Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 3 évesen mit kell tudnia...

3 évesen mit kell tudnia rajzolnia egy kisgyereknek, vagy a tiéd miket tud rajzolni?

Figyelt kérdés
2014. márc. 23. 21:24
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

4,5 éves fiam szinte semmit, vagyis krisz-krasszokat, fejet szemmel, orral, szájjal, hajjal tud. Autót, bogárhátút (azt jelenti, hogy két kerék, és egy félkörrel összekötve). Napot, bár a sugarak érdekesek, nem kifelé húzza őket, hanem befelé. :D

De ő minden rajzába belemagyaráz mindent, szóval ő belelátja, amit rajzolni szeretett volna.

2014. márc. 23. 21:28
 2/13 anonim ***** válasza:
az enyém konkrétan vonalakat,de ő is belemagyaráz,amúgy meg velem/velünk rajzoltat általában..
2014. márc. 23. 21:32
 3/13 anonim ***** válasza:
Lányom 3 évesen még nem rajzolt semmit. Ceruzát nem volt hajlandó a kezébe fogni. Kicsit később az oviban, aztán belejött, akkor kriksz-krakszokat rajzolt egy ideig. Most 4,5 éves, most már tud virágot, napot, fát, füvet. Embert még nem, de úgy tudom, azt 5 éves korára már valamennyire elvileg kéne. Sokat fejlődött a kézügyessége elmúlt másfél évben, úgyhogy már nem aggódom emiatt.
2014. márc. 23. 21:34
 4/13 anonim ***** válasza:
95%
Köröket, vonalat, csillagot. Igazából szinte semmit, de két vonalba is történetet kreál :) Az agyában megrajzolja, csak a kezével nem tudja.
2014. márc. 23. 21:34
 5/13 anonim ***** válasza:

Kisfiam 3 évesen fejet tudott rajzolni szemmel, szájjal, orral. És rajzolt kezeket és lábakat is, de azok a fejből "nőttek" ki. :)Egyébként meg csak összevisszaságot.

Most 3,5 éves és ügyesen leutánozza amit én rajzolok. Pl autót, sünit, napocskát, virágot. De egyedül még csak az autó megy neki, és ha egyedül, fejből rajzolja, csak akkor lehet felismerni, ha nagyon nézzük. :)

2014. márc. 23. 21:43
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen rendben van, ha még csak körkörösen firkálgat, és esetleg mond valamit rá. Öt perc múlva meg már valami másnak nevezi ugyanazt az alkotást.

vonalhúzást általában már utánoznak, Keresztezett vonalalat (X) még kevesen.

2014. márc. 23. 21:49
 7/13 anonim ***** válasza:
Májusban lesz 3. Csiga vonalat tud. Ennyi.
2014. márc. 23. 21:52
 8/13 anonim ***** válasza:
Fiam 1 hónap múlva lesz 3,tud cicát füllel szemmel,orral,fejet szemmel,orral,napocskát,és katicabogarat,persze csak néhány pöttyel és persze nem szabályosak a lábak,amúgy meg ezeken kívül firkálgat és megnevezi az éppen mi amit rajzolt,még ha felismerhetetlen akkor is
2014. márc. 23. 21:55
 9/13 A kérdező kommentje:
Köszi, egyáltalán fogalmam sem volt róla, emiatt kérdezem, meg most megy oviba, és ott majd biztos nézik, de akkor nincs elmaradva!
2014. márc. 23. 21:57
 10/13 anonim ***** válasza:

Enyém annyi idősen semmit, de bármelyik firkáról meg tudta mondani, mi az. Fejlesztő pedagógus kolléganőm szerint, ez a lényeg. Most 4 éves múlt, almát felismerhetően rajzol, emberi alakot is nagyjából, bár a szemek még gyakran fejen kívülre kerülnek.

Ja, és a férjem és én is rajzanalfabéták vagyunk, szóval, ha ránk ütött a gyerek, kb. ennyi lesz a tudománya. Hát, én se rajz tanár lettem...

2014. márc. 23. 21:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!