Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Gyereknél (2éves) mi a norm....

Gyereknél (2éves) mi a norm. Hemoglobinszint? A fiamnak 110-es lett, csak pénteken megyünk az orvoshoz, addig idegeskedek.

Figyelt kérdés

A laboros nőcitől kérdeztem,ő csak így elhúzta a száját,hümmögött,hogy nagyon nem jó, de mást nem volt hajlandó mondani,majd hogy beszéljem meg a doktorúrral.

Korábban találtam egy olyan honlapot ahol gyerek laboreredmények voltak fent, most persze idegességemben nem találom.

2010. febr. 16. 09:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Születéskor a haemoglobinszint aránylag magas: 13,7-20,1 gm/dl között normális, ez az idő múlásával csökken. 3 hónapos korban 9,5-14,5 között (általában 12), 6 hónapos kortól 6 éves korig 10,5-14,0 között (általában 12) normális.

Ezt találtam, de semmi többet:(

2010. febr. 16. 09:44
 2/4 anonim ***** válasza:
2010. febr. 16. 09:48
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszi, de ez felnőttre vonatkozik. :( Ezt én is megtaláltam.

Csak arra nem emlékszem most,hogy gyereknél magasabb kéne legyen, mint felnőttnél vagy pont hogy alacsonyabb..

de az első válaszoló írása szerint magasabb kellene legyen..

2010. febr. 16. 09:52
 4/4 anonim ***** válasza:

Más értékek is számítanak az értelmezésekor. Így önmagában: talán kicsit vérszegény, lehet vashiánya van, vagy volt egy fertőzése, ami legyengítette. Különösebben nem kell aggódni, majd a doki megmondja, hogy mi a teendő.

120-130 az ideális 2 éveseknél is má, +/- valamennyi még belefér. 110 csak kicsivel van alatta. ha 100 alatt lenne, az már komoly vérszegénységre utalna. De nem annyi, úgy hogy nyugi :)

2010. febr. 16. 17:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!