Mit tehetnék még hogy javuljon a helyzet?
Nevelési tanácsadó nem fogad mert még kicsi a gyerek. Már hívtam őket.. Azt mondták hogy ovis kora előtt nem fogadnak mert nagyon kicsi még.
Járunk játszóházba de igazából nem nagyon foglalkozik más gyerekkel csak utánozza őket pl. látja hogy beugranak a labdák közé akkor ő is.
Bölcsire nem gondoltál?
Az én fiam is elég eleven, mondjuk ő nem verekszik. Néha van,hogy csapkodni akar, de akkor ránézek csúnyán, és el is felejti.
Viszont ő is felmászik mindenhová, mindent meg akar nézni stb. Szerintem ez életkori sajátosság. Fedezik fel a dolgokat, próbálgatják a határokat, hogy meddig mehetnek el.
Nálunk a kiságyba rakás a büntetés. Ha valami olyat csinál, 3-szor felszólítjuk,hogy hagyja abba. Ha nem, akkor megy a kiságyba. Ott aztán ordíthat. Ilyenkor többször odamegyünk, hogy abbahagyta-e, elmondjuk, hogy miért került oda stb. Van,hogy elsőre megérti és abbahagyja, de van,hogy 20 percig is hisztizik. Mert ez az! Én az elején többször megsajnáltam, aztán tényleg rájöttem,hogy ez hiszti. Nálunk, ahogy látom, kezd beválni. Ha kezd rosszalkodni, szólok,hogy büntetés lesz, kiságy stb. és általában visszavesz magából.
A lényeg tényleg a következetesség. Ha kell, akkor 10 percen belül 3-szor is vissza lehet rakni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!