Gyermeked mikortól tudta magát elfoglalni? Kisfiam 3 lesz mindjárt és még mindig csak együtt akar játszani, örökké lóg rajtam.
"Szoktam alkalmazni ezt az általatok leírt módszert is, de jön utánam, hogy "anya, te rajzolj, anya te építs" vagy másik változat "nem tudok rajzolni, nem akarok építeni, elpakolom inkább" és máris ugyanott tartunk :("
Szoktad biztatni, dicsérni, amikor végre egy percig egyedül tevékenykedik a gyermeked, hogy "te milyen ügyesen eljátszol egyedül! :)"
Szoktad éreztetni vele, hogy "anya itt van , szeret téged, és gondolok rád, amíg játszol! És bármikor szólj ha fontos, de tudom, hogy sokáig ügyesen szépen eljátszol, kicsim! :)"?
Szoktad BEVONNI azon tevékenységeidben, amiket akkor végzel, ha ott kell hagynod őt? Pl főzöl, odahívni: "kicsim, anyának főznie kell... szeretnél segíteni? :) Na, mit gondolsz? :) Jó móka lesz, mondjúúúúk... ha szeretnéd kavargathatopd a láááboooost, vagy... kitalálunk neked valamit, jó? :) s akkor együtt vagyunk, meg az étel is elkészül. :)"
Olykor képtelenség bevonni, pl ha mosdóba, wc-re mész, de ilyenkor előbb-utóbb meg fogja érteni, hogy "már ügyes nagy fiam vagy, gyorsan végzek a fürdőben, ha szépen eljátszol addig, anya nagyon fog örülni. :) Örülni szoktam neked máskor is, de ha ügyesen eljátszol legalább egy kicsit, akkor én NAGYON fogok örülni utána, MERT TE ILYEN ÖNÁLLÓ, ÜGYES kicsim vagy! :)"
Satöbbi.
Nyilván kongruens módon, tehát csak akkor esélyes, hogy működjön ez, ha azt mondod, amit érzel.
Kisgyermeket nem lehet becsapni érzelmileg. Sajnos csábítani lehet, és hamis magyarázatokkal félrevezetni lehet- de ilyenkor arról van szó, hogy felülíródik a tökéletes megérzése. Alapból tudja, hogy be akarják csapni, ha be akarják csapni, de érdekből, naivitásból stb sajnos gyakran engedik "felülírni a tökéletes megérző program"-ukat. Szóval akkor javaslom, amiket javaslok, ha előbb eléred magadban, hogy megérted, amiket írtam, azok okát és fontosságát, és ha ezek után sikerül neked érzelmileg is azonosulni evvel, akkor hitelesen tudod "előadni" kicsinyednek.
Persze nem kötelező egyet érteni velem. Nálam működik, ilyen korúakkal. Általában.
:)
Igen, nem írtam le bővebben a napjainkat, ezért a félreértés. EGÉSZ nap együtt tevékenykedünk, már simán kimosna egyedül, megfőzne egyszerűbb ételeket, átpelenkázná a kistesóját, olyan sokat segít. Nem nyafog, mindig jön velem. Ha megkerül egy rokon, egy kis gyerektársaság, akkor nagyon boldog, megy, rohan játszani, imádja az embereket. Locsog-fecseg egész nap beszélgetünk, mindent megtanul, megjegyez. Folyamatosan szüksége van a bátorításra, dicséretre, mert úgy sokkal többre képes. Hurcolni is szoktam, mert nagyon igényli a bújást, a testkontaktust.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!