Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 év körüli gyermeketek...

2 év körüli gyermeketek mennyire önálló az öltözködésben? Miket tud/nem tud?

Figyelt kérdés
2012. jan. 25. 19:22
 1/8 anonim ***** válasza:
2 évesen még semmit nem tudott az öltözködést illetően. nem is kell még nekik tudni.
2012. jan. 25. 21:39
 2/8 anonim ***** válasza:
51%
18 hónapos fiam elég régóta dugja már a kezét, a fejét a bodyba, pólóba, pulcsiba, a lábát a nadrágba. Ha széthúzom a cipzárt a pulcsin azt leveti. A cipőjét már régóta egyedül cseréli ügyesen ki be csatolja a szandit, a cipőt. Miután kikapcsolta megtámaszkodik és ki illetve belelép. Aranyos mikor nincs hol megkapaszkodni és fogja a kicsatolt cipőt a kezébe és elviszi a fal mellé, hogy menjen a dolog.
2012. jan. 25. 22:11
 3/8 anonim ***** válasza:

2 éves kislányom a pólóba/pulcsiba beledugja a fejét, a kezét ügyesen tartja. Mostanában a nadrágot próbálja felvenni, illetve ma a harisnyát ráhúzta itthon a mackóra.

Papucsot, kesztyűt felveszi egyedül (sapkát is).

Pulcsin lehúzza a cipzárt (ha nincs teljesen felhúzva), ügyesen leveszi.

2012. jan. 25. 22:31
 4/8 anonim ***** válasza:

egyáltalán nem önálló :)

segít, inkább így fogalmaznék :)

ha mondom, hogy a body/póló jön akkor tartja a fejét, majd a kezét ő dugja be az ujjába ha kihúzom :)

nacinál lefekszik és tartja a magasba a lábát :D aztán vagy felemeli a fenekét, hogy húzzam fel vagy felpattan és ő húzza fel a bokájától de csak elől, a fenekén nem húzza túl :D

kabátba dugja a kezét

cipzárt le tudja húzni de csak a hálózsákján, azt reggel ha felébred leveszi, mondjuk látni még nem láttam hogyan csinálja, mert már nincs rajta mikor ébreszt :)

sapit egyedül felveszi, zoknit leveszi, ennyit tud egyedül :)

2012. jan. 26. 00:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Novemberben volt 2 éves a fiam

Régóta segít az öltözködésben, dugja vagy éppen húzza az adott testrészt.

Önállóan le tudja venni a tépőzáras benti cipőt, zoknit, harisnyát, nadrágot. Le tudja húzni a cipzárt és leveszi a cipzáros felsőt.

Felfele a sapkát tudja felvenni és a sálat.

2012. jan. 26. 10:13
 6/8 anonim ***** válasza:
Az enyém most kezdett el önállóan vetkőzni, de már lassan 3 éves. És az öltözködés még mindig csak távlati terv.
2012. jan. 26. 10:34
 7/8 anonim ***** válasza:

Az én kisebbik fiam is nov-ben volt 2 éves, 10-én :)

Kezét, lábát, fejét nyújtja, zoknit, sapkát fel és le tudja venni, cipzárt lehúzza, pulcsit leveszi és a hálózsákot is fel és le tudja venni.

A bölcsis benti cipőjét le tudja egyedül is venni, felvenni csak kis segítséggel. Csizma esélytelen, mert az overál miatt nem tud annyira lehajolni :)

2012. jan. 26. 11:40
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért kérdeztem, mert a kislányom pár hónapja bölcsis, 2 éves, és a gondozónő múltkor azt mondta, hogy gyakoroltassam vele a szandál felvételt, mert nem tudja felvenni. Nem gondoltam, hogy már önállóan kellene neki ilyeneket tudnia, és ti is megnyugtattatok, hogy nincs lemaradva. Természetesen az öltözködésnél ő is segít, dugja fejét, kezét, lábát, a nadrágot, harisnyát, zoknit, kardigánt le tudja venni, papucsot is felveszi, de azért még egyáltalán nem önálló.
2012. jan. 27. 13:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!