Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan szoktassam le 2 éves...

Hogyan szoktassam le 2 éves kisfiamat az étellel való dobálózásról?

Figyelt kérdés

Kaja közben, ha valami nem kell neki, akkor azt ledobja a földre vagy elhajítja. Legyen az kenyér, sajt, gyümölcs, evőeszköz, pohár, szalvéta, tányér, ... stb. Ma ebéd közben fejbe dobta az unokatesóját a kanállal. Már elég régóta ez megy. Eljutottam arra a szintre, mivel a szép szó nem használt, hogy rácsapok a kezére. De úgy látom ez sem használ.

Mit tehetnék, hogy leszokjon róla?

2010. júl. 22. 14:53
 1/6 anonim ***** válasza:
hát nem tudom de ha rájöttél a titokra megírhatnád nekem is mert nálunk is ez megy!igaz ő még csak 13 hónapos!
2010. júl. 22. 15:07
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
Vedd el olyankor előle az ételt, mondd meg, hogy úgy látod, nem éhes, nem kell neki. Éhen nem fog halni, de (talán) néhány eset után kicsit meggondolja.
2010. júl. 22. 16:27
 3/6 anonim ***** válasza:

Bizony,vedd el az ételt,vagy őt vidd el az asztaltól,és megmondod,hogy visszajöhet,ha rendesen eszik,ahogy a ti családotokban általában szokás.

Bőg 10 percet,aztán visszajön,megöleled,megbeszéled vele,aztán készen is vagytok.

Szükség szerint lehet ismételni.:))))

2010. júl. 22. 19:14
 4/6 anonim ***** válasza:
Én is hasonló problémával küzdök (2 éves a kislányom). Az utolsó válaszoló módszerét alkalmazom, de sajnos nem szokik le róla. Úgyhogy marad a módszer alkalmazása... folyamatosan.
2010. júl. 23. 13:20
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Az asztaltól el szoktam venni. Ilyenkor Ő nem sír, hanem fogja magát és elfut játszani. Nem nagyon érdekli, hogy nincs több kaja.

2010. júl. 23. 13:40
 6/6 anonim ***** válasza:
hát n meg azt csinálnám, ha a kaja elvétel nem megy, hogy a köv. étkezésnél neki nem terítenék, és megmodnanám, hogy ma nem kap enni, mert dobálja akaját, nyilván nem éhes. aztán ha hisztizik, akkor megbeszélni vele, hogy jó, odaülhet, de az első moccanatra kiveszed a székből. ha megint dobál, akkor ki a székből, megint nem teríteni neki a köv. kajálásnál, és akkor akárhogy hisztizik, nem rknám be. éhen halni nem fog, vizsont megtanulja hogy mi is a helyzet a kajálással.
2010. júl. 23. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!