Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig alszik reggelente a 2...

Meddig alszik reggelente a 2 év körüli kisgyereketek?

Figyelt kérdés
Még nem bölcsis, tehát nem vagyunk időhöz kötve. Korábban elég zaklatottan aludt, az éjjeleket is csak most pár hete kezdte átaludni, koránkelő volt, de mostanában 8-fél 9-nél hamarabb nem jön ki a szobájából. Este viszont fél10-nél hamarabb nem tudom lefektetni. Napközben 2-4-ig alszik. Alakítsak valamit ezen az alvási renden, vagy jó így, ahogy van? Azt gondolom, ősszel a bölcsi úgyis kialakítja.
2015. jan. 12. 08:37
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
51%
Nagyon késő lefekvés egy ilyen korú gyereknek. Én az 5 évesemet is 8-9 között ágyba dugom, és még így is fél 8-8-kor ébred. Mindenképp szoktasd korai lefekvésre, mert kell a fejlődéséhez. Nem fog egyik pillanatról a másikra menni, de az ő érdekében tégy így!
2015. jan. 12. 08:44
 2/15 anonim ***** válasza:
Nekem a 2,5 éves kislányom ugyan ezt csinálja,h este fél 10előtt nem alszik el de reggel nem is kell 8-9nél előbb.De mivel mi hétköznap viszük oviba a nővérkéjét így fél 7-7 között kelés.Délután nem mindig alszik de 5óra fele aludna akkor már nem hagyom.A délutáni alvás nem igen jó mert 1-fél 3ig alszanak.De ha neked/tek így jó akkor majd a bölcsibe változni fog.
2015. jan. 12. 08:48
 3/15 anonim ***** válasza:
49%
Ja és még azt kihagytam, próbáld korábbra tenni a délutáni alvást. Mert ha 4-ig alszik, nem fog 8-kor ágyba menni. Szerintem a helyes rend: Kb 7-8-órai kelés, ebéd délben, utána alvás kb. 1-3-ig, aztán délután sok szabad levegő, sok játék, nem mese nézés egész nap(nem gondolom, hogy ezt teszed, csak írom, mert sokan itt rontják el), fördés 7-fél 8-kor, hogy legyen idő közös olvasással lenyugodni, aztán szundi! :) nekünk is volt egy idő, amikor elcsúszott ez, és sokkal nyűgösebb volt, amikor ez a rend beállt minden oké lett, már óvodás, és ébresztés nélkül kel minden reggel.
2015. jan. 12. 08:49
 4/15 anonim ***** válasza:
*fürdés:)
2015. jan. 12. 08:50
 5/15 anonim ***** válasza:

detto ez van nalunk is,novemberben töltötte a kettöt

de mondjuk delutan kicsit hamarabb alszik el,en mar probaltam,h 8-fel 9ig meselek,aztan altatom,de ugy is fel 10 lett a vege,nagyon nem tetszik,mert akkorra mar en is olyan faradt vok....

2015. jan. 12. 08:55
 6/15 anonim ***** válasza:

A lányom kb. este 10-től alszik reggel fél 10-ig, délután fél 3-fél 4 körül teszem le aludni, 1-2 órát alszik, változó.

Ha nektek így megfelelő, akkor felesleges változtatni rajta csak azért, mert a "társadalmi normák" szerint a gyereknek 8-kor ágyban a helye.

Én is későn fekvő vagyok, ellenben szeretek sokáig aludni, meg is őrülnék, ha a gyerek már 6-kor kukorékolna, örülök, hogy az utóbbi 1 évben ilyen jó sokáig alszik.

Ha majd visszamegyek dolgozni és ő elkezdi az ovit, úgyis változik az alvási ritmusa mindkettőnknek, de most ez a megfelelő nekünk, így eszem ágában sincs változtatni ezen.

2015. jan. 12. 09:00
 7/15 anonim ***** válasza:
Kisfiam is pont igy aludt, mig nem lett bolcsis. Azota este 8- fel 9 tol alszik 7ig. Du. fel 1tol valtozo h meddig. Hetvegen is igy alszik.
2015. jan. 12. 09:12
 8/15 anonim ***** válasza:
40%
Na igen, és az a lényeg, hogy anyukának kényelmes legyen... A gyerek alkalmazkodjon a te ritmusodhoz ugye, kedves válaszoló!
2015. jan. 12. 09:19
 9/15 anonim ***** válasza:

2 éves a fiam. Nem megy bölcsibe, m van kistesó.

Hát ő elég nehéz eset.

Szerencse ha sikerül 9 körül ágyba dugni, akkor 8-ig alszik.

De általában egyszerűen nem hajlandó 10-nél előbb elaludni, ilyenkor fél 10- 9-kor kel. Próbáltunk mindent, de egyszerűen NEM tudjuk előbb elaltatni.

2015. jan. 12. 10:09
 10/15 anonim ***** válasza:
Jol gondolod, hogy a bolcsitol változni fog, az én lányom szuletésétol kezdve nem aludt soha éjfél elott, egészen 3 éves koráig, amikor oviba kerult, akkor kezdett 9 korul elaludni, de most megint késon alszik el, mert már 6 éves /még ovis/. A fiam 2,5 éves, este 10 korul megyunk aludni, nagy nehezen alszik el fél 11 korul, reggel 8 korul kel, délután alszik kb. 2 orát. Mindkét gyerkoc sokat mozog.
2015. jan. 12. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!