Van még olyan anyuka, akit rettentöen idegesit az Anna, Peti, Gergő mesekönyvsorozat?
A gyerekek ilyenek. Mese nélkül se értené, hogy miért vagytok fáradtak, vagy miért nincsen kedvetek bizonyos dolgokhoz, mikor neki van kedve.
Te is ilyen voltál gyereknek. Egy fáradhatatlan, érdeklődő gyerek nem fogja megérteni mi bajotok van és ez nem a mese hibája.
Mi hasonlóan élünk ahhoz a családhoz, mindent megcsinálok, türelmes vagyok és az esetek többségében jókedvű, és kirándulni is szoktunk. De ettől még én sem szeretem ezt a sorozatot, mert ahogy előttem írták gagyi. Viszont a fiaim imádják, így nagyon sokat olvassuk.
Nem tökéletesek ők sem, de azért nem is lehetetlen úgy élni, mint ők. De az sem rossz, aki nem él úgy. Kár egy mesén ennyire kiakadni.
Na jó, de ez nem a mese hibája. Fejben kéne rendet tenni, mert ez egy ördögi kör lesz, frusztrálni fog, hogy nem vagy tökéletes, és attól nem érzed magad tökéletesnek, mert néha frusztrált vagy (ami természetes).
De Bartos Erikát is meg lehet érteni, mégsem írhat olyan könyvet, amiben az anyuka egy idegroncs, mert rászakad a háztartás és a gyerekek, az apuka nem törődik a családdal, a számlákat meg nem tudják befizetni. Hiába reálisabb a magyar viszonyokra nézve, te sem olvasnád ezt a gyerekednek.
Második vagyok? Elgondolkoztam. Miből tűnik tökéletesnek? Oké, gyakran kirándulnak...van pénz a könyv árából benzinre :))) De már ha belegondolsz, hogy egy egy fejezet gyakorlatilag az életben egy 5 perces történést ír le. Ami mindenkinél tökéletes. Pl egy egész fejezet arról szól, hogy orrot fújnak.Ebbe mi a tökéletes? Vagy beállnak a kocsimosóba...ebbe is?? Egy egy pillanat van szóismétlésekkel leírva. Vagy a hóember építés. Szerintem mindenki épít hóembert. ez is egy egész fejezet. ebbe sincs semmi tökéletes...és még sorolhatnám. De nem tudom, mert mindjárt mehetek olvasni..fúúúúúú...még jó, hogy nem kell érte kiadnom 2500 ft-ot, mert van a könyvtárban:))
Na persze belőlem az irigység beszél...hisz volt annyi esze Bartos erikának, hogy csinált egy ilyen könyvet, amihez tényleg nem kell nagy zsenialitás.
A Bogyó és Babóca az más, ahoz már kell írói véna, olyan fantáziám nekem nincs...de ez...ááááá
Kedves 19:20-as. Azért mert nekem gagyi még olvasom a gyerekemnek, mert ő szereti!! Ez az anya dolga, ez természetes. De attól még lehet véleményem.
De, hidd el késő elkezdeni, mert egy ugyanilyen már nem lenne nyerő. És akkor is gagyi? miért, szerinted nem? fantáziadús mese???
Tele vagy komplexussal és valószínűleg ezt érzi meg a gyermeked.
Nem azokban kell keresni a hibát, akiknek jól megy, hanem a fejedben rendet tenni. Találd meg a probléma gyökerét, és változtass rajta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!