Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Sokat idegeskedek,...

Anyukák! Sokat idegeskedek, elapadhat a tejem? Mit tehetnék, hogy ne így legyen? Azon kívül, hogy ne idegeskedjek. Tejserkentésre?

Figyelt kérdés
2011. jún. 18. 08:36
 1/7 anonim ***** válasza:

ha akar jönni az a tej,akkor nem fog idegeskedéstől elapadni. ha pedig nem akar, akkor hiába a sok csodaszer. nekem ez a véleményem. ami fontos: igyál eleget.

de persze amiket szoktak mondani:

nyugalom

pihenés

tejserkentő tea, sör

napi ötszöri érkezés

gyakori mellretétel és szoptatások közti fejés

2011. jún. 18. 09:20
 2/7 anonim ***** válasza:
én a homeopátiát javaslom, nekem a chamomille jött be, több tejem lett, mint előtte, pedig nagyon rossz időszakom van. de tünetfüggő: [link]
2011. jún. 18. 09:24
 3/7 anonim ***** válasza:

Sokféle tejserkentő van, de egy dolgot jegyezz meg jól:

a szoptatás csodálatos és hasznos, az anyatej a legjobb ezt senki nem vitatja, de a napjainkban dúló szopi-hisztéria miatt ("ha nem szoptatod 3 éves korig akkor nem is lesz igazi gyerek") az anyukák már terhesség alatt azon idegeskednek hogy mi lesz ha nem lesz tej? És pont ez okozza a bajt. Ha én elmondom valakinek hogy én babám tápszeres féléves kora óta, lesajnálóan nézi a gyermekem és csóválja a fejét..

Nem kell ezen agyalni, élj boldogan, szoptasd, élvezzétek a szoptatást mert csodás dolog, használd ki ameddig lehet.

Egy valami tény, ha mégis elapadna: biológiailag mindenki más. Lehet inni, szedni, venni mindenféle serkentőt, de a tej akkor is véges dolog. Egyszer elapad. DE emiatt nem szabad idegeskedni, nőnek fel babák tápszeres pótlással, ugyanolyan egészségesek és boldog gyermekek lesznek mint oviskorig szoptatott társaik.

Tejserkentők, amiket próbálgathatsz:

- More Milk kapszula

- Görögszénameg tea (én ezt ittam amikor apadni kezdett, pár hetet még rádobott a tejtermelésemre aztán végleg abbamaradt a dolog, a szervezetet ugyanis semmilyen szer nem írja felül, maximum segít kicsit)

- Laktoherb tea

- gyakori szoptatás és fejés

- laza, kényelmes melltartó, a szoros tilos!

- azt mondják hogy kerülni a cumit, cumisüveget de ez is napjaink terméke, kiskorunkban voltak sokáig szopizó gyermekek akik cumiztak szóval manapság terjedt el a "cumi az ördög eszköze" klisé.

Biztos van még más is, én ezeket hallottam anno, mindenki azzal paráztatott hogy jaj ne hagyd hogy elmenjen, gyerünk, rajta fejj, igyad, ed, szedjed, lesz tej, hajrá, de annyira belefáradtam hogy már pont ez volt a baj!

Szóval csak nyugodtan, ne hagyd hogy elkapjon a szopihisztéria, hiszen ha mindent megpróbáltál és nem használtak akkor a te szervezeted ennyire volt tejtermelésre képes, senkinek nem folyik a teje ameddig akarja, a szerencsésebbeknek van tejük évekig is akár, de ez biológia, genetika, stb. Ha nincs, nincs, attól még boldog és egészséges babád lesz!

11 hónapos, 6 és fél hónapos koráig szopizott kisfiú anyukája

2011. jún. 18. 09:26
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen,aranyosak vagytok.
2011. jún. 18. 09:36
 5/7 anonim ***** válasza:

09:26-hoz csatlakozom, pszichésen, ha nagyon görcsöl vki, hogy istenem, csak legyen tejem, előbb megvan a baj, hogy aztán nincs vagy csak kevés.Egyébként elmesélem a saját esetemet a tejjel kontra tápszer, illetőleg a mi esetünkben hál' Istennek, hogy tápszer is.Amíg csak anyatejes volt a picim, addig olyan iszonyat hasfájós, hogy nem lehetett bírni vele, teát, vizet nem fogadta el, pedig nagyon szomjas lehetett, mégse kellett neki; aztán kezdett hígulni a tejem, kalóriatartalma gyakorlatilag a 0-val lett egyenlő, pedig normálisan ettem, sőt, akkorra már abbahagytam a gli-diétámat is, ugyanis az első pár hétben az orvosom javasolta, azért tartsam meg egy darabig, nehogy cukros maradjak ( terhességi diabéteszem volt ).De a lényeg a lényeg, mikor 80 g-ot hízott csak a csöppöm a tejcsitől a dokink rögtön tápszert javasolt és mondhatni már egy felmentés volt az állandó hasfájós korszak és teavisszautasító, nehezen kakilós időszak után.Míg csak tejet kapott gyakran a kakilása olyan fájdalmas volt neki, hogy én zokogtam, annyira sajnáltam szegényt...Úgyhogy aki az anyatejre teszi le a voksát, hogy így-úgy, annak meglátszik, hogy nem volt soha székrekedéses a babája.Ráadásul amilyen csökkent tápanyag-és vitamintartalmú kaják vannak manapság, szóval már nem a régi időket éljük, amikor bele lehetett a levegőbe harapni, annyira egészséges és jó környezet vette körül az embert...

De a kérdésedre válaszolva: ne görcsölj rajta, fejd magadat sokat, igyál laktoherbet, de vigyázz vele, mert ha túl töményre csinálod, erős lesz a tejed, az én babámat kiütötte, mikor ittam ( de muszáj volt ), egy filter fél liter vízben bőven elég feloldani.

Sok sikert és jó babázást.

2011. jún. 18. 11:11
 6/7 anonim ***** válasza:
én nagyon rágörcsöltem, mert az elején 1 hetet intenzíven volt a babám, ott nem lehetett szoptatni, én fejtem, de begyulladt, kisebesedett, alig jtt....stb. mégis tudtam aztán szoptatni, nem volt egyszerű, nagyon sokat stresszeltem, de mégis tudtam, 2 éves korig cicizett a babám. rengeteget ittam, gyümilevet, meg lactoherbet, ettem is rendesen, na pihenés sok nem volt mondjuk, csak az első 1-2 hétben mikor itt bolt anyósom és segített. szóval ilyen nem ideális körülmények közt is tudtam szoptatni.
2011. jún. 18. 14:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Az 1. hozzászólóval nem igazán értek egyet.

Nekem az elején rengeteg tejem volt. Az egyikből szoptattam, közben a másikból folyt. Aztán jött 1-2 probléma, ezzel pedig az idegeskedés. A tejem nagyon megcsappant, muszáj volt tápszerrel pótolni.

Több dolgot próbáltam:

alk. mentes sör,

Karamalz maláta ital (ezt szerettem)

Urtica urens

tejserkentő tea (ettől fájt a kislányom pocija)

sok folyadék!!!

A szoptatás utáni fejés nálam nem vált be, mert kézzel nagyon hosszadalmas volt, meg nem is tudtam teljesen lefejni. A mellszívó pedig nagyon tönkretette a mellem, véresre szívta, már sírni tudtam volna.

Próbálj meg ne idegeskedni! (Tudom, könnyű mondani)

2011. jún. 18. 21:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!