Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Te etetnéd ruháznád gyereked...

Te etetnéd ruháznád gyereked féltestvéreit?

Figyelt kérdés
Az exed és a párja közös gyerekeit?

2015. jún. 4. 15:49
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
61%
Igen. Miért ne ha megteheted? Mi baja lesz bárkinek is? Talán szorosabb családi kapcsolat alakulhat ki a gyermekeitek közt. Persze akkor ha kifejezetten nem kérik a szülök akkor nem, de rucit ajándékozni, néha elvinni mekibe, moziba, ha átjönnek fözöl, miért ne? Kinek ártasz vele?
2015. jún. 4. 16:57
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
nem tudom engem bosszantana ha a volt férjem új nőjétől való gyerekei elszednék az enyémtől a neki küldött ételt,ruhát
2015. jún. 4. 16:59
 13/25 anonim ***** válasza:

#9-es vagyok. #11-es, ez nagyon szepen es idillien hangzik, csak eppen, ha nem birod a masik gyereket, mert rossz hatassal vannak a sajatodra, es teljesen mas ertekrend szerint nevelik oket, akkor nem nagyon akarnad baratkoztatni a gyerekeket. Nalunk ez van. A parom gyerekenek az anyja egy primitiv, bunko - mar elnezest - es sajnos a gyerek is ilyen - mivel az anyja neveli. Semmi eldat nem mutat az en gyerekeimnek, m nem erdekli semmi, neveletlen, 12 evesen ugy eszik, mint a diszno, nem furdik, a kormeit csak akkor vagja, amikor nalunk van es raszolunk - azaz 2 hetente.

Szoval nem mindegy, h az exnek milyen az uj partnere es a kozos gyerek. Mert, ha nem egyforma az ertekrend, akkor sajnos baj van.

Amugy en beszelnek az exemmel, h amit en veszek a sajat gyerekunknek, azt csakis ra/neki adja, mert az ove. Gonoldom, az ex uj parja sem kolt a Ti kozos gyereketekre. Ha viszont mindenki hasznal mindent, akkor mas a szitu. akkor nem nagyon lehet mit tenni, max. ha veszel vmit a lanyodnak, akkor azt csak nalad hasznalja/hordja stb.

2015. jún. 4. 17:03
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Nem, és ebben az esetben, amit küldök ruhát, vissza is kérném az összeset.

Gondolom, itt nem arról van szó, hogy egy póló ott maradt és bekavarodott a másik kislány szekrényébe...

Azért a két hetente ruhával (bugyi, zokni, póló, szoknya, rövidnadrág stb.)felpakolt gyereknek csak a fele cucca kerül haza, és minden márkásabb/szebb holmi átvándorolna a másik gyerekhez, baromi pipa lennék.

Szólnék az ex-nek, hogy ez így nem járja, öltöztessék a másik kislányt saját pénzből, ne a tiedből.

Azért ez nem egy zacskó csipsz, amin osztozni kell.

2015. jún. 4. 18:06
 15/25 anonim ***** válasza:
12%
Sajnálom azt a 12 éves gyereket mert mennie kell hozzátok, mert így állsz hozzá. Sosem a gyerek hibája azt amiket leírtál. Képzeld el mennyire utálhatja még a gondolatát is annak mikor veled kell töltenie minden második hétvégét.. Képzld magad bele egy gyerek helyzetébe, vagy hogy a te gyerekedet egy másik némber így Utálná. Mit éreznél? Különben is neked nem kéne rászólni semmiért, nem a te feladatod. Apjával beszéld meg mik a gondok és Ö kezelje finoman.. Szerinted egy férfi akinek nem türik a gyerekét boldog igazán? Neki az a gyerek mindig is a gyereke lesz! Ha tetszik neked ha nem! Nem kellett volna összekötnöd vele az életed ha nem tudod elfogadni a múltját. Most mondok valamit! Egész életetekben ez közétek fog állni és sosem lesztek igazán boldogok..
2015. jún. 4. 18:35
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Kérdezö 11-es vagyok. A kérdésed nem jól tetted fel, vagyis azt amit egy utána való kommentben írtál, le kellett volna eredetileg is írnod! Így teljesen más választ adtam volna...
2015. jún. 4. 18:38
 17/25 anonim ***** válasza:
100%

A válaszadók nagy része nem érti a szituációt. Pedig szerintem elég egyértelműen leírtad.

Tehát itt nem arról van szó, hogy a jelenlegi párod korábbi kapcsolatából származó gyerekét kéne etetni, ruházni. Nyilván ezt jobb érzésű ember megteszi.

Itt én úgy értelmezem, hogy arról van szó, hogy elváltatok, és az új kapcsolatából származó gyerekei kapják, amit a tiednek szántál.

Nekem is elváltak a szüleim, és apám tartott attól, hogy fizet,és anyám nem rám fogja költeni, így inkább nekem adta a pénzt. Elég korán önállóságra szoktatott így, nekem kellett eldönteni, hogy cipőt veszek, ruhát, vagy éppen matek különtanárra költöm. Anyám azután, hogy elváltak egy bugyit nem vett nekem, elégedett volt azzal, hogy nála lakom, és ott eszem. Ekkor voltam 13 éves, ha a te gyereked kisebb, akkor azért ez elég necces. Sajnos le kell nyelned a békát.

2015. jún. 4. 21:03
 18/25 anonim ***** válasza:
18%
a gyerek testvére minek ilyen piti dolgokon problémázni
2015. jún. 4. 21:33
 19/25 anonim ***** válasza:

Ismerősöméknél kicsit máshogy volt, de a lényeg ugyanez. 3 gyerek volt, anyuka leköltözött velük vidékre egy putriba (szó szerint) apuka pedig gazdag. Akárhányszor mentek a gyerekek az apához, mentek bevásárolni mindenféle márkás ruhát. Miután hazavitték őket, sose látták viszont a ruhákat. Azóta mindhármuknak van egy ruhatára az apjuknál, amit nem vihetnek haza az anyjukhoz, mert a nő konkrétan eladja a gyerekeiről a ruhát...

Már legalább 8 éve teljesen jól működik náluk ez a rendszer.

Más ötletem sajnos nekem sincs.

2015. jún. 5. 01:32
 20/25 anonim ***** válasza:
48%
Ők egy család, a gyerekek meg testvérként élnek együtt. Természetes, hogy megosztják egymással, amijük van. Ha nem te neveled a gyerekedet, és nem te neveled, hanem ők, akkor el kell fogadnod ezt a helyzetet. Mire nevelné az exed a kislányt, ha azt tanítaná neki, hogy ezt a gumicukrot nem oszthatod meg a tesóddal, ezt a pólót nem adhatod kölcsön a tesódnak, ezzel a legóval nem játszhat a tesód, mert ezt a szülőanyád/nemzőapád hozta és ez csak a tiéd? szerintem nagyon elhibázott és természetellenes nevelés lenne.
2015. jún. 5. 09:36
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!