Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mikor fog ez végre megváltozni...

Mikor fog ez végre megváltozni? (étkezés)

Figyelt kérdés

2,5 éves lányom mindig i rossz Evo volt. Tudom, csodát ne is varjak.

Az, hogy vajas-felvagottas zsemle vagy kifli, nem létezik. Ebed is csak nagy harcok árán sikerul néha. Van, amit "megeszik" (semmi adag) es van, hogy alapbol semmit. Elutasít mindent, amit nem ismer. Most mar azt is, amit eddig neha-néha megevett.

A bolcsitol reméltem változást. Kezdetben egész jol belejott. Olyan ételeket megevett, amire álmomban nem gondoltam volna. Pl.tonhalas kenyeret

Aztán hiányzott 1 hetet es utana megint nem akart enni. Bar hozzátartozik a dologhoz, hogy erőltetik azt, hogy egyen. Mindegyik étkezésnél. Foleg a hust, amit alpbol nem evett Sosem eddig, meg darálva se anno. Én is ilyen voltam 5 éves koromig, nem ettem,hust.

Viszont o zöldséget es gyümölcsöt sem hajlandó enni. Bar abban kicsit javult a helyzet.

Ami meg inkabb aggaszt es tele mar a padlasom vele, azaz, hogy a Férjem megold minden étkezést edeseggel. Pl.tejszelet, turorudi, franciadrazse, stb

Es mar hiaba "ugatok" neki 100*, hogy nem kene.. Azzal jön, hogy azt kell adni a gyereknek enni, amit kivan. Hááát..az édesség nalam nem ez a kategoria.

Persze, ebből tomenytelenul tudna enni.

2013. dec. 14. 16:47
 1/4 anonim ***** válasza:

Pedig valahogy azt kellene csinálni,hogy édességet nem adni neki,vagy csak akkor kaphat ha normális kaját is evett.

Az én lányom szeptemberben volt 3 éves.Ő is olyan "jó" evő,hogy mindig falramásztam tőle.Volt ő is bölcsis,gondoltam majd ott a többiekkel jobb lesz.Hát nem lett jobb :(

Aztán most szeptembertől ovis lett.Ott mindenből eszik(kivéve a gyümölcsöket)nem teljes adagokat,de legalább eszik.Itthon rászoktunk arra,hogy ha eszik normális kaját(ebédnél)akkor utánna kaphat egy kis nasit.

Nem mondom azt,hogy olyan sokmindent eszik,de legalább egy pár falatot eszik itthon is a főtt kajából.

2013. dec. 14. 18:09
 2/4 A kérdező kommentje:
Igen, a jutalmazás nalam is éves utan a desszert. Ma ez délben ossze is jott. Viszont uzsonnára Apja siman odaadta a franciadrazsrz, mert mast nem akart enni.
2013. dec. 14. 18:27
 3/4 anonim ***** válasza:

azért nem eszik normális kaját mert tudja,hogy Apuka ad neki nasit,édességet!Manipulál benneteket!Ráadásul az édesség nagyon eltudja venni az étvágyat,ergo ha uzsonnára franciadrazsét tol be akkor jóhogy vacsira nem lesz éhes meg reggelire meg ebédre stb stb és ez így fog menni egy ördögi kör!

Tehát kedves kérdező:azt kérdezted mikor fog ez végre megváltozni!

A válaszom az:akkor ha a férjed gyökeresen megváltozik!

2013. dec. 14. 21:00
 4/4 anonim ***** válasza:
4 és fél éves a lányom, pont ugyanez van nálunk is. A közösségi étkezés segít valamennyit, de ha itthon van egy két hétig az kész katasztrófa étkezési szempontból. Az a baj az ilyen gyerekekkel, hogy nagyon kevés édesség elég nekik, hogy fél napig, egy napig ne legyenek éhesek. Ezért nagyon kell vigyázni az édességgel, próbáld meg meggyőzni a férjed, hallja ugyanezt a gyerekorvostól, vagy akitől elhiszi. Amíg édességet kap, esélyed sincs.
2013. dec. 15. 19:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!