3 év körüli gyermeketek mennyire önálló fogmosás terén?
Kisfiam most lesz 3 éves, már jó régóta adok neki fogkefét fogkrémmel, de mindig csak a bal hátsó alsókat mossa, mert az esik neki kézre. Hiába mutatom, hogy a másik oldalon is, vagy ha úgy kényelmesebb vegye át a fogkefét a másik kezébe, kettőt mos rajta, de azt is elég ügyetlenül, aztán visszatér a "kényelmes" bal hátsókhoz. A felsőket kb. sosem találja el, csak ha én megfordítom a kezében a fogkefét.
Szóval még mindig úgy csináljuk, hogy egy ideig ő mossa magának, aztán jövök én, és jól megcsutakolom neki mindenhol.
Már régen vettem neki elektromos fogkefét is, de azzal nem hajlandó, fél tőle, azzal nem engedi mosni.
csináljátok tükör előtt hogy lássa.De amúgy még teljesen normális,szerintem elég kifinomult finom motorika kell az alapos fogmosáshoz.
Én nagyobbik fiam 4 éves,és reggel este én vagy apa mossuk neki,hogy alapos legyen.Egyedül is tudja nagyjából,de azért az még nem elég jó.
Szia!
4 éves a kislányom. Egész ügyes a fogmosásban, csak a hátsó fogaknál kell neki segíteni (ott nem éri el rendesen). Mindig egyszerre mosunk fogat, próbál engem utánozni. Sőt, kipróbáltam, hogy csak részben mosok fogat (konkrétan jobb oldal), rám szólt, hogy rendesen mossak fogat!
Nálunk eleinte voltak csak gondok, az is a fogkrémből adódott. Soha nem hittem volna, hogy ennyi (fajta) fogkrémet fogok venni. Már a hajam téptem, mire megtaláltuk azt, amivel hajlandó volt fogat mosni.
Köszi, akkor megnyugodtam, hogy nincs nagyon lemaradva :).
Mindig tükör előtt mossuk, sokszor együtt, de nekünk elektromos van, és az nem érdekli, meg nem is utánoz.
Néha úgy érzem, hogy nem tudom még én sem elég alaposan megcsutakolni neki, mert eléggé izeg mozog közben.
Mi is próbáltunk többféle fogkrémet, de tulajdonképpen neki mindegy volt, a mostani Elmex tetszik neki talán a legjobban, mert az habzik is, az eddigiek meg abszolút nem habzottak.
Csak ez a kérdés minden nap fogmosás közben felmerül bennem :).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!