Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, amiért ennyire óvom a lányomat? Ti mennyire figyeltek ezekre a dolgokra? (kifejtem)

Figyelt kérdés
Rengeteg bántást kaptam mostanában a szüleimtől és anyósoméktól. Szerintük eltúlozom a dolgot. 3 éves a lányom, ugye itt a nyár, strand, folyópart, tópart. Már 9 hónapos korában vittük babamedencébe, ahol kötőhártya gyulladással jöttünk el számtalanszor. Gyermekorvosunk akkor azt tanácsolta, inkább a természetes vízbe vigyük. Ezt is tettük, 4 alkalomból tavaly 4 alkalommal bélgyulladás, vagy vírusos fertőzést szedtünk össze, aminek a legutolsó alkalommal kórházi fekvés lett a vége. Itt jön a probléma: szerintük túlféltem, így nem lesz sohasem immunrendszere, (gyerekorvosunk utána mondta, ha van lehetőség, inkább itthon, felfújható medencébe legyen nyáron) és nem engedem egyik nagyszülővel sem nyaralni de vízpartra sem. Szerintük attól, hogy nyel egy kis vizet, még nem nagy dolog, biztos máshol szedte össze, a doki meg h*lye, mert belemagyarázta a fejembe. Tegnap volt az 5. alkalom, ám legyen, a közeli folyópartra délután leengedtem a mamával, ma reggel az ügyeleten kötöttünk ki. Nem szeparálom el, nem is akarom, de tényleg én túlozom el a dolgot? Nagyon fogékony a betegségekre, hiába kapja a vitamint, mindig betegség a vége. :( és ami a legrosszabb, hogy a férjem sem látja ezt át, most meg hisztiznek a nagyszülők, hogy nem akarom engedi az unokát, pedig bármikor mehet, de a mamánál nem kell se kezet mosni, se figyelni arra, hogy esetleg beteg lesz, mert felneveltek x gyereket, és jobban tudják. Az ügyeleten azt mondták, hogy próbáljam megmagyarázni, hogy NEM, és miért nem..de akár a falnak mondtam volna. Nem bízom már egyik nagyszülőben sem, sőt, nem túl nyugodt szívvel engedem a lányomat. Velem van a baj?
2014. jún. 9. 14:55
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
88%

Nekem az a furcsa, hogy a gyerekorvos nem mondott szinte semmit. Kivizsgálás, bármi egyéb? Ez nagyon nem normális, hogy (kis túlzással) amint víz éri, beteg lesz.

Én a helyedben nem hagynám annyiban, utánajárnék az okoknak. De amíg ez a helyzet, addig nem mehetne a gyerek vízpartra senkivel.

Vigyék a nagyszülők játszóházba, állatkertbe, játszótérre, sétálni stb.

2014. jún. 9. 15:04
 2/15 anonim ***** válasza:
76%
Nem, nem te teagálod túl, szerintem igazad van. Én senki kedvéért nem tenném ki ennek a gyereket, csak azért, hogy ő lássa, hogy valóban beteg lesz (ráadásul el sem hiszik utána sem). Leszarnám, hogy mit gondolnak, ez van, és kész.
2014. jún. 9. 15:05
 3/15 anonim ***** válasza:
68%

vmi nem oké vele kivizsgálás kéne.

én nem engednék a nagyszülőknek, én vagyok az anyja én döntök.

2014. jún. 9. 15:14
 4/15 A kérdező kommentje:

Jövőhéten megyünk a laborba. Sajnos a bölcsiben is sűrűn beteg, mondjuk a többi gyerkőc is :(

Továbbra sem értik meg, mert ott aludni sem engedem már sehol, a férjem sem érti meg, ez az egy dolog, amiben nem értünk egyet, és meg sem próbálja megérteni.

Soha nem akartam elszigetelni, imádja a bölcsit, a gyerekeket, a nagyik szerint meg ki akarom sajátítani és hogy ez nekik mennyire fáj... Csak azt elfelejtik, hogy amikor én voltam vele a kórházban, én itattam, és láttam szenvedni, akkor is az van, hogy nem volt az olyan vészes, pedig a szívem szakadt meg.

2014. jún. 9. 15:32
 5/15 anonim ***** válasza:
81%
nem tudod megkérni valamelyik nagyszülőt, hogy kísérjenek el a vizsgálatokra? Szerintem mindig kérd meg valamelyiket, valami kifogással, segítség kéréssel, hogy legyenek ott személyesen. Hátha úgy elhinnék amit az orvosok mondanak.
2014. jún. 9. 16:34
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm, de ők olyankor nem érnek rá. -jön majd a válasz!
2014. jún. 9. 16:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon együtt érzek veled. Más miatt, de sokszor én is ezt kapom, hogy túlféltem és túlreagálom, közben meg nem. Mi, az anyukák ismerjük a legjobban a gyerekeinket. És ami az egyiknek nem okoz gondot, az a másik gyereknek nagyon nagy baj lehet. Nem túlzod el. Addig magyarázd nekik, amíg megértik, vagy próbálj olyan hasonlatokat mondani, amit megértenek. Pl. laktózérzékeny gyereknek nem adunk tejet. Fagyit se. Túró rudit se. Ezt és ezt viszont lehet. A te lányod meg vízbe nem mehet. De mehet sétálni, állatkertbe, játszótérre, ... ami a közelben van és megoldható.

Immunrendszer meg szerintem nem attól lesz, ha állandóan kiütjük valami tuti kis nyavajával, hanem attól, ha rendesen tápláljuk, tömjük vitaminnal. Ha egy betegségből nem gyógyul ki rendesen és kapja a következőt, akkor tényleg nem lesz immunrendszere. Ezt is mondd el nekik.

Drukkolok, a labor miatt is!

2014. jún. 9. 16:51
 8/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2014. jún. 9. 17:44
 9/15 anonim ***** válasza:
18%
Részben veled van a baj,mert ki kéne vizsgáltatni a lányod,ugyanis nem normális,hogy folyton összeszed valamit,egy egészséges immunrendszerű gyerek nem lesz állandóan beteg.A másik erőltesd,hogy mosson kezet,pl evés előtt,állat fogdosás,wczés után,de te is gondold át nem tartottad -e Őt piciként túl sterilen.
2014. jún. 9. 17:58
 10/15 anonim ***** válasza:
na lemaradt,tehát a nagyszülőknél erőltesd
2014. jún. 9. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!