Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is be kéne szüntet...

Szerintetek is be kéne szüntetni az anyák napi műsort az iskolákban/óvodákban?

Figyelt kérdés

Egy kérdés alapján merült fel bennem ez. Itt olvastam a gyerekvállalás kategóriában. Nem válaszoltam, mert veszekedésbe torkollt a kérdés, de elgondolkodtatott.

Nekem még kicsik a gyerekeim, nem járnak közösségbe, tehát nem tudok érdemben nyilatkozni, ezért vagyok kíváncsi, mások is úgy látják-e ahogy a válaszolók.

A lényeg az volt, hogy a kérdező nehezményezte, hogy az ő gyereke keveset szerepelt az anyák napján, és a legtöbb válaszoló szerint az egész anyák napi műsoradás rossz, a gyerekek csak stresszelik magukat rajta, és csak arról szól, hogy az anyukák villoghassanak a gyerekeikkel. Szerintetek ez igaz? Tényleg nem a gyerekekről szól ez az egész? Rossz nekik, hogy szerepelni kell? Azért gondolkodtam el ezen, mert szinte az összes válaszoló ezt írta. Vélemények?

2015. máj. 8. 14:05
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
Én nem gondolom, hogy ez rossz lenne, persze csak addig a pontig, amíg a gyereket nem teszi ki túl nagy stressznek.Az én fiam 3 éves, csanás, nekik is volt kis műsor (pár közös mondóka, dal), nem lesznek ettől lelki betegek. Aki nem akarta nem csinálta, ült az anyukája ölében. Az én fiam élvezte. Nem kell azért mindentől óvni a gyerekeket (főleg iskolásokat), egy kis szereplésbe azért nem kell belerokkanni, mi sem tettük, pedig nekünk is voltak anyák napi műsorok.
2015. máj. 8. 14:12
 2/22 anonim ***** válasza:

Soha nem fogom tudni elfelejteni a szereplős időszakokat. "Sajnos" nagyon kedveltek az óvónők és később a tanárok is, jó tanuló voltam, kedves-csinos aranyos lány, hát egyfolytában engem szerepeltettek. Utáltam. Még mindig görcsbe rándul a gyomrom ha rá gondolok.

Én nem gondolnám, hogy teljesen meg kellene szüntetni az ilyesmi ünnepségeket de lehet ezt másképp is csinálni. Például közösen szavalni, énekelni, nem kiállítani külön-külön gyerekeket és gyomorideggel verset mondatni velük.

A gyerekekkel való villogást nem tudom, még nekem is picik a gyerekeim, majd csak jövőre kerül a nagyobb oviba.

Én nem gondolnám, hogy menőbb leszek attól ha az én gyerekem többet szerepel, vagy ő lenne ettől menőbb, és nem gondolnám hogy kevésbé érdekes személyiség azért mert keveset szavalt... Én már előre sajnálom a fiamat és a lányomat az ilyen szereplések miatt.

2015. máj. 8. 14:13
 3/22 anonim ***** válasza:

Talán az lenne a legjobb, ha nem lenne hosszú egyéni produkció hanem közösen mondanának el 1-2 verset meg énekelnének el 1-2 dalt és utána mindenki odamegy az anyukájához az ajándékkal és mond neki pár személyre szóló sort.

Az anya-gyerek kapcsolat annyira bensőséges dolog, hogy szerintem mindenképp kéne pár személyesen elmondott szó.

Így senki se kerülne háttérbe.

2015. máj. 8. 14:17
 4/22 anonim ***** válasza:
69%
Mi egy ideje külföldön élünk, itt nem szokás az ilyen. Nincs évnyitó, évzáró, ünnepélyek. Karácsonykor vacsorát rendeznek, húsvétkor reggelit, ezek mind zárt események, csak az osztálynak, szülők nélkül, a kiraly szuletesnapjat pedig sportnappal ünneplik. A ballagás -középiskolában is- egy musical előadás, amit a végzősök adnak elő szüleiknek. Ennyi az összes szereplés. Szerintem ez így tökéletes
2015. máj. 8. 14:21
 5/22 A kérdező kommentje:
Szóval olyan helyet lenne jó találni, ahol nem erőltetik nagyon a szereplést. Bár nem tudom, az én lányaim eléggé extrovertált típusok egyelőre (bár szerepelniük sosem kellett, lehet hogy másképp viselkednének, nem tudom), nem hiszem, hogy gond lesz majd a szereplés. De ki tudja. Egyébként én sem emlékszem, hogy akkora megrázkódtatás lett volna az anyák napi műsor gyerekként, de hát én is elég nyitott típus voltam mindig is.
2015. máj. 8. 14:23
 6/22 anonim ***** válasza:
53%
pedig jó lenne, ha beleszoknának a szereplésbe és ne szóbeli vizsgákon kapjanak később pánikrohamot, vagy ha munkahelyen elő kell adni valamit, stb
2015. máj. 8. 14:26
 7/22 anonim ***** válasza:
40%

Miért gondolod, hogy 3-10 évesen kell beleszokni a szereplésbe és nem akkor, amikor van egy kialakult önbizalma, önképe? Miért kell már ilyen kicsiket stressznek és megfelelési kényszernek kitenni? Miért lenne életképtelen az, aki először megerősödik önképében és utána áll ki a tömeg elé és mutatja meg magát?

Azok közé tartozom, akiknek stresszt jelentett és rossz emlék a szereplés és huszas éveim felett gyűrtem le az ilyen irányú félelmem. Nem hogy segítette, de gátolta a vizsgáimat. Nem voltam felkészülve, és ezzel nem hiszem, hogy egyedül lettem volna.

2015. máj. 8. 14:28
 8/22 anonim ***** válasza:
34%
Nézd utolsó, nálunk pl nincs feleles általános iskolában. 5. evfolyamtol - 9-10 éves gyerekek, itt 4 évesen kezdődik az iskola- szóbeli beszámoló van. A gyerek választja ki a témát, amiről első alkalommal párban is lehet beszélni. Hónapokig tart a felkeszulesi idő -idén pl novemberben osztották be őket áprilisi kérdéssel. A gyerek egyedül, vagy a partnerével tart egy 10-15 perces előadást a csoportjának és a tanárnak, amihez vihet eszközöket, vetítés videót, de ha pl mcskarol akár beszelni,beviheti a macskajat is. Értékelni először a csoport értékeli, utána tanár és abból hoznak egy átlagot.
2015. máj. 8. 14:32
 9/22 anonim ***** válasza:
Én mindig gyűlöltem az ilyen szerepléseket. Inkább a háttérben szerettem lenni, és az hogy ezeket gyerekkorban rám erőltették semmit nem javított a helyzeten. Sem az iskolai feleletek/vizsgák sem más nem változtatta meg bennem ezt a dolgot. Talán ahogy kialakult a személyiségem, meg az önbizalmam úgy lett egyre kevésbé nyomasztó. Meg a munkahely talán ami befolyásolta ezt pozitív irányba. Most sem én vagyok a legnagyobb szóvivő, de megszólalok ha kell.
2015. máj. 8. 14:37
 10/22 anonim ***** válasza:
28%

ilyen pici korban totál nem a görcsölés a normális szerintem

a gyerekek alapvetően szeretnek szerepelni, van hogy pont azért rosszalodnak hogy anya figyeljen rá, és van hogy ha puszit ad, annak örül, hogy örömet okozott, anya mosolyog, tehát alapvetően szeretnek szerepelni, azt is elépzelhetőnek tartom hogy a görcsöt gondozó, vagy szülő ülteti belé..

2015. máj. 8. 14:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!