Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék még, hogy a 6...

Mit tehetnék még, hogy a 6 évesem több dolgot is megegyen?

Figyelt kérdés

Kiskorában nem volt ezzel gond, hozzátáplálásnál megette, amit adtam neki, bármit. Még a spenótot is heti egyszer hónapokon keresztül.

Aztán ahogy nőtt egyre kevesebb dolgot evett meg.

Most van, hogy olyanra is azt mondja, hogy nem szereti, amit pl. 2 hónappal ezelőtt még gond nélkül megevett.

Már próbáltam a "leülsz és nem állsz fel addig" dolgot, nem jött be. Megkóstolta, kiköpte, nem kell.

Azt is, hogy addig nincs más kaja. Hát inkább nem eszik semmit. Nem nézhet tv-t, nem csinálhat semmit, akkor meg elücsörög az ágyon egy plüssállattal és elbeszélget vele.

Zöldséget semmit, csak a krumplit krumplipürében. Almát néha, 100%os, helyben facsard almalevet, azt szerencsére issza. De ennyi. Már totálisan kétségbe vagyok esve, mert valamit biztos elrontottam, de nem tudom, hogy hozzam helyre.

Mondjuk én is nagyon válogatós voltam sokáig kicsinek, és a fiam is kb azokat eszi, amiket én ettem, de akkor is szeretnék tenni valamit.

Adok neki vitamint, de az nem ugyanaz.

El vagyok keseredve...

2015. márc. 3. 18:27
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Hát ez tpipikusan annak az este amikor anyuka halálra váltan panaszkodik, hogy nem eszik a gyerek éhen fog halni, aztán felsorol fél oldanyi ételt amit azért megeszik. Túlaggódod. Ezek a dolgok, amiket eszik, egyáltalán nem rosszak. Akkor lenne a baj, ha nem enne semmit csak édességet meg desszertet meg ilyeneket...

Én kiskoromban évekig főként kenyeret ettem. Mai napig imádom, a tésztát is minden mennyiségben. Hús, hús, hús, imádom... Mégsem voltam orvosnál kb 10 éve....

2015. márc. 3. 21:38
 12/16 A kérdező kommentje:
Tényleg ennyire nem lenne gond, hogy nem eszik zöldséget meg gyümölcsöt? Nem is olyan kevés féle az amit megeszik?
2015. márc. 4. 10:14
 13/16 anonim ***** válasza:
Miért nem teszed bele őket vmibe? Gyümölcslevet lehet csinálni zöldséggel is, simán le lehet turmixolni nagyon sok dolgot. Lehet gyümölcsöt kicsi joghurttal, tejjel is turmixolni, akkor is más íze van. Bele lehet tenni zabkásába is, mindenfélével felturbózva. Lehet zöldséges pitét csinálni, rengetegféle zöldségkrémet feltétként a kenyérre. Ha szereti a tésztát, arra nagyon sokféle öntetet készíthetsz, szinte mindenféle zöldséget fel lehet használni. Ezeket mind próbáltad?
2015. márc. 4. 10:21
 14/16 A kérdező kommentje:

A tésztát csak magában eszi vagy tejföllel, semmi mást nem hajlandó megenni rajta.

Joghurtot úgyszintén nem eszi :/

De még a leturmixolt zöldség-gyümölcs dolgot megpróbálom, köszönöm!

2015. márc. 4. 10:29
 15/16 anonim válasza:
0%

1. vagyok

Beszarok. Itt leszarozod konkrétan a válaszomat, ami tök igaz, tehát..mindegy. Anyám....

Hát de most nem? Ha azt mondod, hogy csak az van, MEG FOGJA ENNI!!!

2015. márc. 4. 17:45
 16/16 A kérdező kommentje:

Nem szaroztam le senkinek a válaszát, én is próbáltam, amit javasoltál. Nem tudom, ezt miből szűrted le, de én, ha normális hangnemben szólnak hozzám, úgy is fogok válaszolni.

Sőt, még akkor is, ha nem normális hangnemben szólnak hozzám...

2015. márc. 4. 18:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!