5 éves gyereknek lehet már célszerüen tanitani az ABC és a számokat esteleg kivonás, öszeadás, szorzás osztás,?
Összeadást, kivonást már lehet próbálgatni kis számokkal, az a foglalkoztató füzetekben is benne van. Szorzás, osztás még nagyon korai lenne, ha jól emlékszem azt én a 3. osztályban tanultam, úgyhogy az bőven ráér még.
A betűket is mutogathatod, ha érdekli, és fogékony rá.
Nálunk az összeadás érdekli, így 20-ig össze tud adni 5,5 éves lányom, számolni 120-ig számol. A szorzás olyan szinten megy, hogy múltkor megjegyezte, anyu a négyszer öt az ugye húsz? De szorzásba valszeg ez is csak amiatt megy, mert ennyi ujja van. :)Kivonás az kb. 10-ig megy neki, de eltart egy percig kb mire megmondja az eredményt.
ABC-ből leírni nagyjából a felét tudja nyomtatottan, a nevét már egy éve is le tudta írni. Kíváncsi volt rá, megmutattam neki hogy kell, így azóta mindig ráírja a nevét a rajzaira.
Az hülyeség, hogy majd az iskolában megtanítják neki, nálunk matekot már a középső csoportban is "oktatják" nekik. Ha meg érdekli, akkor szerintem simán.
6 éves fiamat 3 éves korától érdeklik a számok,minden mennyiségben.(megkérdeztem régebben tőle mennyi 3+3,válasz 4+2 :) )
A betűkkel próbáltam társasjáték,kártya ,rendszám alapján ismertetni,de azt mondta ráér majd a suliban megtanulni,ha megtanulná,ott unatkozna majd.Így hagytam is.
Értelmes,okos,logikus gondolkodású kisfiú.
100-ig kivon,összead,kettesével,ötösével,tízesével számol.
Neki jobban fekszik majd a matek.
Biztos az is előny,hogy van egy 4 évvel idősebb bátyja,ha vele tanulok,ő ott játszik mellettünk.
Szóval nem kell tanítani őket,ha szeretnék,megtanulják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!