Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tényleg én vagyok a rossz,...

Tényleg én vagyok a rossz, amiért ennyire óvom a lányomat? Ti mennyire figyeltek ezekre a dolgokra? (kifejtem)

Figyelt kérdés
Rengeteg bántást kaptam mostanában a szüleimtől és anyósoméktól. Szerintük eltúlozom a dolgot. 3 éves a lányom, ugye itt a nyár, strand, folyópart, tópart. Már 9 hónapos korában vittük babamedencébe, ahol kötőhártya gyulladással jöttünk el számtalanszor. Gyermekorvosunk akkor azt tanácsolta, inkább a természetes vízbe vigyük. Ezt is tettük, 4 alkalomból tavaly 4 alkalommal bélgyulladás, vagy vírusos fertőzést szedtünk össze, aminek a legutolsó alkalommal kórházi fekvés lett a vége. Itt jön a probléma: szerintük túlféltem, így nem lesz sohasem immunrendszere, (gyerekorvosunk utána mondta, ha van lehetőség, inkább itthon, felfújható medencébe legyen nyáron) és nem engedem egyik nagyszülővel sem nyaralni de vízpartra sem. Szerintük attól, hogy nyel egy kis vizet, még nem nagy dolog, biztos máshol szedte össze, a doki meg h*lye, mert belemagyarázta a fejembe. Tegnap volt az 5. alkalom, ám legyen, a közeli folyópartra délután leengedtem a mamával, ma reggel az ügyeleten kötöttünk ki. Nem szeparálom el, nem is akarom, de tényleg én túlozom el a dolgot? Nagyon fogékony a betegségekre, hiába kapja a vitamint, mindig betegség a vége. :( és ami a legrosszabb, hogy a férjem sem látja ezt át, most meg hisztiznek a nagyszülők, hogy nem akarom engedi az unokát, pedig bármikor mehet, de a mamánál nem kell se kezet mosni, se figyelni arra, hogy esetleg beteg lesz, mert felneveltek x gyereket, és jobban tudják. Az ügyeleten azt mondták, hogy próbáljam megmagyarázni, hogy NEM, és miért nem..de akár a falnak mondtam volna. Nem bízom már egyik nagyszülőben sem, sőt, nem túl nyugodt szívvel engedem a lányomat. Velem van a baj?
2014. jún. 9. 14:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sok kisgyerek nem bírja az élő vizet,de a mesterségeset sem.Szerintem nem reagálod túl,majd próbálkozzatok jövőre.
2014. jún. 9. 18:46
 12/15 anonim ***** válasza:
46%
sürgősen doki... Valami nincs rendben az immunrendszerével, ha ennyire beteges. Ne törődj senki véleményével... A te gyereked... te tudod, hogy mi a jó neki!
2014. jún. 9. 23:20
 13/15 A kérdező kommentje:

Nem tartom terráriumban, és nem óvom, tehát ha van valami, pl. orrfolyás, hőemelkedés, nem rohanunk az ügyeletre. Eddig betudtuk annak, hogy a bölcsődei gyerekek is betegek, 1 éve bölcsis, de még nem volt olyan, hogy a csoport egésze ott legyen, volt olyan 2 hét, hogy volt a csoportból két gyerek, azokat áttették másik csoportba, és a gondozónéniknek nem kellett bemenniük dolgozni. Onnan sok sok mindent hazahozott, de a többi szülő is panaszkodott szülőin.

Köszönöm azt a hozzszólást is, aki írta, hogy én is hibás vagyok. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy lombikos voltam, több gyermekem nem is lehet, pedig csak 29 éves vagyok. Nyilván ezért is túlteng bennem az aggódás, de az is biztos, hogy !nem! ok nélkül féltem. Látod, más is írta, hogy vannak gyerekek, akik nem bírják az ilyen vizeket. Tengerpartra meg most nem tudunk menni, hogy jót strandoljunk :)

A labor pedig meg lesz, de úgy kaptam beutalót, hogy odacsaptam az asztalra a dokinál, mert szerinte is a bölcsődei közeg miatt beteges, én meg, mivel ő az orvos, így részben elfogadtam azt, amit mondott.

2014. jún. 10. 10:31
 14/15 anonim ***** válasza:

Ikreim vannak, és az egyik állandóan beteg. Ő a mamáék kerti medencéjétől is beteg lett. Most vizsgáltattuk ki, tej és házipor allergiája van és immunhiánya. Orvos szerint pár év, és megerősödik. 3 éves, egy évet járt bölcsibe, mindig beteg volt :(

Én biztos nem viszem strandra egy-két évig, lehet mást is csinálni nyáron. Pl. most biciklis nyaralást tervezünk a Fertő-tóhoz. Nagyszülők nálunk "nem gond", úgysem vállalják a két gyereket...

2014. jún. 10. 15:07
 15/15 anonim válasza:
Kiderült, hogy végül is miét ilyen érzékeny a kislányod?
2014. júl. 28. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!