Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Rossz egy kisgyereknek, ha...

Rossz egy kisgyereknek, ha karácsony körül van a szülinapja? És az anyának, ha akkor szül a kórházban?

Figyelt kérdés

Babaprojekt van nálunk, de kicsit elbizonytalanodtam, ami ezt a hónapot illeti. Ha most foganna meg a baba, akkor dec. 28-ra lennék kiírva. Persze jöhet előbb a baba, akár karácsonykor is. Nem szívesen lennék akkor kórházban, hiszen van már egy gyerekünk, akivel jó lenne otthon karácsonyozni. Nem tudom, hogy a kórházban mennyire lelkesednek az orvosok, szülésznők, ha karácsonykor kell dolgozniuk (esetleg ez miatt ne kerüljek hátrányba).

A másik dilemmám, hogy később, ha nagyobb lesz, akkor mennyire lenne rossz neki, hogy karácsony környékén van a szülinapja? A rokonok esetleg úgy vesznek ajándékot, hogy "ez a szülinap és karácsony egyben"

Ugyanakkor már jó lenne, ha összejönne a tesó, és türelmetlen vagyok, nem tudom, hogy halasszunk 1 hónapot, vagy hülyeség lenne a fenti okok miatt?

2014. ápr. 2. 11:57
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
88%

Első gyereknél eszembe sem jutott, hogy baj lenne ha karácsonykor születne, meg se fordult a fejemben hogy kiszámoljam melyik hónapra fog esni, valószínű azért sem, mert majdnem egy évig próbálkoztunk mire összejött, ezért nem hagytam volna ki egy hónapot se.

MÁsodik gyereknél viszont egyértelműen nem akartam, hogy karácsonykor szülessen, méghozzá azért, mert a nagyobb gyerekem 2. karácsonya volt az, tulajdonképpen az első karácsony ahol ért is belőle valamit, és ezt mindenképp együtt akartam tölteni vele. Ráadásul én nagy karácsonyos vagyok, ezért is volt ez fontos.

A gyereknek szerintem egyébként nem rossz, ha karácsonyhoz közel a szülinapja, attól még lehet külön tartani, külön tortát sütni rá stb. A névnapja valószínű úgyis máskor van. Nekem a névnapom esik karácsonyra, de sosem jutott eszembe hogy ez probléma volna.

2014. ápr. 2. 14:52
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekünk ha karácsony környékén születne a babánk, tuti 2 keresztnevet adnánk neki, és mind a kettőt megünnepelnénk :)
2014. ápr. 3. 11:03
 13/14 anonim ***** válasza:
én az első válaszadó vagyok ,minden a szülökön mulik ,ahogy már megírtam én külön ajándékot adok neki szülinapján és külön ajándék van neki is karácsonykor ,de én január 6 van a szülinapom de soha nem akor kaptam meg az ajándékot mindig hónap közepén kaptam meg az ajándékot a szüleimtöl mert mindenki kiköltekezet karácsony és szilveszter miatt igy az én szülinapomra nem maradt pénz ,nekem igen hosszu ideig rosszul esett ez ,ma már nem .
2014. ápr. 3. 12:00
 14/14 anonim ***** válasza:

Azóta mi a helyzet?

Amúgy szerintem nem rossz.Nekem a volt osztálytársam dec. 25-én született, unokatesóm 23-án, egy másik barátom meg 26-án.Soha egyikük sem panaszkodott, sõt szerették.A barátom kapott külön ajándékot, elõtte zsúrt is tarthatott, szóval semmi hátránya nem volt.Osztálytársamnak meg unokatesómnak pedig el lett magyarázva, hogy ez nem az ajándékozásról szól, és ne háborogjanak az összevont cuccok miatt.Soha nem is volt gond, cserébe általában értékesebb holmikat kaptak.Kicsiként pedig nem a mennyiség foglalkoztatta õket, hanem maga az ajándék.

Természetesen mindig volt szülinapi köszöntés, ha nincs, az azért szerintem bunkóság.

Amúgy én meg Halottak Napján (nov. 2.) születtem.Na ez sokkal cikibb.Az emberek szomorúak, mindenki a temetõbe megy, volt, hogy semmilyen felköszöntést nem kaptam, és igen rosszul esett :(( bulit csak néha tudok tartani, mert vagy nincs kedve senkinek ünnepelni vagy "családi hagyomány" címen vonul ki az egész pereputty a sírokhoz.

2015. jún. 7. 14:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!