta a doki, hogy emiatt ne vigyük közösségbe. Egyszer volt decemberben egy "nagy" betegsége, akkor antibiotikumot is kellett szedni, de egy hét alatt túl is esett rajta. Mások viszont a csoportjában valóban majdnem havi rendszerességgel hiányoznak 1-2 hetet. Volt olyan is a csoportban, akit már kivettek, mert egyszerűen beszokni sem tudott, annyit volt beteg!
2015. jan. 19. 11:23
 3/11 anonim ***** válasza:

Az enyém szeptemberben kezdte, 2x kapta el a szemgyulladást, de ennyi :) Ő nem szed semmilyen vitamint (D vitaminon kívül, amit a kistesója is kap). Mondták is, hogy ő jól viseli nem igazán ragad rá semmi :) Pedig 1 évesen neki is fel kellett szúrni az egyik fülét mert ráment a gyulladás és csúnya gennyes lett, de azóta nincs gond, ha jobban szipog orszi porszizom.

Mondjuk mi egyébként sem voltunk betegesek, minden évben 1x elkap valamit és ennyi. Szerintem a sok gyógyszertári vitamin sem tesz nagyon jót ilyen kis szervezetnek, bár ha tényleg minden hónapban ennyit beteg jobb lenne utánajárni a dolognak és valahogy megerősíteni az immunrendszerét.

2015. jan. 19. 11:39
 4/11 A kérdező kommentje:
Hát köszi szépen, hogy írtatok, és még jobban lelomboztatok :D Utolsó, a mandula műtét is annak eredménye lett, hogy próbáltunk utánajárni, hogy mi a sok betegség oka...igaz, azóta jobb a helyzet, könnyebben túljut a betegségeken, de mindig elkapja őket továbbra is...azért várnám mások válaszát is, de lehetőleg ne csak a dicsekvő anyukák válaszoljanak...
2015. jan. 19. 11:57
 5/11 anonim ***** válasza:
Pont ugyanúgy vagyunk, mint ti. Júniusban 2 évesen kezdte a fiam a csanát, rengeteget beteg. Most 5 hete már nem volt, de ma már megint magas lázzal mentünk a dokihoz. Torokgyulladás. Én meg éppen azt hallom mindenkitől, hogy ez hosszú folyamat.
2015. jan. 19. 12:13
 6/11 anonim ***** válasza:
Ja, nálunk volt már hasmenés, bárányhimlő, hörghurut, torokgyulladás. Ne lombozódj le, az előző 2 válaszoló a szerencsés kivételek közé tartozik, az általános nem az ő esetük. Majd túl lesznek ezen a mi gyerekeink is, fel a fejjel!
2015. jan. 19. 12:15
 7/11 anonim ***** válasza:
Tavaly januárban kezdtük a bölcsit, akkor volt 1,5 éves. 1 napot ment, utána 3 hétig itthon volt tüszős mandulával, 40 fokos lázzzal. És ez ment 8 hónapig, 3-szor volt kórházban is. Mindent elkapott. Ha valaki csak tüsszögött a bölcsiben, az én gyerekem tuti hogy nagyon lebetegedett, az egyetlen ok hogy nem vettem ki a bölcsiből, hogy imád ott lenni, vannak barátai. 8 hónapig tartott a durva időszak, közben született egy kistesója, a kisebbik is mindig beteg. De augusztus vége óta normalizálódott a helyzet, most beteg azóta másodszor, és nem olyan durva a betegség lefolyása sem. Lehet hogy amiatt mert a nagyok ovisok lettek, a kicsik pedig még nem hoznak annyi vírust, nem tudom, de őszintén remélem hogy a gyerek immunrendszere erősödött meg ennyire. A kisebbikem is folyamatosan beteg, de ősztől őt is beadom bölcsibe, visszamegyek dolgozni, remélem hogy addigra átesik a nehezén és nem lesz ő sem beteges. Szóval nálunk 8 hónap volt. Van még egy szőke kék szemű kissrác a bölcsiben, ő is ugyanolyan beteges, kórházazós mint az én manóm, elvileg ez a szőkék átka :) Ja és minket b..szogat a rokonság hogy mit csinálunk hogy ilyen gyenge a gyerekek immunrendszere, mert ez nem normális, de sok-sok orvosnál voltunk, és mindegyiknél megkérdezem, de igen, normális. Még jóval betegesebb gyerekek is vannak. Mi is törzsvásárlók vagyunk a gyógyszertárban :) (e heti adag: 3 üveg antibiotikum mert mindkettő azt kap, Normaflore, orrcsepp, Spiropent, köhögéscsillapító, Ambroxol :) )
2015. jan. 19. 12:44
 8/11 anonim ***** válasza:

