Ha gyerekem nem eszik szívesen gyümölcsöt, de szereti a gyümölcsleveket (100%-os, "frissen préselt"), és azt iszik mindig félig vízzel higítva, az ugyanolyan jó?
Mármint te préseled frissen? Mert az lenne a legjobb. A bolti 100%-os nem tudom mennyire 100%-os.
Az enyém sem szereti a gyümölcsöt, a leveket sem. De ha turmixot csinálunk egyutt azt megissza. Titokba citromot is facsarok bele mikor nem veszi észre.
Ilyet veszek, mivelhogy gyümölcsre úgyse költünk sokat
Nekem még az előbbieken kívül az jutott eszembe, hogy ha szereti a joghurot, meg a gyümölcsös túrókrémet, akkor azt otthon friss gyümölccsel és egy kis mézzel pikk-pakk el lehet készíteni.
Még a fagyasztott sima málna vagy meggy is igazi gyümölcs és sokkal jobb, mint az ún. 100% gyümölcslevek (pont a sió frissen préselt nem, de a többi dobozán iszonyatosan apró betűvel általában rajta van, hogy SŰRÍTMÉNYBŐL- azt tudod ugye, hogy az tele van nyomva cukorral és általában ipari gyümölcslé sem az 1-2. osztályú gyümölcsökből lesz?)
Otthoni túrókrém (és még egészséges is és fele annyi kalóra, nem haszontalan cukor, mint a felturbózott bolti társaik):
- félzsíros vagy sovány tehéntúró
- egy pici méz ízlés szerint (édesebb gyümölcsné akár el is hagyható)
- gyümölcs összenyomva (nagyon jó a málna, meggy,szilva kis fahéjjal: ezek most fagyasztva elérhetőek inkább, de ilyenkor is kapható frissen a mangó- esetleg banán, friss ananász- a lehetőségek száma végtelen
Ugyanígy a gyümölcsjoghurt: natúr joghurt, turmixgép, gyümölcs
Máris IGAZI gyümölcsöt is evett és ha ügyes vagy, akkor a gyümölcsarány lassú növelésével még meg is szerettetheted vele.
A feldolgozott gyümölcsökben is gondolkodnék:
- esetleg egy jó kis gyümölcsleves (na jó, nem valami vaníliapudinggal berántva :), hanem a gyümölcsöt turmixolva besűríteni- ezt is lehet joghurtosan, tejszínesen csinálni, cukor helyett pedig inkább méz, eritrit, stivia vagy gyümölcscukor is eggyel jobb opció, mit a sima kristály.
- kedvenc husi rizzsel gyümölcsszósszal
- gyerekbulit szervezhetsz és kis zöldség- meg gyümölcsfalatkákta kínálni chips helyett ha segíthetne felszurkálni, elkészíteni, kidíszíteni, akkor nem enné jobb kedvvel? ha a társaságban látná, hogy a többiek falják, nem lenne kedve hozzá?
- aszalógépben almakarika, almachips, de akár banán, mangó stb. is betenni (ha nincs géped, a sima légkeveréses sütő is jó)- ilyen gyerekzsúr alkalmával még az olvasztott csokiba tunkolás is elmegy akár szárított, akár igazi gyümölccsel
- gyümölcszselé? Tudod a gyümölcslével színezett zselatin, amibe beledobálhattok gyümölcsöket- látványos és segíthet csinálni
Én a gyümölcsöt ennivalónak, nem innivalónak adnám- ha jól begyümölcslevezik tízóraira, akkor nem biztos, hogy úgy csúszni fog az ebéd...inkább ezek és sima tea vagy víz innivalónak, nem?
Á ezt mind próbáltam. Neki csak a hús a kaja, semmi mást nem enne. :)
De azért köszi! :)
Á, a "frissen préselt" az csak egy márkanev, olyan mint pl a Danone-nal az Activia. Gondolom te sem hiszed, hogy tenyleg frissen van préselve. Tenyleg jobban jársz ha házilag készíted. Vagy lehet kapni olyan gyümölcsleveket amit a hűtőpultban árulnak, csak 1-2 hétig áll el. Igaz hogy drágább, de sokkal jobb. En szoktam venni ilyet, nagyon finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!