Vivodom. Mi lenne a helyes ebben a helyzetben?
Egy felnőtt ember, aki tudja, hogy megszületett a gyermeke, és még csak rá sem néz, nem érdemel szót.
Ne azért akarja látni, mert gyönyörű, hanem mert az apja, akinek elvileg felelősséget kellene érezni.
Ha nem érzi ezt, én nem könyörögnék.
Az értesítés szóban volt?
Szóval TUTI elért hozzá az üzenet?
A várandósság alatt is tudta, hogy babát vársz, elmondtad neki?
ha eddig nem érdekelte, szerinted ezután fogja? csak mert olyan gyönyörű baba, még nem fog minden működni!
Ha nem akarja, nem erőltesd! Ha most ráerőlteted akkor később fogja lesz@rni,amikor már esetleg a gyerek is felfogja mi történt! Akkor a gyerek fog jobban szenvedni!
Senki nem írta, hogy társnak akarnád.
Azt viszont írtuk, hogy egy ilyen ember nem való apának. A babának valószínű jobb is lesz nélküle.
Persze érthetetlen, hogy valaki a saját gyerekét nem akarja látni, de őszintén szólva nem ritka dolog ez. Sok ilyen érzéketlen, antiszociális, buta ember van a világon.
Őszintén sajnálom, és kitartás. A picur tartsa benned az erőt.
Rákényszeríteni az apaságra sajnos nem tudod, még úgy sem, hogy együtt vállaltátok.
De a legfontosabb, a kicsi érdekében, hogy az apaságát hivatalosan elismerte?
Ez szörnyű. Szerintem "kötelezd" az apaságira. Ez legalább majd felnyitja a szemét... Ha pedig nem, később elmondhatod a gyerekednek, hogy te mindent megtettél.
Ha jól tudom, az apasági eljárás ingyenes, mert a gyerek nevében indítják. A gyámhatóság kirendel egy gondnokot, aki képviseli a gyereket. Te tanú leszel + tanúskodhatnak melletted azok, akik tudják, hogy kapcsolatban éltetek, esetleg tudják, hogy gyereket akartatok. Végső esetben DNS teszt is bizonyíthat.
A költségeket ilyen esetben a vesztes fél - az "apa" állja.
Most iszonyatosan nehéz helyzetben lehetsz, de a gyereked érdekében tedd meg, szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!