Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek is be kéne szüntet...

Szerintetek is be kéne szüntetni az anyák napi műsort az iskolákban/óvodákban?

Figyelt kérdés

Egy kérdés alapján merült fel bennem ez. Itt olvastam a gyerekvállalás kategóriában. Nem válaszoltam, mert veszekedésbe torkollt a kérdés, de elgondolkodtatott.

Nekem még kicsik a gyerekeim, nem járnak közösségbe, tehát nem tudok érdemben nyilatkozni, ezért vagyok kíváncsi, mások is úgy látják-e ahogy a válaszolók.

A lényeg az volt, hogy a kérdező nehezményezte, hogy az ő gyereke keveset szerepelt az anyák napján, és a legtöbb válaszoló szerint az egész anyák napi műsoradás rossz, a gyerekek csak stresszelik magukat rajta, és csak arról szól, hogy az anyukák villoghassanak a gyerekeikkel. Szerintetek ez igaz? Tényleg nem a gyerekekről szól ez az egész? Rossz nekik, hogy szerepelni kell? Azért gondolkodtam el ezen, mert szinte az összes válaszoló ezt írta. Vélemények?

2015. máj. 8. 14:05
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
9 vagyok! Szóval ez személyiség kérdése! Láttam rengeteg olyan gyereket akit nem lehetett lerángatni a színpadról mert imádott szerepelni...de akit ez feszélyez arra ne erőltessük már rá mert jobb nem lesz!
2015. máj. 8. 14:42
 12/22 anonim ***** válasza:
75%

*ismerős kislánya mindenkinek előjött az anyáknapra tanult pár soros versével, annyira tetszett neki.

ez az öröm lenne a normális.

2015. máj. 8. 14:44
 13/22 anonim ***** válasza:
52%

akkor ez a kérdés megint hasonló a sütishez(ha egy anyuka nem ud vinni, más se vigyen kérdező szerint)ill ahhoz is, hogy apák miért nem mehetnekanyáknapjára(ha valakié nem ér rá, ne is hívjanak apákat válaszadók szerint)

szóval itt egy néhány szorongó gyerek miatt ne legyen anyáknapja..

2015. máj. 8. 14:46
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

"szóval itt egy néhány szorongó gyerek miatt ne legyen anyáknapja"

Nem, nem anyák napja ne legyen, hanem kiállva szepeltetős anyák napja ne legyen. Nem ugyanaz!

Amúgy meg igen, ha a többség tekintettel lenne a kisebbségre, akkor nem itt tartana a világ. Ha a csoport egy negyedének rossz érzései vannak az előadás közben, akkor rájuk való tekintettel lehetne változtatni a műsoron, szerintem. Lehetünk önzők és taníthatjuk erre a gyerekeinket, de én az empátiát többre tartom. Nem lelem örömem más gyerekek kínzásában, csak azért, hogy elmondhassam, az enyémet nem zavarja a szereplés.

2015. máj. 8. 14:59
 15/22 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem az általam feltett kérdésre gondolhattál.

Annak ellenére, hogy a lányom idén is sírt, nem is állt be szerepelni, nem gondolom, hogy be kellene szüntetni. Ez a legtöbb anyuka, nagymama számara nagyon jó élmény, azért a legtöbb gyerek szivesen kiáll es lmondja a verset.

Inkább csak toleránsabbnak kellen lennie az ovónéniknek es a többi szülőnek, elfogadni a szégyenlősebb gyerekeket, nem ferde szemmel nézni meg megjegyzéseket tenni, mert az még visszább veti az érzékenyebb gyerekeket.

2015. máj. 8. 15:07
 16/22 anonim ***** válasza:

Szóval szerinted aki nem szeret ugrabugrálni a színpadon, az szorongó, én nem normális? :D Akkor nincs két különböző gyerek!

Én, mint már írtam gyűlöltem szerepelni, ennek ellenére nem érzem magam kevesebbnek!

2015. máj. 8. 15:10
 17/22 anonim ***** válasza:
75%

" Ez a legtöbb anyuka, nagymama számara nagyon jó élmény, azért a legtöbb gyerek szivesen kiáll es lmondja a verset."

De ez miért jó a gyereknek? Csak megfelelési kényszer. Kevés az a gyerek, aki önmaga és a szereplés miatt akar kiállni. Ahogy te is mondod, azért akarnak, mert anya/mama ezt akarja, ezt akarná. Szerintem fontos meghúzni a határt ott, ahol a gyereknek ez még jó, és nem a saját elvárásainkat rájuk erőltetni. Ha valódi lenne a szereplési vágy, akkor egy csoportból max. 4-5 gyerek állna ki, a többiek a csoport, a szülők és nevelők elvárásai miatt vannak ott, sajnos. Pedig minden gyerek lelki fejlődése egyformán fontos, akár előbb, akár később érik meg a szereplésre, akár soha. Mert nem hiszem, hogy mindenkinek ki kell tudnia állni a tömeg elé szavalni. Van, akinek ez nem sajátja, és később is inkább olyan hivatást választ, ahol nem kell szerepelnie. Ettől még rendes ember, kiemelkedően jó szakember, stb. lehet. Miért kéne ezt erőltetni?

2015. máj. 8. 15:11
 18/22 anonim ***** válasza:

Nemetorszagban sincs ilyen, ami miatt kicsit szomoru vagyok, de emlekszem, hogy nekem milyen volt gyerekkent, pont, mint a 2-es valaszolonal, mindennel engem talaltak meg a tanarok, emiatt mikor atmentem gimibe, abbahagytam minden szereplös-különoras dolgot, mert annyira nem szerettem. Ott is megtalaltak egy idö utan, es akkor meg nem tudtam annyira kiallni magamert.

Ugyhogy valahol örülök is, hogy itt nem kell szereplniük a gyerekeknek. Vannak közös ünneplesek, peldaul a szülinapokat megünneplik, meg a különbözö ünnepeken a csoport közösen, vagy a gyerekek egyenileg keszitenek valamit a szülöknek.

Szerintem nincs baj az anyaknapi, meg hasonlo müsorokkal, ameddig a gyerek velemenyet is kikerik, hogy akar-e szerepelni.

2015. máj. 8. 15:20
 19/22 anonim ***** válasza:
Milyen érdekes, jó olvasni, hogy ilyen sokan ilyen toleránsak, elfogadóak, bezzeg az általam feltett kérdésnél olyan kioktatást kaptam, hogy milye abnormális gyerekem van....
2015. máj. 8. 15:20
 20/22 A kérdező kommentje:

Nem a te kérdésed ihlette, bár azt is olvastam, és ott veled értettem egyet. Annál a kérdezőnél már nagyobb volt a gyerek, és ha jól értettem pont az volt a baj, hogy nem szerepelhetett eleget. De úgy látom, megoszlanak a vélemények itt is.

Abban egyet értek, hogy nem szabadna ráerőltetni azokra, akik nem szeretnének szerepelni, de azt sem hiszem, hogy ennyire rossz hatással lenne ez a legtöbb gyerekre, ahogy az egyik válaszoló írta.

2015. máj. 8. 15:36
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!