Ovis gyerekre lehet rossz hatással a barátja?
Vannak ilyen gyerekek, akik rossz hatással vannak egymásra, ez egyáltalán nem biztos, hogy kizárólag a másik kislány "hibája". Egyszerűen összekerül két élénkebb gyerek, és akkor sokszorosan felerősítik egymás temperamentumát.
Az én kisfiam is hasonló korú, mint a te lányod, és neki is vannak olyan barátai, akik mellett olyan, mintha az ördög bújt volna bele, másokkal pedig teljesen normális, nyugis. És annak ellenére, hogy nekem még soha nem jutott eszembe, hogy ezért a másik gyereket hibáztassam, hiszen ő is ugyanúgy benne van, kaptam már meg a hátam mögött, hogy az én gyerekemtől "csak a hülyeséget lehet tanulni." Ez nyilvánvalóan egyoldalú és igazságtalan megközelítése a helyzetnek, és annak ellenére, hogy érthető, hogy mindenki a saját gyereke szerepét szeretné kisebbíteni az ilyen helyzetekben, nekem rettenetesen rosszul esett, és azóta - talán érthető - kerülöm a társaságukat.
A megoldást nem tudom. De az biztos, hogy ha jóban vagy, és jóban is szeretnél maradni a szülőkkel, akkor ne határozd el ilyen egyértelműen, hogy a másik kislány a hibás, mert könnyen lehet, hogy ők meg úgy látják, hogy a Tied hozza ki a sajátjukból a rosszat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!