Mit csináljak a játszótéren?
Nem mentünk minden nap játszótérre, bár közel van.
Szerintem nem ér meg ennyit. Inkább sétáljatok, keressetek új helyeket.
Elég heti egyszer játszóterezni. Én nem fogom más gyerekét nevelgetni az anyjuk helyett. Sajnos nálunk sok az önjáró gyerek, akik szülők nélkül randalíroznak...
1-es köszönöm. Lehet ez lesz csak sajnos panelben lakunk még erkély sincs én is szeretek a levegőn lenni meg ő is. De lehet inkább sétálni fogunk.
2.es nem kötelező válaszolni, igen nekem most ez a problémám, vissza kérem nem engedem hogy megelőzzék de már elegem van abból hogy más gyerekét nevelgessem. Tanácsot kértem nem kioktatást.
Valamilyen szintem egyetértek a 2-esel,bár szerintem nem reagálod túl a dolgot,szerintem is nagyon idegesítő tud lenni ez.Nálunk a következőképp néz ki a játszóterezés(nálunk is vannak ilyen szülők,nem is egy):
A férjem ül a padon ringatja,szórakoztatja a négy hónapos kislányunkat,
a nyolc éves lányom beszélget,görkorizik,biciklizik stb. a barátnőivel.
Én futok a 2,5 és a 4,5 éves lányaim után és ilyenkor mi is összefutunk egy-két kisgyerekkel,akikre senki nem figyel,de én simán megnevelem őket(főleg a "játszóteres" idegállapotomba:D),volt,hogy a homokozóban egy "kis"fiú(az a "négyévesen 30 kg"kategóriás)elkezdte lapáttal ütni a lányom fejét,simán rácsaptam a kezére,elvettem tőle a lapátot és teljesen normálisan meg mondtam neki,hogy ne csinálja és el is magyaráztam neki,hogy miért,kicsit meglepődött,de soha többet nem nyúlt a gyerekeimhez.
A másik ilyen eset,mikor egy másik kisfiú épp nagyon mérges volt,kivette a lányom szájából a cumiját és átdobta a kerítésen,megfogtam a nagyon kedves fiatalembert,átraktam a kerítésen és megmondtam neki,hogy hozza már vissza legyen szíves a lányom kedvenc cumiját amit csak úgy elhajított,ő is meglepődött,de szó nélkül visszahozta,én meg szépen visszaemeltem a játszótérre,kedves "anyuka" persze semmit nem vett észre az egészből.
Hát ezek voltak a "durvább eseteink,de például a csúszdánál mindig én nevelem az összes gyereket,hogy csak szép sorba,óvatosan stb.,ha kell simán fel emelem a hangomat is,nem teszek különbséget mások és a saját gyerekeim között,nyugodtan tedd ezt te is,ha valamelyik anyukának nem tetszik,mond meg neki,hogy ha már ő nem neveli,legalább te megcsinálod:)
4 (leány)gyermekes anyuka,aki utálja a játszóteret:D
Köszönöm :D
Eddig szerettem lejárni, én mindig meg próbálom megoldani a konfliktusokat, de hogy neveljem így hogy azt látja hogy másnak szabad. A csúszdás lelökős esetnél én is megfogtam a kisfiú vállát kicsit erősebben és megmondtam neki hogy nem ő jön és így nem viselkedünk, de kezd elegem lenni. Délelőtt még jó (mert elvétve van csak egy két gyerek normálisabb szülővel) de délután katasztrófa. Nem baj majd elmegyünk sétálni. Most már legalább én is utálom a játszóteret. A kedvencem amikor befoglalják a csúszdát és nem érdekli őt mit mondasz csak csücsül a tetején hogy még véletlenül se használhassa más.
Nincs a környéken másik játszótér? Mi annak idején átszoktunk a 3 percre lévő játszótérről a 10 percre lévőre, mert oda normálisabb szülők jártak.
Nálunk az egyik anyuka nemigen szólt rá a gyerekére, viszont ha egy másik anyuka (nagyon kedvesen és szépen) rászólt, akkor azt nagyon kiosztotta, hogy ne szóljon rá az ő gyerekére.
Egy barátnőm sem bírja, ha más szól rá az ő gyerekére, de legalább ő megteszi. Cserébe ő se szól rá más gyerekére, ha az rosszalkodik, pl. szórja a homokot, akkor odamegy a szülőjéhez hogy "Ne haragudj, de a gyereked szórja a homokot, légyszíves szólj rá."
Menjetek délelőtt játszótérre, mert akkor a nagyobbacskák oviban-suliban vannak.
Délután pedig menjetek intézkedni, boltba, sétálni, mittomén.
Sajnos nem fogod tudni ezt máshogy megoldani, mint elkerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!