Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Meddig tart a dackorszak? Mit...

Meddig tart a dackorszak? Mit tehetnék, hogy több türelemmel legyek a kisfiamhoz?

Figyelt kérdés
2 éves a kisfiam és úgy érzem már minden türelmemből kifogytam. Már sokszor legszívesebben világgá mennék. Egész nap egyedül vagyok vele, segítségem sajnos nincs. Nagyon szeretném bölcsödébe adni de nem sikerült munkát találnom még. Iszonyat amit az utóbbi hónapokban levág. Kezelhetetlenül hisztis, semmi nem jó, mindenért visít. Baj ha öltözünk, baj ha kiveszem a kádból, ha aludni megyünk és az is ha fel kell kelni. Hiába volt jó evő most már nagyon válogatós is lett és sokszor nem akar enni. A sírba kerget azzal, hogy folyamatosan sikít, ordít , földre veti magát és toporzékol vagy olyan lesz mint egy rongybaba és nem lehet vele semmit csinálni. Az ölelés, szép szó de még a kiabálás sem segít. Mintha nem szóltam volna semmit csinálja tovább a hisztit vagy a rosszalkodást vagy éppen képen röhög. Ha hagyom had tombolja ki magát és nem foglalkozok vele akkor abbahagyja egy idő után de egyik diliből a másikba esünk. Boltban sem bírok vele, állandóan mindent levesz, a pénztárnál sokszor meglóg, mindent otthagyva futhatok utána nehogy a parkolóban autó elé fusson. Már annyira elegem van. Ma amikor kivettem a kádból elkezdett megint visítani és dobálni magát,úgy, hogy iszonyatosan lefejelt. Én meg rácsaptam a fenekére. Persze aztán én jobban sírtam mint ő. Annyira nagyon szerettem volna gyereket és borzalmasan fáj, hogy semmi türelmem nincs már hozzá és bántom azt aki a legfontosabb nekem. Mit csináljak, mit tehetnék még? Mégis , hogy vezessem le a dühömet amikor már annyira ideges vagyok, hogy szét tudnám verni a lakást? A sírás már nem segít rajtam :-( Meddig tart ez az iszonyat, hogy lehetne kezelni?
2015. jan. 22. 18:44
 1/5 anonim ***** válasza:

mondani kell neki, hogy nem szabad bizonyos rossz dolgokat csinálnia illettve büntetést kell neki kitalálni, hogy legközelebb ne csinálja

(berakod egy rácsos járókába vagy ágyba)

Sajnos néha ha úgy alakul akkor meg rá kell vágni a fenekére kicsit

Az ha hisztiből ordit meg rá kell hagyni majd elfárad és elalszik, aztán egy idő múlva rájön, hogy felesleges hisztizni

Ha ideges vagy vegyél be egy kis nyugtatót vagy fordulj szakemberhez

2015. jan. 22. 18:56
 2/5 anonim ***** válasza:

Hisztivel ne foglalkozz más technika nincs.Se ordítás, se szeretgetés.

Neked pedig javaslom hagyd apukára és menj el futni vagy vmi még a séta is jó kis zenehallgatással.

Kitartás még 1 év kb és vége

2015. jan. 22. 18:57
 3/5 anonim ***** válasza:
Nekem most volt 3, az enyém most esett ebbe bele, bár valószínűleg a kistesó is közrejátszik. Hasonló érzelmekkel küzdök, de szerencsére nálunk van kire hagyni, ill. a párom is foglalkozik vele/velük, ha tud. Én is heti 1x edzésre járok, hogy kikapcsoljam magam, ilyenkor csak este megyünk a gyerkőcökért, így akkor feltöltődöm egy kicsit. Tippen nincs, mi is mindent kipróbáltunk (bár nálunk csak itthon ilyen). Hagyni hagy tombolja ki magát, szép szavakat, ordítást, hideg zuhanyt stb. A leginkább ha az elején kezdjük elterelni a figyelmét az vált be, persze ehhez is türelem kell, így nem mindig sikerül :)
2015. jan. 22. 19:02
 4/5 Ramcsi23 válasza:
100%
Kedves anyuka! A gyereke okosabb mint hinné, ez az a korszak amikor rádöbben az apróság van akarata és feszíti a húrt meddig mehet el! Javaslom, hogy legyen következetes ami iszonyat nehéz! Először is tisztázza magában, hogy ön neveli a gyermeket nem a gyermeke önt! Mindenek előtt nagyon fontos, hogy rendszer legyen a gyermek életében a kelés és a fekvés időponttal kezdje azt állítsa be! Tudom hogy nehéz de amikor a gyermek hisztizik vagy vonaglik veri magát tárgyakhoz vegye fel a közömbös arcát ne mutasson ijetséget se haragot! Ne emelje fel a hangját kezdjen tenni venni valamit mintha mi sem történne ne vegyen tudomást róla ez eltart egy ideig de leszokik ezekről a jelenetekről! Ha vásárolnak és földhöz veri épp magát a gyermek nézze végig higgattan a gyermeknek a mozdulataiból a gesztusaiból éreznie kell hogy ön higgadt és határozott, ön irányít! Ha elkezd borogatni tárgyakat fogja meg ölelje magához és várja meg még abbahagyja! Ne ordítson ne kezdjen sírni és ne kérjen bocsánatot a gyermektől! Ne foglalkozzon azzal ki nézi önt mindenki átesett ezen! Ha nem akar enni ne erőltese! Kérdezze meg hogy éhes e és kínáljon fel neki ételt vagy kérdezze meg mit enne! Ha nem éhes nem gond! Kérdezze meg később! Üljön le egyen foglalja el magát! A gyermek lássa azt hogy önnek is van dolga! Ha a gyermek kér valamit ne ugorjon hanem végezze el a dolgát és utána adja oda neki ha nem olyan fontos! Fürdetésnél ha teheti próbálja meg zuhanyoztatni! De a fürdővíz is tökéletes! A mozdulatai határozottak legyenek legyen közömbös a gyermek kirohanásainál !Ne feledje ön irányít nem a gyermek! Nehéz lesz de ha megfogadja a tanácsomat menni fog... csírájában kell elfolytani ezt a viselkedést mert ha nem egy év múlva már tényleg nem fog bìrni vele! Sok szerencsét kívànok önöknek! :)
2015. jan. 22. 19:09
 5/5 anonim ***** válasza:

A boltba ültesd be a kocsiba, úgy nem pakol.

Tereld el a figyelmét. Hát sok ötletem nekem sincs, nálunk is dackorszak van, de talán ennyire nem vészes mint ahogy leírod. Nyugi ilyen korban még fél év is sokat számít, már tudni fogja jobban mi a helyzet.

Az is jó ha választ valamit a közértben és viheti a kezében vagy add oda a kosarat, szóval valami feladat kell neki.

Vagy babakocsi ha nagyon nem tudsz tőle vásárolni

2015. jan. 24. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!