Mit tegyek 6 éves fiammal, aki rettentően fél a haláltól?
Napok óta állandóan arról beszél , hogy ha kiesik a foga azt fogja kívánni a fogtündértől, hogy a mi házunkba ne halljon meg senki! Hogy mi se és ők se! Én szépen elmagyaráztam neki, hogy ez az élet rendje, de ahhoz nagyon nagyon rengeteget kell élni, hogy meghalljunk stb stb..már nagyon öregek leszünk, menni se tudunk...ettől ne féljen. De egyre jobban belelovalja magát, most már este a semmiből odajött hozzá és sírt, hogy a jézuska megteszi, hogy senki ne halljon meg? Hisz a jézuskától kérni lehet.
Már nem tudok neki mit mondani. És sír mostmár. Nem tudom honnan a téma, itthon nem szoktunk erről beszélni, haláleset sem volt a családunkban, amióta ő megszületett. Azt tudom, hogy az egyik ovistársával erről beszélt.
És ez megy már vagy 5 napja, annyira sajnálom.
Kezeld a halált az élet természetes velejárójaként. Nekem is van 6 éves fiam, néha ő is kérdez ilyesmiket, van, hogy én is mondtam, hogy nagyon sokáig élünk. De mivel ő is hall híreket, látja, hogy vannak beteg gyerekek, néha szembesül vele, hogy fiatalon is meg lehet halni...most épp az ovis társának halt meg az apukája. Még őt is "megviselte".
Ha tudod, tereld el a figyelmét, esetleg gyermekpszichológus.
Én is ilyen voltam kiskoromban és sokat kérdezgettem én is a szüleimet erről.
Mivel mi református család vagyunk ezért mindíg azt mondták hogyha valaki meghal, akkor csak a testét temetik el és a lelkün a menybe kerül ha méltóak vagyunk rá és ott márt többé nem lesz se fájdalom sem betegség.
15/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!