Kisgyereketek mennyit volt beteg bölcsi kezdésnél?
2 és fél éves fiammmal 2 évesen kezdtük a napközit. Tehát tavaly május óta kb. Azóta kivétel nélkül minden hónapban minimum 2 hetet van itthon, de pl decemberben egyáltalán nem vittem, hisz ünnepek voltak amúgy is, meg az egész december a betegségekről szólt. Kicsit úgy érzem, hogy akármennyire egészségesen étkeztetem, tömöm vitaminokkal, olyan mint a falra hányt borsó! Minden felsőlégúti betegséget elkap és már nagyon sajnálom, mert amúgy meg nagyon szeret ide járni, mindig boldogan megy, boldogan jön...
Igazából nem is tanácsokat várok, hanem egy kis bíztatást...vagy véleményeket, hogy mennyire normális, hogy ennyire beteges a gyerekem, másoknál is ez a jellemző? Próbáltam körbekérdezni, hogy kinél meddig tartott ez az időszak, amíg megszokják a közösséget a gyerkőcök, és eléggé lelomboztak, mert mindenkinél, akit kérdeztem, kb 3-4 hónap alatt lezajlott a kritikus szakasz, utána a gyerek már jobban bírta...komolyan mondom, a gyógyszertárban már megkapnám a leghűségesebb vásárló díjat...
Az enyém szeptemberben kezdte, 2x kapta el a szemgyulladást, de ennyi :) Ő nem szed semmilyen vitamint (D vitaminon kívül, amit a kistesója is kap). Mondták is, hogy ő jól viseli nem igazán ragad rá semmi :) Pedig 1 évesen neki is fel kellett szúrni az egyik fülét mert ráment a gyulladás és csúnya gennyes lett, de azóta nincs gond, ha jobban szipog orszi porszizom.
Mondjuk mi egyébként sem voltunk betegesek, minden évben 1x elkap valamit és ennyi. Szerintem a sok gyógyszertári vitamin sem tesz nagyon jót ilyen kis szervezetnek, bár ha tényleg minden hónapban ennyit beteg jobb lenne utánajárni a dolognak és valahogy megerősíteni az immunrendszerét.
az én fiam két évesen kezdte a bölcsit
egy hetet járt,egy hetet nem.nagyon sokat volt beteg.nyolcszor volt neki hörghurut.állandóan hányt a köhögéstől
egy évig járt bölocsibe,aztán oviba került
az első évben még sokat volt beteg,de nem havi kétszer,hanem egyszer.a második ovi évben 2-3-szor volt beteg,de ezek sem voltak komolyak
szeptemberben kezdte a harmadik ovis évet,még nem kapott antibiotikumot,egyszer volt beteg.köhögés előfordul,de ahogy egyet köhint,inhalálom,meg adom a + c vitamint.tehát nyugi,javulni fog a helyzet
Köszönöm a válaszokat!
Én is azért nem veszem ki a bölcsiből, mert nagyon nagyon szeret menni, de tényleg! Ráadásul ott valamiért a közösség hatására jobban, többet is eszik, és nagyon aranyosan eljátszik, és sokat is fejlődött, többet, mint amennyit itthon fejlődne. Egyébként én is itthon vagyok a kisebbel még, és sokat hezitáltam ezen a kérdésen, hogy a betegségek miatt mi legyen...A kicsi egyenlőre valamiért nem kapott el tőle semmit...csodálkozom is...de nagyon szereti, és ezért inkább nem veszem ki, mert szerintem ugyanezt eljátszanánk szeptembertől, majd amikor kezdi az ovit.
A másik dolog, amiért ez nagyon elkezdett zavarni, az az, hogy sokallom ezt a temérdék antibiotikumot, amit felír az orvos...elhiszem, hogy indokolt, de már aggódom, hogy hogy bírja ki ezt a kisfiam bélflórája...tudom, hogy muszáj, bízom a dokiban, de emiatt is "lelombozódok", hogy akkor most mitévők legyünk. Ha Fiamat kérdezem, hogy szeret-e bölcsibe menni, akkor mindig mondja, hogy igen, sorolja a gyerekek nevét...ha nem így lenne, akkor már rég kivettem volna...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!