S. O. S.5 évesemnek 38.9 a láza, nem akar lemenni. Mit tehetnék?
Én ilyenkor felváltva adom neki a nurofen és a panadolt.
A nurofen ibuprofen a panadol paracetamol. 3 óránként lehet neki adni felváltva, de ugyanazt a hatóanyagot csak 6 óránként.
Nálam a 3 éves és a 10 hónapos is 39 fokos lázzal küzd már 3 napja.
MEG EMELLÉ ITASSAD VÍZZEL, TEÁVAL.
A láz miatt kiizzadja az összes folyadékot, ilyenkor nyugodt szívvel bele lehet nyomni 1 liter valamit szép kicsi adagokban.
A bugyolálás tényleg jó, a láz elégeti a kórokozókat, ezért lett kitalálva. Inkább legyen rajta túl, aztán aludja ki, ha a tünteteket leviszed, még nem lesz jól a gyerek.
Köszönöm a válaszokat nektek! Mind nagyon hasznos volt, habár bebugyolálni meleg takaróba a lázast, szerintem sem szerencsés.
Hála az égnek, lejjebb is ment a láza, hatott az ülőfürdő, meg lehet a gyógyszer is csak mostanra hatott. A homlokára tettem borogatást, úgy alszik. Megijedtem, mert még ilyen makacs lázzal nem volt dolgunk. Azért éber leszek az éjjel.
Mindenkinek jó éjszakát, jó egészséget, és mégegszer köszönöm a válaszokat.
már nem aktuális, de leírom én mit íratok az orvossal.
noraminophenazoni, ez olyan mit a germicid, de erősebb, vényköteles, 5 évesnek jó. én ezt csak éjszakára szoktam adni, mert leviszi, nappal és csak 39 alá viszem, 38,5 körül jó hagyni nappal, mert akkor gyorsabban pusztulnak a bacik.
ha nagyon magas, mondjuk fülgyalladásnál volt 40 fölött, akkor meg cataflam cseppet kap, de az már tényleg bitang, 39 alatti lázra, hőemelkedésre ne add azt, viszont tarts otthon :)
nurofen és panadol nem véletlenül nem vénykötelesek, mert gyengék, kisebb lázra és nappalra nagyon jó, de mindig legyen otthon erősebb kúp
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!