Milyen büntetést adnátok 4,5 (áprilisi születésű)
kislánynak?
Figyelt kérdés
Az esemény a következő:van egy öcsike,17 hónapos.nagyon szereti,várta is.ha jó kedve van,akkor simizi,meg eteti,etetné.azonban van olyan h jatszana a kicsi az ő játékával( jatekkonyha zoldsegei,műanyag kis apróságok) mert azt látja h a nagy azzal jatszik.erre a kicsi is azzal akar.vagy ha papírteglaval jatszik,épít vmit,kicsi lerombolja,ezt élvezi még. Vagy van ilyen nagy duplo szerű kockánk,azt se sziveen engedni h játszani vele. Tegnap már szegeny kicsi sirt mert nem engedte semmivel jatszani. Mondtuk neki hogy 1 pár darabot adjon neki oda s engedje.(konyhából van több darab,téglából is vagy 30...)kértük hogy mondjon egy vmit amivel játszhat a tesó.nem mondott.igy be kellett mennie a szobájába s ott lennie.látnia h mi jol elvagyunk a kicsivel...de nem tudjuk mi a jó. Vagy van hogy rá fekszik,jó 3 kiló van Köztük de akkor is...rossz ez nagyon.ti mit tennerek? Sajnos tesóm nincs,nem tudom hogy kell az ilyen esetekben helyesen eljrni.
2014. aug. 26. 09:19
1/5 anonim válasza:
Ebben a korban még természetes az irigység. Jó ha felhívjátok rá a figyelmét, hogy nem szép dolog. Büntetni nem büntetném, mert egy kis féltékenység is van a kislányban szerintem. Adjatok a kicsinek olyan játékot, ami csak az övé, hogy érezze, hogy milyen rosszul tud esni, ha nem adják oda.
2014. aug. 26. 09:24
2/5 A kérdező kommentje:
Megtörtént.Kapott egy nagyon aranyos autót a kicsi,csak az övé.Elvette a nagy. Meg kapott annak idején 1 darab mókakockát a nagy,szerette,de elég volt neki. Most tavaly karácsonyra kapott a kicsi egy készlet mókakockát,meg ő is egy egész szettet,igy 7 darab van...Erre rögtön az az övé,s nem játszhat vele...
2014. aug. 26. 10:02
3/5 anonim válasza:
Azt hiszem én sem büntetném, szerintem ezek a dolgok maguktól ennyi idős korban még nem mennek,így nem nagyon érti, hogy mit szeretnétek tőle. Talán megtanulja a helyes viselkedést, ha állandóan mondjátok neki, de az a természetes,hogy önző ennyi idősen. És gondolom féltékeny is,emiatt meg pláne nem szabad büntetni. Legyenek külön játékok, és a kicsit kell tanítani, hogy az nem a tiéd,hanem a tesódé, lehet, hogy úgy hamarabb oda adja a játékát, később persze a kompromisszumok segíthetnek(ha te oda adod akkor ő is...)
2014. aug. 26. 10:04
4/5 anonim válasza:
Ha bántja (üti, rángatja, ijesztgeti), akkor azt büntetném (játékmegvonás, sarok).
Ha csak nem engedi játszani a játékával, mert félti, amit felépített (ami érthető), akkor nem biztos, hogy beleavatkoznék - ha mégis muszáj, megpróbálnám rábeszélni, példával rávilágítani, milyen rossz, ha kiközösítenek vagy elterelni a kicsi figyelmét.
Ha meg a kicsitől vesz el játékot és a kicsi sérelmezi is, visszaadatnám - ha nem sír utána akkor meg lehet fennhangon dícsérni, hogy milyen rendes, hogy kölcsönadja.
2014. aug. 26. 10:28
5/5 anonim válasza:
Szerintem ne hagyd rá. A húgom ugyanilyen volt kiskorában de felnőttkorára se változott. 5 évesen mandulaműtétem volt, kaptam egy mesekönyvet fájdalomdíjként és tesóm előbb összefirkálta majd széttépte. Szóltam anyuéknak ne hagyják, azt mondták még kicsi, hmm már 3 éves volt megérthette volna. Rá jó pár évre kaptam egy gyűrűt, egyszercsak eltűnt. Tesóm később bevallotta hogy irigy volt, elvette és elásta a kertben... szerintem ez beteges. Ami az övé volt ahhoz én sose nyúlhattam hozzá, de az enyémet mindig köteles voltam odaadni és anyuék ráhagyták mert különben hisztizett, sírt és nem bírták már hallgatni.
Már 30as éveinkben vagyunk de semmi nem változott, manapság is ugyanolyan önző és irigy mint kiskorában, egyáltalán nem nőtte ki :) Én ezt anyuék hibájának tartom mert nem nevelték meg ilyen szempontból.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!