3 éves gyermeketek mennyire önálló?
Figyelt kérdés
Áprilisban lesz 3 éves a kislányom, bölcsibe nem jár mert itthon vagyok a kistesóval, szeptemberben kezdi az ovit. Önállóan eszik iszik, öltözködésnél még vannak kisebb gondok... zoknit bugyit harisnyát és a nadrágot egyedül felveszi a pulcsikkal vannak gondok. Éjszakára és nappalra teljesen szobatiszta, wc-zésnél ha pisil akkor önállóan törli ki viszont a kakinál én törlöm a popsiját. Fogmosást próbálja egyedül viszont utána én mindig átmosom neki. Védőnő azt mondta hogy a kakinál is hagyjam hogy egyedül törölje a popsiját, szerinte az öltözködésnél is már teljesen önálló kellene hogy legyen. Azt kérdezte kiszolgálja-e magát..na ezen teljesen meglepődtem. Kérdeztem hogy érti..hát úgy hogy benyúl a hűtőbe és kiveszi ami kell neki, vesz elő kenyeret magának.. megmossa pl. az almát meg ilyenek. Hát ezen nagyot lestem.. fél se éri a kenyértartot, a hűtőt kinyitja de mivel az alsó része fagyasztó fel sem éri. Mit gondoltok erről?2015. márc. 23. 09:40
11/13 anonim válasza:
Szerintem is nagyon ügyes a kislányod. Az én nagyobbik fiam is áprilisban lesz 3, nappalra szobatiszta, de kakilni csak pelusba hajlandó (jön és kér), vetkőzni úgy-ahogy vetkőzik, de kb ennyi, önállóan eszik-iszik, ami elöl van és kéri, azt elveszi magának, de mondjuk a hűtőt nálam se éri el, az esélytelen is lenne. Fogát viszonylag szépen megmossa ő is. ő bölcsis, és nem mondták, hogy hú de nagyon kéne egyedül öltöznie, a cipőjüket szokták egyedül felvenni kb.
12/13 anonim válasza:
védőnőként mondom, hogy elég érdekes védőnőtök van. Jól írják előttem, a fenekét önmagának képtelen kitörülni el sem ér odáig, ez inkább 5 éves kor környékén várható el. Nagyon ügyes kislányod van.
13/13 anonim válasza:
A kapszulás kávét az én lányom is megfőzi nekem. :) Persze felügyelettel. Öltözni, wczni (pisinél, kakinál segítek a tisztálkodásban), készülődni önnálóan szokott, magának szedi össze, amit visz a bölcsibe, a reggelijéhez önállóan pakol ki, de azért, mert csináltam neki egy kis fiókot, ahonnan ezt meg tudja oldani, meg mert volt rá igénye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!