2 év körüli gyermeketek mennyire önálló az öltözködésben? Miket tud/nem tud?
2 éves kislányom a pólóba/pulcsiba beledugja a fejét, a kezét ügyesen tartja. Mostanában a nadrágot próbálja felvenni, illetve ma a harisnyát ráhúzta itthon a mackóra.
Papucsot, kesztyűt felveszi egyedül (sapkát is).
Pulcsin lehúzza a cipzárt (ha nincs teljesen felhúzva), ügyesen leveszi.
egyáltalán nem önálló :)
segít, inkább így fogalmaznék :)
ha mondom, hogy a body/póló jön akkor tartja a fejét, majd a kezét ő dugja be az ujjába ha kihúzom :)
nacinál lefekszik és tartja a magasba a lábát :D aztán vagy felemeli a fenekét, hogy húzzam fel vagy felpattan és ő húzza fel a bokájától de csak elől, a fenekén nem húzza túl :D
kabátba dugja a kezét
cipzárt le tudja húzni de csak a hálózsákján, azt reggel ha felébred leveszi, mondjuk látni még nem láttam hogyan csinálja, mert már nincs rajta mikor ébreszt :)
sapit egyedül felveszi, zoknit leveszi, ennyit tud egyedül :)
Novemberben volt 2 éves a fiam
Régóta segít az öltözködésben, dugja vagy éppen húzza az adott testrészt.
Önállóan le tudja venni a tépőzáras benti cipőt, zoknit, harisnyát, nadrágot. Le tudja húzni a cipzárt és leveszi a cipzáros felsőt.
Felfele a sapkát tudja felvenni és a sálat.
Az én kisebbik fiam is nov-ben volt 2 éves, 10-én :)
Kezét, lábát, fejét nyújtja, zoknit, sapkát fel és le tudja venni, cipzárt lehúzza, pulcsit leveszi és a hálózsákot is fel és le tudja venni.
A bölcsis benti cipőjét le tudja egyedül is venni, felvenni csak kis segítséggel. Csizma esélytelen, mert az overál miatt nem tud annyira lehajolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!