Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák! Mit csináltok, ha...

Anyukák! Mit csináltok, ha kisgyereketek nem eszi meg az ebédet?

Figyelt kérdés
úgy értem,hogy összedobtok gyorsan mást, esetleg kap hideget vagy majd eszik a következő étkezésnél?
2014. okt. 27. 12:24
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
87%

Akkor így járt :)

Ha nem beteg egy gyerek, akkor nem tragédia, ha egyszer-egyszer nem eszi meg az ebédet- nem tudnak éhen halni.

Ha nem eszik ebédet én nem kergetem, nem kerülgetem, nem könyörgök neki- néha nekem sem esik jól, ez előfordul mindenkivel.

Majd a következő étkezésnél többet eszik.

Azt meg szoktam tenni, hogy akkor elteszem az ebédjét és pl. uzsonnánál megkínálom vele, hátha azt szeretné megenni.

2014. okt. 27. 12:26
 2/16 anonim ***** válasza:
76%
Pont mint az elso.m
2014. okt. 27. 12:28
 3/16 anonim ***** válasza:
51%

nálunk mindig is úgy volt, hogy ha nem ízlik neki amit főztem, akkor ehet szendvicset. össze nem ütök semmit, kenyér, felvágott minidg van itthon.

nem válogatós amúgy, ha kéri a szendvicset akkor tényleg nem szereti, nem idegeskedem ezen :)

2014. okt. 27. 12:28
 4/16 anonim ***** válasza:
32%
Ha nem eszi azt amit szeretnék, akkor megkérdezem enne e mást, pl kenyér valamivel vagy virsli, ilyesmi. Ha az se kell neki, akkor majd eszik később. Tehát én felajánlok még egy alternatívát. Vagy él vele, vagy nem.
2014. okt. 27. 12:29
 5/16 anonim ***** válasza:
69%
Eszik a következőnél.
2014. okt. 27. 12:30
 6/16 anonim ***** válasza:
63%
Akkor elteszem az ebédet és a vacsora azzal kezdődik. (1 éves)
2014. okt. 27. 12:32
 7/16 anonim ***** válasza:
45%
Bolcsiben, oviban nem lesz alternativa....
2014. okt. 27. 12:32
 8/16 anonim ***** válasza:
69%
Akkor majd eszik a következő evésnél, de addig nincs se nasi, se gyümi.
2014. okt. 27. 12:35
 9/16 anonim ***** válasza:
68%

3as vagyok. oviban tényleg nincs alternatíva.

reggelire 2 féle van-zsemle/kifli és 2 felvágott vagy 2 féle gabonapehely. gyümölcsöt mi viszünk, mindig többfélét, a dadus is 2-3 félét tesz tálba éls abból választanak, ebéd meg ugye 2 fogás, mindig levessel kezdenek, szóval ha válogatós a gyerek se marad éhes ;)

2014. okt. 27. 12:41
 10/16 anonim ***** válasza:
52%

Vannak bizonyos ételek, amiket azt hiszem mindnyájan tudunk, hogy egy kisgyerek nem eszi meg-amiket mi se szerettünk-, ilyen pl a lecsóban a paprika, paradicsom. Az ilyenekért nem haragszom, ha azt nem eszi meg belőle. És vannak időszakok, mikor egy gyerek-általában kisgyerekkor-, amikor mellőz egyes ételeket. Ilyen pl a hús. Ekkor meg kell próbálni kevesebb húsosat készíteni, de egy minimális mennyiséget meg kell próbálni megetetni vele.

Az én lányom 4 éves. Nem igazán válogatós, de van egy-két étel, amit nem eszik meg. Olyankor neki nem is azt adom eleve. Most éppen nem igazán szereti a húst bizonyos formákban.

Ma pl rizzsel készítettem kockára vágott pulykamellet paradicsommal és paprikával. Néhány kocka húst is belecsempésztem a tányérjába a lehető legapróbbra eldarabolva, paprikát, paradicsomot megbeszéltük, hogy nem kell megennie, de szaftot tettem rá. Persze felfedezte a húst. Megmondtam neki, hogy azt a pár szem kis húst meg kell ennie. Nem nyavajgott, csak próbálta otthagyni a tányérjában. Na, mikor már nem sok volt, akkor eljátszottam az "én leszek a kisangyal" módszert, és hozzátettem, hogy csak akkor lehet a kisangyal, ah minden elfogy a tányérjából. Ez be szokott válni. Benyomta mindet:D

Ha végképp nem eszi meg, akkor én is úgy szoktam, hogy jó, de akkor más sincs. Ezt elmondom neki, hogy nincs délután nasi, és legközelebb csak vacsi van. Ilyenkor általában nem érdekli és csak 1-2 órával később jön rá, mikor éhes, hogy hoppá, nincs nasi. Esetleg felajánlom neki, hogy megeheti az ebédet, na ilyenkor még ha nagyon makacs, akkor nem kéri és van, hogy kitart estig, de este már nagyon éhes:D

Én is így nőttem fel. Estére tömtem befelé a nemkívánt ebédet, mint a kisangyal:D Az más kérdés, hogy nem ízlett akkor sem. És vannak ételek, amik a mai napig nem ízlenek kisgyerek koromból, de van egy-kettő, amit megszerettem.

2014. okt. 27. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!