Mit tegyek, hogy ne legyen ilyen falánk a gyerekem?
hány cm és hány kiló?
nekem is kis falán gyerekem van, de szüksége is van arra amit megeszik, 122cm és 19 kiló, tehát kifejezetten vékony. mondjuk nincs nasi, rendes, egészséges ételeket eszik, étkezések között meg gyümölcsöt kap.
mondjuk ha a tied sok kiló akkor gyümölcsöt napi 1x adj neki, a nasi inkább zöldség legyen, pl. répa, krumpli nyersen nagyon finom :)
Kislányom is ilyen és örülök neki, hogy nem kell könyrögnöm, hogy egyen. Kap nasut is, ha evett. 4,5 éves múlt, 14,8 kg és 104 cm, tehát igencsak nem kövér. Nem válogat, eszik gyümölcsöt, zöldséget is.
Mennyi idős a gyereked?
2,5 éves, nem kövér, de nem rajta múlik.
És minden étkezés előtt, után megy a harc, előtte üvöl, mert még nem kap, jó nagy adagokat megeszik, és bömböl, ha elfogyott.
A múltkor rokonságban voltunk, ahol egész nap ettek a gyerekek, a miénk is, hát olyan mennyiséget, hogy bőven felnőtt mennyiség volt.
Szomszéd kissrác is ilyen! 2,5éves, 15,5kg - múltkor mondta anyukája. Amit eléraksz, azt eltünteti.
Egyébként szerintem ránézésre nem kövér, nem egy vékony alkat, de nem dagi. Kicsit zömök, de szerintem ha jön a nyár és kint többet lehet majd mozogni, még ez is le fog menni róla.
ha súlyproblémái nincsenek, a gyerekek lemozogják, rengeteg energia kell nekik ehhez, csak próbálja utánuk csinálni a felnőtt, első 5 percben kinyúlna (én fogócskázni sem tudtam 20 évesen egy 6 évessel!!pihennem kellett ő meg futott ég 100 kört és csak azért állt le, mert jött az apja.)
növéshez is kell, majd eljön még az a korszak is, hogy nem eszi, bár ne így legyen de 3-4 éves korban sok szülő csak abban reménykedik, hogy legalább egy nap többször legyen benne pá falat valami, már abba is belenyugodnak ha csak mákostszta csúszik, bár ne így legyen
Ha nem "vonnám meg", én nem tudom, hol tartanánk. Mint írtam, így is bőségesen eszik.
És ő inkább ülős fajta gyerek, nem szeret rohangálni, inkább bíbelődős, könyvnézegetős, sétálós.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!