Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Négyévesem elég sovány,...

Négyévesem elég sovány, nagyon rossz evő. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A kislányom 108 cm és 13,5 kg. Olyan kis sovány, de egyszerűen nem akar enni, mert nem éhes. Egyébként élénk, jókedvű, okos, egészséges, nemrég volt kivizsgáláson, semmi baja. Mégis alig tudom rávenni, hogy egyen valamit, úgy kell beléerőszakolni 2 kanál levest is. Másnak is van ilyen problémája? Mit csináljak vele?
2014. márc. 28. 22:43
 1/6 anonim ***** válasza:
Szerintem nem kelleröltetni. Ha nincs semmi baja, akkor neki ennyi elég. Nem kórosan sovány.
2014. márc. 28. 23:00
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem akar,nem fog enni.

Gondolom soha nem volt vmi nagy étkű.

Lányom betegségek idején evett kevesebett, illetve amikor vérszegény volt, de ekkor ő kedvtelen, levert volt. A te lánykád jó kedvű, mozgékony, nem hiszem, hogy az lenne a gond.

2014. márc. 29. 06:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Kislányom is kisebb, mint egy átlag közel 4 éves. Július elején tölti a 4-et. 95 cm és 13,1 kg. Mivel ő alacsonyabb is, nem sovány. Elég sokat eszik, de mivel állandó mozgásban van, lemozogja, bár a 3 éves státuszon csak 11,3 kg volt, így magához képest szépen hízik.

Tudom, hogy idegesítő, de ne erőltesd. Tedd ki az ételt, de ne feszülj rá. Amikor 15 hónapos körüli volt a kislányom, én is rohantam utána a kajával, mert hogy sovány, aztán belefáradtam és ráhagytam. Nem erőltettem és nagyon szépen eszik. Ha mindig hízik valamennyit és kivizsgálták, egészséges, akkor legyél türelmes.

2014. márc. 29. 08:15
 4/6 anonim ***** válasza:

Mint ha én írtam volna ki! nekem is 4 éves elvan 108 cm és 13,5kg.(oké, hogy 2kg-val született de akkor is kevés nekem)

Engem is nagyon aggaszt, mert a 3 éves státuszon 12kg volt és 1 év alatt hízott 1,5 kg ami semmi nekem! A doktornénink azt mondja ne erőltessem neki az elég amit eszik. volt amikor kapott étvágy gerjesztőt akkor jobban hízott is meg jobban evett, de azt sem lehet mindig :(

Ők ilyenek ne aggódj! Az a legfőbb, hogy egészséges!

2014. márc. 29. 08:50
 5/6 anonim ***** válasza:
nekem a Béres cseppet javasolta a doktornő,azt adom most is,szerintem jobb az étvágya
2014. márc. 31. 14:11
 6/6 anonim ***** válasza:
4 és fél éves lányom ezzel a súllyal és kisebb magassággal bír. Én is aggódom ezen állandóan, most elküldött a háziorvos endokrinológiára, hogy a növekedési hormonja jó-e.valamilyen röntgent csinálnak, és a csontkort nézik (?), amiből ez kiderül. Szerintem nincs hormonális problémája, de azért elviszem. Ő is rosszul eszik persze, de azért talán nem ennyire. Nálunk egyedül az segít, ha társaságban eszik, az oviban sokkal jobb mint ha itthon vagy egyedül, pláne ha több napig-hétig (egyke). Az kész rémálom, eleinte még eszeget,aztán egyre kevesebbet, és végül a kedvenceibe is csak belekóstol.Inni is elképesztően keveset hajlandó.Remélem majd kinövi, én is rossz evő voltam, a férjem is gyerekként. Kitartást.
2014. márc. 31. 19:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!