Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Létezik, hogy a 3 évesem így...

Létezik, hogy a 3 évesem így ne emlékezzen dolgokra?

Figyelt kérdés

Mondjuk ha megyek érte bölcsibe, nem tudja megmondani mit evett. Vagy másnak elmondni, hol voltunk.

Ez normális dolog, vagy élettani jelenség?

Amúgy jó a memóriája, tud dalokat stb.

2015. ápr. 26. 23:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

- ezek a felnőttekkel is megesnek

-vagy a neveket nem tudja, pl én a játszóbölcsiben láttam mit esznek a kicsik, de meg nem mondanám..valami rakott tejfölös "izé" volt..

és lehet a helységnevekkel is hadilábon áll még,(nekem ez hasonlít ahhoz amior látom a filmet de a címét már rég nem tudom)

2015. ápr. 26. 23:49
 2/11 A kérdező kommentje:

Nem helységnevekre gondoltam, hanem pl olyanra, hogy kimentünk a Margitszigetre és vonatoztunk. A mit csináltunkra is azt mondja nem tudom.

Amúgy szinte körmondatokban beszél, azért sem értem.

2015. ápr. 27. 00:18
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én 4.5 múlt lányom nemrég kezdte el elmesélni a napjait az oviban. De még nem tökéletes és néha nem emlékszik, de engem is aggasztott:D

Egyébként ez tényleg felnőttként is előfordulhat veled is, hogy fogalmad nincs, hogy mit ettél ebédre, vagy milyen filmet néztél:D

2015. ápr. 27. 00:48
 4/11 anonim ***** válasza:

Az én fiam 8 éves (másodikos) de szinte sose emlékszik ilyenekre....

ami nem érdekli, azt nem jegyzi meg :) viszont a mesékben a szereplőket...stb. kívülről fújja :D

4-5-ös tanuló. Szóval a memóriájával nincs gond ;)

2015. ápr. 27. 07:26
 5/11 anonim ***** válasza:
nekem néha a nagycsoportos fiam is közli h nem tudja mi volt az ebéd...erre azt mondták hogy ez nekik egy lényegtelen információ ezért nem emlékeznek mindig.
2015. ápr. 27. 07:33
 6/11 anonim ***** válasza:
A fiam még kisebb, 2 múlt, de látom rajta a zavart, mikor a délutáni alvás után próbálja előhívni a memóriájából a délelőtt történteket, mikor Apának igyekszünk beszámolni. Én nem szoktam hagyni, segítek neki, aztán be is ugrik neki ez-az. Szerintem azt is meg kell tanulniuk, hogy honnan kell előhívni a dolgokat a rövid távú memóriából, amikor nem segíti asszociáció vagy régi emlék.
2015. ápr. 27. 08:28
 7/11 anonim ***** válasza:
Minek jegyezzen meg számára lényegtelen dolgokat?
2015. ápr. 27. 08:48
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem érdekli, és abszolút nem szeretne róla beszélgetni. Az én 3 évesem nekem sose mondja el, mit evett, az apjának meg mindig, de egyébként bele is szoktam gondolni, hogy minek zaklatom ilyesmivel. nemrég olvastam egy Vekerdy interjút, amiben az volt, hogy ne is faggassuk, örül, hogy velünk van és hazaért, és semmi kedve az ebéddel vagy a bölcsivel foglalkozni. A mit csináltál kérdésemre az enyém annyit mond, hogy autózott és jónapot.
2015. ápr. 27. 13:12
 9/11 anonim ***** válasza:

Idővel tudni fogja pl hogy mit evett :-)

Szeptemberben tölti a 4-et a lányom,most kiscsoportos.

Amikor kérdezem hogy mit ettek,a válasz: nem tudom.

A másik lehetőség pedig az,hogy : leves és második. :-)

A most 5 évesem is ilyen volt, Ő sem tudta hogy mi volt a kaja,bár volt hogy mondta,mire a nővére kijavította (2 év van köztük,1 évet együtt jártak oviba),hogy nem,nem az volt a kaja,és mondta hogy mi.

Középsőben már elmondta a kaját,meg hogy ki hiányzott a csoportból,és hogy mennyire jó vagy épp rossz napja volt... stb.

2015. ápr. 27. 15:14
 10/11 A kérdező kommentje:
Akkor megnyugodtam. :D
2015. ápr. 27. 21:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!