Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Másnak is van nagyon nyugodt...

Másnak is van nagyon nyugodt gyereke? (2 éves)

Figyelt kérdés

Sokan arra panaszkodnak, hogy nagy aktív a gyerek, én meg néha már azon aggódom, hogy túl inaktív.

Van valakinek tapasztalata ilyesmivel?

2015. márc. 18. 10:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

És ha te próbálod ezeket játékosan megmutatni neki? Együtt kézen fogva felmenni a lépcsőn, vagy "kergetőzni" egy kicsit az udvaron/játszótéren. Ezekre a játékokra hogy reagál? pl. ha mondod neki: "elkaplak! :)" - elvileg ilyenkor nevetve "menekül" a gyerkőc. Ilyenekben részt vesz? Ha igen, ezzel is tudod "fejleszteni". Vagy egyéb mozgásokat, ha pl. lát téged otthon tornázni, egy idő után (sőt lehet, h elég hamar) elkezd majd utánozni. És akkor már bármit kitalálhatsz.. guggolás, szabadban futkározás.

Kérdés, hogy ezekre mennyire vevő, hogyan reagál ilyenekre.

Labdázni pl. szeret? Ha egymásnak dobáljátok, vagy rúgjátok, mennyire szeret részt venni benne?

2015. márc. 18. 14:40
 12/14 A kérdező kommentje:

Együtt szoktunk menni a lépcsőn, de egyedül nem akarja megpróbálni. Csak áll előtte, és kéri, hogy fogjam meg a kezét.

Labdát egy ideig rugdalja, szóval az ilyesmi érdekli valameddig. A lábbal hajtós autót szereti még, de pedálozni nem akar, hiába mutogatnám neki, hogy kell.

2015. márc. 18. 21:12
 13/14 anonim ***** válasza:

Szerintem akkor nem kell aggódni, minden gyereknek van valami "ilyenje". Az enyém pl nem hajlandó kismotorozni. De még csak rá sem akar ülni. A triciklire ráül (legalábbis még ősszel ráült), de még véletlen sem próbálta volna meg hajtani. A szánkóra szintén rá sem akart ülni...ellenben ő "mindenre felmászós" típus, ő szeret lépcsőt mászni, mindenre ráállni (pl. lavór, bármilyen doboz stb.)

Labdázás ugyanígy megy nálunk is, egy darabig érdekli, majd más játékot talál. SZerintem ez még nem az az időszak, hogy hosszan eljátszanak 1-1 játékkal.

És nem minden gyereket érdekli ugyanaz, a te gyerkőcöd nyugodtabb típus, nem annyira kalandvágyó :)

2015. márc. 18. 22:53
 14/14 anonim ***** válasza:

6-os vagyok, mintha csak a lányomat látnám! 2 évesen sőt még 3 évesen is ő is csak állt a lépcső előtt, és egyedül nem volt hajlandó menni, csak velem kézenfogva.

Volt egy sztorink vele egy McDonalds-os játszótéren nagy nehezen felment az alagúton, de a csúszda tetején már leült és nem mozdult. Se le se fel. Tőle kisebbek vidáman csúszdáztak, ő meg sem mozdult. Fél óra könyörgés után végül fel kellett mászni érte leszedni onnan...

Szóval én még mindig azt mondom, hogy nincs itt baj, ő ilyen típusú, de azért kövesd figyelemmel a mozgásfejlődését, és játékosan próbáld rávenni olyan dolgokra, ami magától nem jut eszébe. Azt írtad hintázni nem szeret, pedig a hintázás fejlesztő hatású, mozgásterápiáknál is használják a hintázó, forgó mozgású játékokat, mert az idegrendszert minden olyan tevékenység fejleszti, amihez az egyensúlyérzék szükséges.

Én azt javaslom, ha teheted vidd sokat játszótérre, játszóházba, és otthonra a szobába is van néhány játék ami az egyensúlyérzéket fejleszti: ugrálólabda, ugrálócsacsi, szobatrambulin, aztán van olyan hogy játéksátor meg alagút amibe be kell mászni meg ki kell bújni, labdákat is adj a kezébe, különböző méretűeket, játsszatok együtt ilyeneket, ha csak 5 percre is rá tudod venni egy-egy ilyen közös játékra, már sokat tettél.

2015. márc. 19. 08:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!