Hogyan tudnám leszoktatni 15hónapos kisfiam a karmolásról, ütögetésről, dobálózásról?
Az én lányom 18 hónapos, és mikor ezt csinálja, lefogjuk a kezét, megmondjuk neki, hogy ez fáj (fontos a hangsúly meg a szomorú arckifejezés), és megkérjük, hogy simogassa, puszilja meg. Ehhez az is hozzá tartozik, hogy nálunk az a szokás, hogy ha beüti magát, én rögtön megpuszilom ott, ahol fáj, ezt már ő kéri, ha ilyen történik. Ha ez sem segít, és tovább vadul, akkor ahogy előttem is írták, azonnal berakjuk az ágyába, és ott hagyjuk néhány percre. Mikor kivesszük, mégegyszer megmondjuk neki, hogy nem szabad csapkodni, ezért került be az ágyba. Ez működik, ritkán szokott csapkodni, csak ha nagyon fel van pörögve, és akkor is játékból, vigyorogva.
Alapvetően szerintem a hatás miatt csinálják, ezért fontos, hogy nyugodtak maradjunk, és azonnal leállítsuk, nem kiabálással, vagy visszaütéssel, mert azzal elérik a céljukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!