Mindent be kell áldozni a tipikus családmodellnek, vagy hagyni a fenébe és külön folytatni?
Adott egy anya, aki gyesen van, ebből fizeti a rezsit, kaját, pelust, gyógyszert. Van 2 gyerek, akik 3 és fél éves és 15 hónapos. És egy apa, aki nem dolgozik, állandóan részeg, annyit nem tesz meg, hogy boltba megy, mert a pénzzel kocsmázni menne, rondán beszél az anyával is, sokszor a gyerekekkel is, ugráltatja, kiszolgáltatja magát az anyával. DE! A két gyerek imádja, megőrülnek az apjukért. De apuka lopásai miatt sokszor rájuk sem jut pénz.
Nyilván az anya sem tökéletes, mert nem vette figyelembe a pasi előéletét (értsd. nem hitt a pasi volt feleségének, mert a pasi 3 évig tudott viselkedni), hagyta idáig fajulni a dolgot, stb.
De most már elege van. Szerintetek? Lépjen, vagy hagyja így, mert a gyerekek imádják az apát?
Az anyuka barátnője vagyok, tőlem kért tanácsot, de nem akarom, hogy csak az én tanácsom miatt így vagy úgy döntsön.
Ezt az embert szeretik a gyerekek?
Úgy hagynám ott, mint a húzat. És a gyerekektől is egy életre eltiltanám. Ilyen ember ne legyen a gyerekeim közelében sem.
Köszönöm! Holnap megmutatom neki a válaszokat, és kitaláljuk, mi legyen az első lépés. Anyuka háza, apuka be sincs jelentve oda, szóval azt kell elérni, hogy ő menjen el.
Igen, magam sem értem, de szeretik.
Az én meglátásom: válás, apukás hétvégi láthatással (persze ez a bírótól is függ...)
Kérdező: tudatosítsd magadban, h NEM a te felelősséged ebben dönteni! Hangsúlyozd az ismerősödnek, hogy te legfeljebb véleményt mondasz! NEKI kell döntenie. Felelős módon.
Ez a helyreigazításom neked szól, kérdező, mivel azt írod, aggódsz, nehogy rossz hatással legyél az ő döntésére. Ha ő rosszul dönt, NINCS benne a te vélemény nyilvánításod, amennyiben nem te erőltetted rá a meglátásod, hanem ő kérte tőled, ráadásul az csak egy meglátás, javaslat, semmi több!
Az itteni beírók se felelősek azért, mit fog ő dönteni a saját életéről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!