Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak vele hogy már...

Mit csináljak vele hogy már végre megcsinálja amit kérek?

Figyelt kérdés
Akár a pakolás akár az öltözés csak arról szól hogy kérem kérem kérem de nem csinálja meg már felrobbanok az idegtől főleg ha mennénk valahova és nem öltözik. Büntibe nem ültethetem mert csak megy az idő már kiabáltam idegemben a seggére is csaptam fenyegettem hogy nem kap meg valamit vagy nem megyünk játszóra. Ha itthon az apja akkor fogom magam és elmegyek nélküle azt had bőgjön itthon de ez a ritkább mert általában ketten vagyunk. Már nem tudok vele mit csinálni :(

2014. febr. 4. 09:38
 1/10 anonim ***** válasza:
0%

mennyi idős?

nyilván a kiabálás, a verés nem megoldás, ezt láthatod is, de remélem enélkül is tudod

teljesen más oldalról kell megközelíteni a problémát

megold valamit, hogy üvöltözöl? A gyerek elpakolt? Te jobban érzed magad tőle?

2014. febr. 4. 09:43
 2/10 anonim ***** válasza:
Ne hiszem, hogy túl nagy gyerekről van szó. Miért nem segítesz neki öltözni?
2014. febr. 4. 09:50
 3/10 anonim ***** válasza:
Igen, és ilyen helyzetben inkább felöltöztetem, másképp csak ordibálok ott, ő meg egy idő után sír, de végül is még mindig nem indultunk el. Ez a reggeli indulós móka szinte mindenkinél gáz, akinek sietni kell a munkába, de még talán annál is, akinek nem. Teljesen előttem van a jelenet, ahogy engem is öltöztet Anyu az ágyon állva, mielőtt oviba indultunk volna. Holt álmos, kómás ilyenkor a gyerek, még a szokásosnál is nehezebb erőt vennie magán.
2014. febr. 4. 09:54
 4/10 anonim ***** válasza:
54%
HÁny éves a gyerek? Jutalmazásra gondoltál már? Pl ha segít öltözni vagy egyedül öltözködik (kortól függően), akkor kap valamit. Pl rajzolsz neki egy lovat, vagy ilyesmi.
2014. febr. 4. 10:12
 5/10 anonim ***** válasza:
24%
Utolsó ez most komoly? csak nem idomítod a gyereket,jaj de ügyes vagy felvetted a zoknit kapsz egy csokikát,jaj ne már jutalmazás meg egyéb baromság, a jutalom az ne azért járjon már mert a gyerek egy alapvető dolgot képes megcsinálni jutalom azért járhat pl,hogy jaja nagyon ügyesen viselkedtél a boltban pedig legalább 2 órát vásároltunk, ezért választhatsz valamit
2014. febr. 4. 10:38
 6/10 anonim ***** válasza:
64%

Nem csak csokival lehet jutalmazni a gyereket, de nevelő az is, ha észreveszed, ha éppen önálló, és lehet a jutalom egy eltúlzottan lelkes dícséret ("jaj de nagy vagy már! büszke vagyok rád.") vagy választhat két zokni közül vagy hogy hozhatja a kezében a saját kis játékát az úton megmutatni az oviba.

Időnyerő az is, ha már este minden ki van készítve ill. állandó kakukkosóraként figyelmezteteted, hogy most melyik öltözési/készülődési fázis következik.

Persze azért sokszor csak a szigor és az öltöztetés használ.

Ha meg állandóan ez a program nálatok, akkor valószínűleg több időt kéne szánni a reggeli öltözésre és hamarabb kelni egy negyed órával.

2014. febr. 4. 12:16
 7/10 A kérdező kommentje:
4 éves a lányom, nem feszített tempóban éljük a napjainkat mert nem jár oviba én meg nem rohanok dolgozni. Reggel kel amikor kel aztán szólok neki hogy öltözzön át és jöjjön reggelizni de sokszor nem sikerül átöltözni még 11-kor sem akkor már feszkó vagyok, főleg ha mennénk vásárolni. Nem engedi hogy öltöztessem abból is csak a hiszti van. Próbáltuk hogy este kikészítjük mit vegyen fel reggel de az nem jó reggelre. De szuperül öltözik egyedül, nem azzal van a baj. A játékokat most zsákba raktam és "kidobtam" mert mondtam neki hogy ha nem pakol kidobom a játékokat. Ezt azért megelőzte hogy napok óta mindent kiszór és nem pakolja el hanem nekem kellet.
2014. febr. 4. 12:34
 8/10 anonim ***** válasza:

"Nem engedi hogy öltöztessem abból is csak a hiszti van." Na itt a gond. Muszáj megértenie, hogy ha nem öltötzik, akkor te fogod felöltöztetni. Mégsem maradhatsz azért otthon, mert a gyerek nem akar fölöltözni, és azt sem engedi, hogy felöltöztesd! Én nem vagyok a drákói szigor híve (de a liberális nevelésé sem), de szerintem itt bizony tényleg szigor kell.

Hasonló szituban mi mindig utólag meg szoktuk beszélni, hogy milyen jó lett volna ugyanezt hiszti nélkül megcsinálni, és ilyenkor tényleg érzem, hogy belátja, és megígéri, hogy máskor nem hisztizik. Azért négyévesen ennek már el kellene kezdődni rendeződni.

2014. febr. 4. 12:41
 9/10 Kiki01 ***** válasza:
Lehet hogy pont az a baj hogy nem jár oviba. Ott biztos nem hisztizne, mert szembesülne azzal hogy a külvilágban szabályok vannak és hiába hisztizik, akkor is be kell őket tartani. Az én két évesemmel is azóta birok, mióta a nagyszülúk elviszik néha magukhoz, és kicsit kiszakad az otthon melegéből:)
2014. febr. 4. 14:13
 10/10 anonim ***** válasza:

Akkor talán valami "feszítettebb" napirend kellene, ami nem csak rá, hanem rád is ösztönzőleg hat.

Ha az én 3 és fél évesemből indulok ki: Reggel oviba (és munkába) muszáj pikk-pakk összekapni magunkat és olajozottan megy is - ébredéstől 20 perc alatt mindenki elkészül.

De ha nem sietünk sehová - pl. hétvégén - és ezt tudja, akkor bizony hiába is várnám, hogy ne jusson eszébe ezer más dolog az öltözködés helyett. Még akkor is, ha egy számára kedves programra igyekszünk (a bolt nagyon nem az). Ilyenkor persze megy először a huncutkodás utána meg hiszti, aztán megelégelem és csakazértis öltöztetem fapofával - de mire kikerülünk az ajtón már 99%-ban elfelejti otthoni sok fontos dolgát és vidáman menetel mellettem.

Azért persze előfordult, hogy lazára vettem, mert épp mindegy volt és sehogy sem indultunk el végül a játszótérre - emlegettük is utána napokig a tanulságot, hogy "mire leértünk, már sötét volt és nem voltak ott a barátaink és milyen kár, hogy nem indultunk időben..." (De ugyanez jól alkalmazható és pár napig hatásos nálunk pl. "ha hamarabb jöttél volna a fürdeni, mondanék még egy mesét, de sajnos most már alvásidő van" helyzetben is.)

Összepakolás meg: addig nincs mással játék, amíg össze nem pakolta az előzőt, de azért általában segítek és közben dícsérem. Ha előfordul, hogy elkobzok valamit, az jól láthatóan csücsül a szekrény tetején, amíg valami alkalmas időben jutalomként lekerülhet.

2014. febr. 4. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!