Rossz egy kisgyereknek, ha karácsony körül van a szülinapja? És az anyának, ha akkor szül a kórházban?
Babaprojekt van nálunk, de kicsit elbizonytalanodtam, ami ezt a hónapot illeti. Ha most foganna meg a baba, akkor dec. 28-ra lennék kiírva. Persze jöhet előbb a baba, akár karácsonykor is. Nem szívesen lennék akkor kórházban, hiszen van már egy gyerekünk, akivel jó lenne otthon karácsonyozni. Nem tudom, hogy a kórházban mennyire lelkesednek az orvosok, szülésznők, ha karácsonykor kell dolgozniuk (esetleg ez miatt ne kerüljek hátrányba).
A másik dilemmám, hogy később, ha nagyobb lesz, akkor mennyire lenne rossz neki, hogy karácsony környékén van a szülinapja? A rokonok esetleg úgy vesznek ajándékot, hogy "ez a szülinap és karácsony egyben"
Ugyanakkor már jó lenne, ha összejönne a tesó, és türelmetlen vagyok, nem tudom, hogy halasszunk 1 hónapot, vagy hülyeség lenne a fenti okok miatt?
26-án születtem. Jól el kell különíteni a karácsonyi "családi" ajándékozást és a gyermek születésnapi ünnepségét, akkor nem származik belőle hátrány!
Pont Karácsonykor pedig szerintem nem lehet rossz szülni, szeretet-béke-sütiillat lengi be a szülőszobát is ;) Aki ott van ügyeletben, nélküled is ott lenne.
Inkább kari előtt gáz szerintem, olyankor vannak meghülyülve az emberek.
köszönöm szépen, hogy ilyen gyorsan írtatok hasznos válaszokat!
kisfiamnak nyár elején van a szülinapja, amit azért szeretek, mert a szabadban lehet neki zsúrt rendezni és ezt nagyon élvezi. neki szerencsére jól eloszlik az évben minden ünnep.
12-26 vagyok :)
Én a nagynál még azon is aggódtam, hogy túl közel van a névnapja a szülinaphoz (két hónap) :)
Az unokabátyám dec. 23-án született,na,Ő nem szereti.
A karácsony az karácsony, egy szülinapnak teljesen más a hangulata,de mivel mindenki hangolòdik az ünnepekre,inkább az a hangsùlyos.
férjemnek is karácsony után van a szülinapja és még ráadásul a névnapja,neki a saját anyjáék 1 ajándékkal le tudták mind3-om ünnepet aztán egész évben semmi!Azt mondta nagy fájdalom volt ez neki,főleg mikor tavasszal,nyáron ment a sulitársaihot szülinapi zsúrokra.
Én kihagynám ezt a hónapot,már csak azért is mert tényleg a nagyobbik gyerkőcöd ne legyen már "egyedül" karácsonykor!
1-2 hónapon már nem múlik sztem semmi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!