Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Durva büntetést adtam?

Durva büntetést adtam?

Figyelt kérdés
3 éves fiam alvás helyett, szétdobált egy nagy kupac vasalatlant, az összes ágyneműt szétdobálta és kidobált a szekrényből két polcnyi ruhát.addig nem jöhet ki a szobából míg össze nem pakolja, de eddig nem látott neki. kb. két órája ott van.
2015. márc. 6. 16:46
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
86%
Amikor az én lányom volt betöltött 3, csinált ilyet, te jó ég, hányszor.. akkor segítettem neki, mert nem ment egyedül, 3,5 volt, amikor már a saját ruháit nagyjából össze ill bepakolta a helyére. Szerintem segíts neki, mert ez egy olyan dolog, ami nem biztos, hogy megy neki.
2015. márc. 6. 17:16
 12/21 anonim ***** válasza:
38%
Jól el kellene fenekelni.
2015. márc. 6. 17:16
 13/21 anonim ***** válasza:
89%
Csináljátok meg együtt, mert még a délután alvást is megutálja így.
2015. márc. 6. 17:25
 14/21 A kérdező kommentje:
/*attól nem félek, hogy megutálja, mert nagyon szeret aludni! és nem azt várom, hogy élére hajtogatva pakolja be a ruhákat a szekrénybe! adtam neki két nagy ládát és abba kell beleraknia! zokni harisnya ilyenek, és a vasalatlan egy másik láda, ezt meg tudja csinálni! nem akarom,hogy megússza, mivel ezt már elég sokszor megcsinálta, és hátha legközelebb meggondolja, hogy ne szeretné az egész délutánt ott tölteni, nincs bezárva, tesók is bejárnak hozzá, sajnos már mesetilalom büntit kapott másért...
2015. márc. 6. 17:30
 15/21 anonim ***** válasza:
59%

Én is így gondolkodtam anno, de az kisfiam nem pakolta el a kiszórt ruhákat még 2 nap múlva sem. Inkább ült a kupac tetején és ott játszott, én meg vasalhattam újra a ruháit. Ezért gondolom ma már úgy, hogy inkább elpakoljuk együtt, megbeszéljük a problémákat és kap másik büntetést.

Találj ki valami kemény büntit. Nálunk az édességmegvonás viseli meg a legjobban. De volt már olyan is, hogy elraktam a kedvenc alvós plüssét.

2015. márc. 6. 17:40
 16/21 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat, mostanra sikerült neki úgy ahogy összepakolni a ládákba, én meg nekifogok szétosztályozni...
2015. márc. 6. 18:18
 17/21 anonim ***** válasza:
71%
Szerintem mondd meg neki, hogy ha máskor úgy érzi alvásidőben, hogy nem tud elaludni, akkor nyugodtan jöjjön ki a szobájából és szóljon, hogy anyu, ma nem tudok elaludni és akkor játszhat, de ne csináljon direkt rendetlenséget és plusz munkát neked. Kislányom 2 éves és már most előfordul néha, hogy nem alszik délután. Nem is kényszerítem, ilyenkor korábban lefekszik este. A nővére is ilyen volt. A fiad azért pakol ki, mert nem tud elaludni, te pedig nyilván visszazavarod. Az én gyerekeim sosem aludtak kényszer hatására, ha nem voltak álmosak ébren maradhattak. Elpakolni pedig nem tud még egy 3 éves, persze a dobozokba be tudná tenni, de ha nem akarja, nem fogja, ha laposra vered sem, mert dacol veled. A probléma fő okát az altatás módjában látom, aki nem tud elaludni, mert nem elég álmos hozzá, azt nem lehet kényszerrel elaltatni, legalábbis nekem sosem sikerült, így már korán feladtam. Te el tudsz aludni, ha nem vagy álmos? Ugye nem...
2015. márc. 6. 18:29
 18/21 anonim ***** válasza:
100%

nem durva, csak értelmetlen. MErt megcsinálni úgysem fogja, ellenben te ki fogod engedni...

Következetesség nulla. Adj olyan büntit, amit felfog, teljesíteni tud.

2015. márc. 6. 20:00
 19/21 anonim ***** válasza:
91%
Te jó ég! Az én fiam is 3 éves, eszembe nem jutna becsukni szerencsétlent a szobába órakra... Ő ebből nem fogja megtanulni h nem szabad ezt csinálni máskor.
2015. márc. 6. 21:04
 20/21 anonim ***** válasza:

Én ráhagytam, nem reagáltam semmit. Megcsinálta kb. 3szor ezt a kipakolást, de látta, h anya nem ugrik, nem érdekli, neki se volt érdekes többé.

Konyhában is 2x kiszórta az edényeket, ráhagytam,amíg aludt addig eltettem, nem látta,h foglalkoztat nem is csinálta többet.

Szerintem felesleges cirkuszolni mert 3 évesen esélytelen h egy huzatot is akár félbe tudjon hajtani, felnőttnek is az egész karhosszára szükség van hozzá.

Inkább arra kéne koncentrálni,hha alvásidő van, ne szaladgáljon, hanem aludjon.

2015. márc. 7. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!