az én fiam két évesen kezdte a bölcsit

egy hetet járt,egy hetet nem.nagyon sokat volt beteg.nyolcszor volt neki hörghurut.állandóan hányt a köhögéstől

egy évig járt bölocsibe,aztán oviba került

az első évben még sokat volt beteg,de nem havi kétszer,hanem egyszer.a második ovi évben 2-3-szor volt beteg,de ezek sem voltak komolyak

szeptemberben kezdte a harmadik ovis évet,még nem kapott antibiotikumot,egyszer volt beteg.köhögés előfordul,de ahogy egyet köhint,inhalálom,meg adom a + c vitamint.tehát nyugi,javulni fog a helyzet

2015. jan. 19. 13:04
 9/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én is azért nem veszem ki a bölcsiből, mert nagyon nagyon szeret menni, de tényleg! Ráadásul ott valamiért a közösség hatására jobban, többet is eszik, és nagyon aranyosan eljátszik, és sokat is fejlődött, többet, mint amennyit itthon fejlődne. Egyébként én is itthon vagyok a kisebbel még, és sokat hezitáltam ezen a kérdésen, hogy a betegségek miatt mi legyen...A kicsi egyenlőre valamiért nem kapott el tőle semmit...csodálkozom is...de nagyon szereti, és ezért inkább nem veszem ki, mert szerintem ugyanezt eljátszanánk szeptembertől, majd amikor kezdi az ovit.

A másik dolog, amiért ez nagyon elkezdett zavarni, az az, hogy sokallom ezt a temérdék antibiotikumot, amit felír az orvos...elhiszem, hogy indokolt, de már aggódom, hogy hogy bírja ki ezt a kisfiam bélflórája...tudom, hogy muszáj, bízom a dokiban, de emiatt is "lelombozódok", hogy akkor most mitévők legyünk. Ha Fiamat kérdezem, hogy szeret-e bölcsibe menni, akkor mindig mondja, hogy igen, sorolja a gyerekek nevét...ha nem így lenne, akkor már rég kivettem volna...

2015. jan. 19. 13:10
 10/11 anonim ***** válasza:
7. vagyok, nálunk a kisebbik anyatejes, de örökké beteg, még akkor is amikor a nagyobbik csak köhög kettőt, gondolom a bölcsiben ugyanígy működik, a vírus az erősebbre nincs hatással, de a gyengébbek megbetegszenek. Én is sokat gondolkodtam hogy megéri-e, de szerintem is csak elodáznánk a szenvedést. És most, hogy a nagyobbikam itthon van, látom hogy mennyire unatkozik. A kicsi esik-kel, rámegy a játékaira, el sem tudok lépni mellőle mert megsérül. A nagyobbik pedig nagyon féltékeny lett pár nap alatt (eddig ez azért nem volt mert a kicsi most kezdett el mászni, eddig csak feküdt, bárhol ott hagyhattam, de most állandóan vele vagyok), kiszaladtam wc-re, a kicsi elkezdett ordítani. Visszamentem, megkérdeztem mi volt, és mondta a nagyobbik hogy ellökte. Eddig soha nem volt ilyen, de még hasonló sem. Amit nem lát a nagy, az nem fáj neki, este pedig amíg apa hazaér, megoldom. Hát igen, külföldön gyorstesztel a doki, hogy vírus vagy baktérium, és csak akkor ír antibiotikumot ha tényleg kell. Nálunk nem vesznek ilyen gyorsteszt gépet, csak írják a gyógyszert...
2015. jan. 19. 13:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!