Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek 6 éves fiammal,...

Mit tegyek 6 éves fiammal, aki rettentően fél a haláltól?

Figyelt kérdés

Napok óta állandóan arról beszél , hogy ha kiesik a foga azt fogja kívánni a fogtündértől, hogy a mi házunkba ne halljon meg senki! Hogy mi se és ők se! Én szépen elmagyaráztam neki, hogy ez az élet rendje, de ahhoz nagyon nagyon rengeteget kell élni, hogy meghalljunk stb stb..már nagyon öregek leszünk, menni se tudunk...ettől ne féljen. De egyre jobban belelovalja magát, most már este a semmiből odajött hozzá és sírt, hogy a jézuska megteszi, hogy senki ne halljon meg? Hisz a jézuskától kérni lehet.

Már nem tudok neki mit mondani. És sír mostmár. Nem tudom honnan a téma, itthon nem szoktunk erről beszélni, haláleset sem volt a családunkban, amióta ő megszületett. Azt tudom, hogy az egyik ovistársával erről beszélt.

És ez megy már vagy 5 napja, annyira sajnálom.

2015. jan. 13. 19:06
 1/8 anonim ***** válasza:

Kezeld a halált az élet természetes velejárójaként. Nekem is van 6 éves fiam, néha ő is kérdez ilyesmiket, van, hogy én is mondtam, hogy nagyon sokáig élünk. De mivel ő is hall híreket, látja, hogy vannak beteg gyerekek, néha szembesül vele, hogy fiatalon is meg lehet halni...most épp az ovis társának halt meg az apukája. Még őt is "megviselte".

Ha tudod, tereld el a figyelmét, esetleg gyermekpszichológus.

2015. jan. 13. 19:13
 2/8 A kérdező kommentje:
Próbálom, erre lerendez, hogy most nem arról beszéltünk...Nem részletezem neki, hogy gyerekek is meghalnak, vagy a gyerek szülei. Annyit mondtam, hogy nagyon sokáig élünk stb stb...de nem nyugtatja meg. Mondom már sír, hogy a fogtündértől meg a jézuskától miért lehet kérni, ha nem teljesíti? Okos gyerek, nem hagyja magát...de nagyon megviseli a téma, szerintem folyton ezen kattog, mert játék közben is előhozza a témát.
2015. jan. 13. 19:18
 3/8 Gabooorka ***** válasza:
4%
A fiadnak nekrofóbiája van (haláltól való félelem). Először is beszéljünk az ovistársa szüleivel/ óvónénivel erről, mert, ha van ilyen gyerek az nem tesz jót a többieknek sem. Utána vagy teletömitek a fejét azzal, hogy a jézuska nem engedi, hogy bárki meghaljon. Vagy tovább próbálod vele megbeszélni. Utolsó lehetőség a pszichológus.
2015. jan. 13. 19:24
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is ilyen voltam kiskoromban és sokat kérdezgettem én is a szüleimet erről.

Mivel mi református család vagyunk ezért mindíg azt mondták hogyha valaki meghal, akkor csak a testét temetik el és a lelkün a menybe kerül ha méltóak vagyunk rá és ott márt többé nem lesz se fájdalom sem betegség.

15/F

2015. jan. 13. 19:33
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
4 évesem is sokat kérdez a halálról, de erőse hangoztatjuk neki hogy utána a Mennyei Atyához kerülünk aki végtelenül szeret és ott soha többet nem halunk meg!
2015. jan. 13. 21:00
 6/8 anonim ***** válasza:
Először is tisztáznod kell saját magaddal, hogy az álláspontod a halálról, a túlvilágról. Aztán ezt kell neki átadnod megnyugtató, érthető formában. Ne mondj neki olyan, amit magad sem hiszel el, és ne próbáld elkerülni a témát Adj neki választ mindenre, amit kérdez. A kislányomat végül az nyugtatta meg, hogy akik annyira szeretik egymást, mint mi, azok halálukban is összetartoznak, együtt lesznek.
2015. jan. 14. 15:35
 7/8 anonim válasza:
Mondd neki ,hogy nem kell félni tőle ,hisz fogantatása előtt is ott volt.
2015. jan. 14. 21:36
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha nem fél az ember a haláltól, akkor nincsen értelme a vallásnak.. elhisszük, ha jól élünk, jó helyre kerülünk.. mindenki szereti ezt hinni, mert fél.. ez emberi tulajdonság.. nem fobia.. kinek erősebb, kinek gyengébb.. normális.. sok millió embert mozgatott ez a vallás felé.. szóval.. a fájdalom a barátunk.. mert csak szól szegény, hogy ne szaladgálj tovább, hanem menj az orvoshoz.. tehát ha fáj, az jó.. azóta nincs hiszti.. a halál szintén.. a halál szükséges. Ha nem halsz meg, nincs evolúció.. meg kell halni ahhoz, hogy új emberek szülessenek.. az életet kell jól élni, arra koncentrálni.. lehet holnap meghalsz autó balesetben.. nem érdemes félni, mert ezt nem mi irányítjuk.. és ha meghalsz semmi gond.. anyáddal csinálunk másikat... :-) inkább kideríteni kell, hogy mi neki a halál.. mit gondol?! Mert az ember sem a haláltól fél.. hanem, hogy elveszti mindazt amit szeret.. önmagát, a jó életét.. ki önző, ki nem... Tehát ő sem a haláltól fél.. hanem valamitől, amit a halál szóval ír le... a lényeg, hogy nem beteg... vagy kinövi.. és kész.. :-) lesz más para..
2021. jan. 3. 14:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!