Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek a ket eves fiammal?...

Mit tegyek a ket eves fiammal? (dac korszak)

Figyelt kérdés
Elso gyerek, imadva van. Szerencsere nincs elkapatva, nem igazan hisztis, nagyon keves a konfliktus. Ellenben az en fiam, aki eddig nagyon szofogado volt, most kb. kinevet, ha azt mondom valamire, hogy nem, es csinalja a dolgot tovabb. Nem nagy rosszalkodasokra kell gonolni, csak pl.: ne masszon az asztalra, ne nyomkodja a mosogepet... csupacsupa olyan dolog, amit azert tesz, mert kivancsi, nem azert mert ordogtolvalo lenne... Eddig ugy kezeltuk a helyzetet, hogy eltereltuk a figyelmet, megvedve magunka es ot az atrocitasoktol, de felek, hogyha most nem tanulja meg, hogy a nem az nem, kesobb a fejunkre no. Alljunk bele a konfliktusokba, vagy tereljuk tovabb a figyelmet... Mit csinaljunk? Turelmunk van, nem is rossz itthon a helyzet, csak ugy erezzuk, hogy most sok mulik azon, hogy hogyan dontunk... Tanitsuk meg neki a nemet (ha kell siras aran is), vagy tereljunk?
2015. márc. 24. 21:55
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Örülök, hogy "haladtok" :)

Az irgumburgumot az én fiam is imádja, röhög rajta és mondja utánam :)

Az ilyen kis "ütközésekre" szükség van. Az én fiam pl. pisilés után szeret(ne :P) a WC-be belenyúlni, már mondja előre, hogy "nyúkálj" és nevet, várja, hogy szóljak, hogy ne nyúkáljon. Már nem is hisztizik ezen, hogy nem engedem meg neki.. :)

Szerintem bele fogtok jönni, én igyekszem nem folyton rászólni, csak azt tiltom, amit tényleg nem lehet! Persze van olyanja, hogy egymás után megy a "tilos dolgokhoz", mintha tesztelne, ilyenkor állítom szivat :)) De amúgy én azt mondom, ezzel a módszerrel kordában tudom tartani, az meg életkori sajátosság, ha nagyon kitör a hiszti valamiért.. :)

2015. márc. 25. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!