Ti mi az, amiből nem újat vesztek a babának, kisgyereknek?
Mi amit kaptunk elfogadtunk, habár sokminden nem volt.
Kaptunk járókát, pár ruhát, játszószönyeget, ugrálózebrát, pár csörgöt, bölcsö.
Amit mindenképpen újonnan vennék megint(2 gyerekem van több nem lesz), az a kiságy és a baba bútor. Mi egy nagyon jóminöségü bútorcsaládot vettünk. A kiságynak a rácsai levehetöek és 140cm hosszú. A hozzá illö szekrény és komod és könyvesszekrény szuper minöségü, majd felnöttként cseréljük csak le nekik, ehhez a bútor családhoz lehet kapni nagyobb ágyat vagy emletes ágyat, azt kapják majd ha nagyobbak lesznek.
Ruhákból szinte csak használtat vettünk. Semmi bajuk nincs, nagyon gyorsan, akár 1 hét alatt kinőtt egyet. Játékot is vettünk használtan, csak lefertőtlenítve adtam oda neki. Itt megjegyezném, hogy attól mert valami vadiúj, ugyanúgy járok el vele, tehát azt sem kapja meg simán a gyerek)
Babakocsiból drágát vettünk használtan. Mert tényleg jót akartunk. Tökéletesen meg is vagyok elégedve vele. Pici cipőt is vettem használtan, de csak míg nem jár, mert ott fontos, hogy az ő lábformájára"alakuljon" a cipő. De pl rágóka játékot biztosan csak újonnan adnék neki, pedig azok is elsterizálhatóak, de valahogy nem.
Egyszerűbb felsorolni miből kell új! :) Cumisüveg mellszívó, textilpelus, cumi, rágóka! Nem is jut más eszembe! :)
Mindenből újat vettünk, valamiből olcsóbb kategóriásat valamiből adtunk a minőségre és a drágábbat.
Használtan maximum, babakocsi és a kiságy, hinta etetőszék ami belefér.
Használt ruhát csecsemőre biztos, hogy nem adnék. Ki tudja ki hordta előtte, és hiába mosom ki attól a helyzet nem változik.
Egy pici baba bőre még nagyon érzékeny.
Ismerősök körében nagyon megválogattuk, hogy kitől fogadtunk el ruhát.
Utolsó! A boltban meg kitudja, hogy kit taperolta össze! :)
Én is mindenből újat vettem, de nem lesz egy babának semmi baja használt ruhától, gondolom mosógép és vasaló van mindenhol....
Ruhák, kiságy, mellszívó (a cumisüveg is belefér simán), mosható pelenka.
Vannak/voltak használt játékai (akár használtan vett, akár enyém volt valamikor).
Most már a babakocsit sem újonnan venném, illetve a hordozót sem.
Mindenki másképp gondolja. Én a saját véleményem írtam le.
Amúgy persze össze taperolhatják, de nem hordta előtte senki.
Én magamnak sem vásárolok használt ruhát, ez távol áll tőlem. így evidens volt, hogy a gyerekemnek se veszek.
Az, hogy közeli ismerősöktől kaptunk az megint más mert ismerem őket, tudom milyen élet színvonalon élnek.
De mint mondottam ezt mindenki maga dönti el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!