Anyósommal egy telken élünk, de külön bejáratú házban. KÉt gyerekünk van, egy 5 éves fiú és egy 3 éves lány. Anyósom egyedül él. A lányom nagyon szereti őt, heti 1-2 alkalommal át szokott menni hozzá max. 1-2 órára. Tegnap átment hozzá, addig mi a fiammal kaját csináltunk. A lányom sírva jött haza, hogy Nagyinál nem lehet enni. Erre levetkőztettem, evett ő is és elkezdett mesét nézni. Mi a fiammal addig kimentünk a kertbe. Kb. 15 perc múlva visszajöttünk, bár közben is ki-be mászkáltunk, hogy lássam és halljam, ha valami van a lányommal. Erre anyós kinyitja az ajtaját és kérdezi, hogy ugye otthon van a lányom, mert nem találja... Hát komolyan, amióta visszajött,kb. 30 perc telt el. Komolyan, mit csinált anyós fél órán keresztül, simát otthagy egy 3 éves gyereket egyedül??? Amikor mondtam, hogy igen, nagyon sóhajtott és bement.... Szerintetek mit kellett volna tennem/mondanom? Mondjuk az alap, hogy nem engedem hozzá a lányt, ha anyós egyedül van otthon.. Közben úgy szeret a kislányom odamenni, mindig kéri, hadd mehessen. :((
2015. máj. 23. 15:26
1/9 anonim válasza:
Nem értem a problémádat!
Anyósod valószínüleg elment Wc-re vagy valami hasonló. Utána keresni kezdte a gyereket a lakásban, mert ilyenmkorban sokszor játszanak "elbújósat". Mire végignézi a megszokott búvóhelyeket, addigra el is telt a fél óra.
Emiatt cirkuszolni, nem engedni oda a gyereket csak hiszti a részedröl.
De te is kimentél a kertbe úgy, hogy (ugyanaz) a gyerek egyedül volt a lakásban - mert azt nem tudhattad, hogy nem unja meg a TV-t közbenes nem megy pl. vissza a mamához.
Mellesleg nem tudom elképzeni, hogy te nem hagyod néha egyedül a lakásban, ha elmégy WC-re, kiszaladsz a kertbe, stb. (mint ahogy a kérdésedben is megtetted) - úgyhogy a mamától sem várhatsz el ennél többet.
2015. máj. 23. 15:46
2/9 A kérdező kommentje:
asszem rosszul értetted... anyós fél órán át nem kereste a gyereket, mert nem vette észre, hogy nincs ott. a lányom SOSE játszik elbújósat, se ott, se itthon. és mint említtetem, max. 5 percenként bementem megnézni, mi van vele, nézi-e a mesét.... azért a kettő szerintem nem ugyanaz.
2015. máj. 23. 15:52
3/9 A kérdező kommentje:
a másik az, hogy te szerintem még sosem láttál 3 éves gyereket bújócskázni, mert nem hogy fél óráig, de egy percig sem tud nyugton maradni és csöndben lenni, ha el kéne bújni...
2015. máj. 23. 15:55
4/9 anonim válasza:
Már négy - idöközben felnött - gyerekem van, szóval láttam bújócskázós gyereket.
A másik meg, hogy anyósod szerintem kereste, azért kérdezett rá.
Ezen kivül a gyerek eleve a telken maradt, mi baja lesz, ha nem lesi állandóan valaki?
2015. máj. 23. 15:57
5/9 A kérdező kommentje:
ez ugye költői kérdés volt, hogy egy 3 évesnek mi baja lehet egyedül....
2015. máj. 23. 15:58
6/9 anonim válasza:
Miért akarja mindenki a gyereket büntetni, ha nem kedveli az anyósát?
2015. máj. 23. 17:13
7/9 anonim válasza:
a leírtak alapján "bagoly mondja a verébnek, hogy nagyfejű".
mond el anyósodnak, hogy nálad az egyedül hagyás 5 percre van limitálva, ő is ehhez tartsa magát.
azért ne tiltsd el, a gyerek szereti! ráadásul ha egy telken vagytok és te kimész a gyerek nélkül, nyilván azt látja, hogy te egyedül hagyod, így neki is leht, nem?
2015. máj. 23. 17:40
8/9 anonim válasza:
A gyerekeket mindig egymásnak adjátok át! Ha közös a telek, ha nem!Így mindenki nyugodt lehet.
2015. máj. 23. 18:10
9/9 anonim válasza:
Szia! Fél óra múlva kereste nálad, de előtte lehet hogy már 10 perce kereste a házban, szóval 20 percről nem tud elszámolni anyósod. Nem vagy egy kicsit szigorú anyósoddal? Nekem kicsit kikezdés szaga van az egésznek... Ne haragudj.
2 éves múlt a fiam, fél órára simán magára merem hagyni a szobában vagy az udvaron is. (nyitott ajtó mellett, tehát hallom ha baj van) Nem gondolnám, hogy egy 3 éves gyerek ismerős (rendezett) közegben akkora nagy bajt tud csinálni...
Persze, figyelni kell rájuk, értelek hogy aggódsz de szerintem picit túlzásba estél...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!