Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 4 éves kisgyereketek mit tud...

4 éves kisgyereketek mit tud rajzolni?

Figyelt kérdés
Az enyém 1 éve ovis, de semmit, csak karikákat, meg színez. Ha mondom neki, hogy gyakoroljunk embert, vagy ilyesmit, passzívan ellenáll, viszont szereti a betűket tanulni nagyon. Szeretném, ha egyszer az ő kis ovis rajza is szerepelne rajzversenyen, de nem nagyon akar. Baj, ha ennyi idősen még semmit sem tud? Vagy csak a nagycsoportosok szoktak rajzversenyre járni? Én ovis koromban semmit nem játszottam, csak rajzoltam, színeztem, festettem, erre emlékszem, ezt szerettem a legjobban, ő meg semmi ilyesmit...Le vagyunk maradva?
2015. febr. 3. 10:40
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

1. Ne a rajzverseny legyen a cél!!!

2. Ne azt vedd figyelembe, hogy más 4 éves mit rajzol, mert nagyok a különbségek.

3. Ha most a betűk érdeklik, elégítsd ki a kíváncsiságát.

4. A finommotorikáját ügyesítsd mással: gyurmázás, tépkedés, vágás, ragasztás, magok válogatása, gyöngyfűzés, csipeszelés, stb.

Rajzolás pedig: jó minőségű ceruzák, zsírkréták legyenek a keze ügyében. Rajzoljatok együtt csomagolópapírra autópályát, fessetek, maszatoljatok kézzel szintén csomagolópapírra.

A lényeg, hogy kedvet kapjon az alkotáshoz. Lehet, hogy 1-2 év alatt megszereti a rajzolást és ügyes lesz, de lehet, hogy neki más lesz az "erőssége".

2015. febr. 3. 11:29
 2/5 sandrachnologic ***** válasza:
Az én Kisfiam csak 3,5 eves, o se volt eddig nagy rajzolos, de kapott karácsonyra egy Ikea-s rajztablat. Festeni nagyon szeret amugy. Most kezdett formakat, kort, hazat, virágot, fat. Mast nem igen tud meg, cerkaval meg filccel nem megy nagyon jol neki inkabb csak a színezés, de festeni nagyon jol tud. Szerintem azt is kirpo alhatnatok, ne csak ceruzával. 😊
2015. febr. 3. 13:19
 3/5 anonim ***** válasza:
Az én fiam is kb. itt tart rajzban, de ahogy előttem is mondták, festeni egész szépen tud és nagyon imád is. Biztosan attól is ügyesedik a kis keze, érdemes egyszer kipróbálni, bár tény, hogy jóval melósabb, mint a ceruza (legalábbis az enyém mindenét összefesti, néha kiborul a víz, elázik ez-az :))
2015. febr. 3. 14:11
 4/5 A kérdező kommentje:
Festeni, ragasztani, vágni nagyon imád, azt nem írtam, csak ez, hogy inkább csak kiszínez mindent, nem rajzol alakokat! Gyurmázni is szeret, gyöngyöt fűzni is, akkor nincs vele gond ezek szerint...
2015. febr. 3. 14:45
 5/5 anonim ***** válasza:
Szia!kislányom 3és fél éves.vegyes csoportba jár.mióta ovis nagyon sokat fejlődött rajzban.ő szeret rajzolni,van aki nem...pálcika ember,napocska,virág,házikó.mostanában próbálha a számokat is leírni.az 1-es 7-es és 5- ös megy.
2015. febr. 3. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!