Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 1,5 éves lányom nem beszél....

1,5 éves lányom nem beszél. Lehet az az oka, hogy mutogatással is elér mindent?

Figyelt kérdés

Gagyog jó ideje, illetve egyértelműen megért mindent amit mondunk neki, mert mindenre megfelelően reagál. Ő is kifejezi magát, de csak mutogatással. Pl ha szomjas megfogja a poharat és a csapra mutat vele.

Egy ismerős mondta, hogy ne reagáljunk a mutogatásra mintha nem értenénk és akkor rákényszerül hogy beszéljen. Célravezető lehet ez? Nem árt többet, mint használ?

2015. ápr. 7. 06:55
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
95%
Az egyetlen oka ennek az, hogy a gyerekek többsége nem beszél ennyi idősen. Nem értem, minek siettetni.
2015. ápr. 7. 07:10
 2/14 anonim ***** válasza:
68%

Ez természetes. Másfél évesen még legfeljebb egy-két szót mondanak, de a többség annyit sem. Ne a csodagyerekek anyukájának higgy. Ha két évesen sem beszél, akkor már lehet egy kis gond.

Kényszeríteni nem lehet és nem is szabad.

2015. ápr. 7. 07:12
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Ismerősnek mutogasd el, hogy nincs ki a négy kereke, hátha veszi a lapot. Nem beszélnek a gyerekek nagy általánosságban ennyi idősen.
2015. ápr. 7. 07:29
 4/14 anonim ***** válasza:
97%
Igaza van az 1. válaszolónak! Egy 1.5 éves kisgyerek még nem beszél! (egy logopédus)
2015. ápr. 7. 07:33
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Másféléves a fiam, pár szót ugyan mond, de ő is mutogatással éri el amit szeretne, egyáltalán nem kéne még kifejezni magát szavakkal. Nem kell sietettni, ha nem reagálsz a mutogatás rá azzal csak a hisztit eréd el nem azt hogy beszéljen. Amúgy a pár szó mit mond: anya, autó, ajtó, lámpa, mama,nyam-nyam, nem, vauvau, kot-kot, cicc,pá-pá. Én ennek is örülök nagyon, mert még ezt se vártam el tőle.
2015. ápr. 7. 07:35
 6/14 anonim ***** válasza:
68%
Miért sietteted a beszédet? Ha 2 éves kora után sem mond szavakat legalább, akkor aggódhatsz. De van olyan kisgyerek, aki 2,5-3 évesen kezd csak beszélni. Még ráér a gyereked.
2015. ápr. 7. 08:02
 7/14 anonim ***** válasza:
75%

Teljesen rendben van a kislányod fejlődése! Eszedbe ne jussn ne ragálni a mutogatására! Nem kell másfél évesen még beszélni! Lányoknál 2 éves korra van kb 50 szavas szókincs. De, ha ez késik jó metakommunikáció és beszédértés mellett, akkor sincsen probléma.

A beszéd indulása megfelelő környezeti inger mellett genetika. Nem azért nem beszél, mert lusta. Azért nem beszél, mert az idegrendszere nem érett meg rá.

Ha a beszédértéssel is gondok vannak és/vagy a metakommunikációval, vagy nem mutogat, hanem húzz a kezeteket, akkor lehet gond.

2015. ápr. 7. 08:34
 8/14 anonim ***** válasza:
76%

Nekem is másfél éves a lányom. Ő ugyan elég sokmindent mond pl ha éhes mondja h memme ha szomjas akkor icci vagy inni. Ha le akar ülni akkor mondja hogy csüccs. Lovacskázni akar mondja hogy paci , ha álmos akkor csicsi.

De ezek csak szavak nem azt mondja hogy pl éhes vagyok stb. Amúgy ha rámutat a csapra akkor mond neki inni vagy valami ilyesmit.

2015. ápr. 7. 09:06
 9/14 anonim ***** válasza:
65%

nekem 3 évesen kezdett beszélni a kicsi lányom

és ?

végigjártam minden fórumot de azt mondták ez még normális

most 4 éves és be nem áll a szája :-)

néha már én mondom neki h kérek 10 perc csöndet !

3 évesen így kezdte az ovit januárban akkor április végén voltunk a beszédvizsgálóban ahol megállapították h a passzív szókincse 4-5 évesnek fele meg

valszeg az ovi és a beszédvizsgálós nő adta meg a lökést neki, mert onnantól kezdet rohamosan fejlődni a beszéde

szal 1,5 évesen még semmiről nincs lekésve a gyerkőc...

a beszéd az azért egy elég nehéz dolog :-)

ráér még

2015. ápr. 7. 09:48
 10/14 anonim ***** válasza:
75%
Teljesen igazuk van az előttem szólóknak, nem kell még beszélnie másfél évesen. A lányom is csak pár szót mondott (apa, cica, hamm, szia), és most két évesen kezd egyszerű mondatokat alkotni. Persze az idősebb rokonok mind azt hajtják, hogy az ő gyerekük már egy évesen körmondatokat mondott,de ez csak a megszépítő messzeségből tűnik így. A lányom bölcsijében egyetlen kislány van, aki kb. 21 hónaposan beszélt mondatokban, de a többiek még messze nem tartanak itt.
2015. ápr. 7. 09:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!