Szerintetek is be kéne szüntetni az anyák napi műsort az iskolákban/óvodákban?
Egy kérdés alapján merült fel bennem ez. Itt olvastam a gyerekvállalás kategóriában. Nem válaszoltam, mert veszekedésbe torkollt a kérdés, de elgondolkodtatott.
Nekem még kicsik a gyerekeim, nem járnak közösségbe, tehát nem tudok érdemben nyilatkozni, ezért vagyok kíváncsi, mások is úgy látják-e ahogy a válaszolók.
A lényeg az volt, hogy a kérdező nehezményezte, hogy az ő gyereke keveset szerepelt az anyák napján, és a legtöbb válaszoló szerint az egész anyák napi műsoradás rossz, a gyerekek csak stresszelik magukat rajta, és csak arról szól, hogy az anyukák villoghassanak a gyerekeikkel. Szerintetek ez igaz? Tényleg nem a gyerekekről szól ez az egész? Rossz nekik, hogy szerepelni kell? Azért gondolkodtam el ezen, mert szinte az összes válaszoló ezt írta. Vélemények?
Ez nyilván az óvodai szemlélettől függ. Nekünk nem hiper-szuper az óvodánk, de nagyon jól meg tudták találni mindig az egyensúlyt.
A második gyerekem jár oda, a nagynál még a szereplés és a közös játék volt hangsúlyos, a kicsinél inkább a játékon, együtt kézműveskedésen, együtt mondókázáson az anyukákkal volt a hangsúly. Volt szereplés is, de önkéntes alapon. A nagynál még mindenki szerepelt, de nem érezte magát senki rosszul. Volt aki többet vállalt, volt aki kevesebbet. Soha nem villogott senki.
Szóval szerintem butaság valamit fekete-fehéren nézni, én annak a híve vagyok, hogy mindenki érezze jól magát az adott keretek között. Megoldható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!