Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le a 20...

Hogyan szoktassam le a 20 hónapos fiamat a dobálózásról és ütögetésről?

Figyelt kérdés
Még nem beszél, alig 2-3 szót mondd, viszont mindent megért már.Ennek ellenére, hiába mondom neki, hogy ha mégegyszer...,akkor nem megyünk ki az udvarra, vagy rácsapok a kezedre, nem válik be. Néha már odacsapok a kezére, de nem érdekli. Nem bántásból dobál, vagy üt, hanem mert valamiért tetszik neki,pedig itthon ilyet nem lát.Mindent földhöz vág,legyen az étel, evőeszköz, játék. És ütöget. Nem erősen, csak épphogy odacsap, de azért nem vicces, főleg ha azt látom, hogy épp készül megdobni valakit kővel, vagy ami a kezében van. Eddig olyan jó gyerek volt :( Mi lett vele, hogyan tudnám leszoktatni róla? Nem segít ha azt mondom, hogy fáj,vagy aú.mert ha ő megüti magát mindig azt mondja,hogy aú.Gondoltam ha azt látja, hogy fáj, akkor nem csinálja, de tévedtem.előre is köszi a válaszokat.

2015. ápr. 17. 09:45
 1/4 anonim ***** válasza:
Nekem mind a 3 gyereknél volt ilyen, kb pont ebben a korban. Én is mondtam, hogy nem szabad, stb, de igazából ez egy életkori sajátosság, majd elmúlik. Pár hónapig tarttt, aztán szép lassan abbamaradt. Türelem :-)
2015. ápr. 17. 12:58
 2/4 anonim ***** válasza:

Nekem ugyanilyen a 27 hónapos kisfiam....

Anyósom meg beszólt hogy előbb kellett volna megnevelnem... (no comment)

Majd leszoknak róla idővel. Remélem.

2015. ápr. 17. 13:25
 3/4 anonim ***** válasza:
én puha kockát,labdát vettem neki,-és mondtam,hogy ezekkel lehet.ha túl nagy hangúlyt fektetsz rá,dacból is csinálni fogja.vedd el,amit eldobott-és vegyél elő macit,lufit labdát,amivel lehet dobálüzni
2015. ápr. 17. 20:49
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia, nem tudom nezed e meg az oldatl, de utana abba hagyta idovel vagy agresszivabb lett, mint a tobbi kisgyerek? Az enyem is dobalozik, neha direkt es haragbol is, nagyon elszomorit ez most, mert mar engem is megdob vagy megut, sosem csaptam a kezere.
máj. 5. 18:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!