T hogy mondjátok el, a nagy tesonak vagy a nagytesóknak, hogy kistesojuk lesz vagy kistesoik lesznek?
Mennyi idősek?
Én a mai napig emlékszem, amikor a lányom 1 éves volt, és mondtam neki, hogy baba van a hasamban totálisan kiborult rajta, és napokig tapogatta a saját hasát, hogy mi is lesz ebből! Aztán olvastunk ilyen mesekönyveket, amiben kistestvér születik, szerintem sokáig nem fogta fel. Aztán egyszer elővettem egy babát, hogy ilyen lesz a kistestvéred, és gyere pelenkázzuk be, és fürdessük meg. Na, ezen totál kiborult, sírt, hogy tegyük el a babát.
Kicsit tartottam is tőle, hogy mi lesz, de szerencsére nagyon jól fogadta, amikor hazavittük a kórházból.
Most 5 és 7 évesek, és tervezünk még egy babát, simán elmondtuk nekik, hogy mit szólnának, ha lenne még egy gyerek, és nagyon lelkesek, már kérdezgetik, hogy mikor lesz már kisbaba,meg azon vitáznak, hogy kinek a szobájában lakjon.
15 hónapos a kisfiam. Én jó előre dolgozom, hiszen még nem vagyok terhes. Illetve még 4 nap van a következő menstruációig, szóval bármi lehet.
Én szoktam neki mesélni, mikor nézegeti a hasamat, hogy ott volt benne, mindig megsimogattuk, megpuszilta apa, beszélgetett vele... Majd lesz ott másik baba is, aki az ő testvére és majd őt is simogatjuk.
Amikor mondom neki, hogy mennyire szeretem, akkor gyakran hozzáteszem, hogy még az apukáját is ugyanannyira szeretem és amikor lesz tesója, őt is ennyire fogjuk szeretni.
Emlegetem neki, hogy mikor még pici baba volt, akkor hogyan sírt, mert éhes volt, vagy fájt valamije... és amikor lesz tesója, eleinte ő is sír majd, de ez nem baj, a pici babák sírnak, de egy kettőre megnő és majd lehet vele játszani, együtt fürdeni, ilyesmit. Heti 1-2 alkalommal előjön a téma, ha pedig kiderül, hogy tényleg terhes vagyok, akkor az ő szintjén, ameddig érdekli, még gyakrabban emlegetjük majd.
Járunk baba klubba, gyakran találkozik picikkel, teljesen jól viseli a társaságukat.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!