Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tehetnék még hogy javuljon...

Mit tehetnék még hogy javuljon a helyzet?

Figyelt kérdés
27 hónapos a fiam. Egyszerűen kezelhetetlen bármit teszek. Mesélek pár dolgot hogy értsétek mire gondolok. Felmászik minden hova, cipőszekrényre, konyhaszekrényre, odatolja a széket bárhová és mászik is. Semmilyen játék nem köti le, igazából töri-zúzza a játékokat mindent földhözvág, és mondja: eltört.. Este 11, fél12 előtt lehetetlen elaltatni hiába fekszem mellé, napközben 1x alszik 1,5 órát. Rengeteget vagyunk levegőn hogy fárasszuk de hiába. Az utcán lefekszik a földre ha úgy tartja kedve, az istenért se lehet sétára bírna ha rájön.. Boltba csak babakocsival merem bevinni mert pakol, mindent az ég világon ami mozdítható. Enni nem hajlandó egyedül csak nagyon ritkán, a kanállal direkt szétdobálja az ételt vagy eldobja tányérral együtt. Egész nap a nyomában kell lennem mert olyanokat kitalál hogy a hajam az égnek áll. Próbáltam már elmagyarázni neki szépen hogy nem szabad, legugolva hozzá, de olyankor verekedik. Sarokba állítás sem megy 100x visszaviszem akkor is kijön és elszalad. Ha lefogom a kezét hogy ne tudjon ütni akkor megfejel. Fogalmam sincs honnan szedi ezeket itthon ilyet tőlünk nem lát.. Nagyon fáradt vagyok már és elegem van. Segítségem nincs illetve csak este ha a férjem hazajön, de olyankor talán még rosszabb a viselkedése.. Apját is üti meg bárkit tulajdonképp. Az utcán kiszúr magának valakit aki szimpi neki (vadidegent) megy oda hozzá fogja a kezét hogy jöjjön velünk. Ha felveszem az ölembe hogy el tudjon menni az illető akkor már üt meg fejel, sír. Mostanában ha verekedik beteszem a kiságyba és elmondom neki hogy verekedtél bántottad anyát ezért nem jöhetsz ki az ágyból. Olyankor sír, majd kedveskedik adok puszit anya, nem bántom anyát ilyeneket mond, de mikor kiveszem és megint adódik egy helyzet amit nem engedek verekedik megint. Egyszerűen már nem bírom ezt már totál kikészülök tőle. Mit tegyek?
2014. nov. 27. 15:12
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
A szemedbe néz vagy elkapja a tekintetét?
2014. nov. 27. 15:53
 22/41 anonim ***** válasza:
Jó, már válaszoltál.
2014. nov. 27. 15:54
 23/41 A kérdező kommentje:
Hát semmi változás nem történik velünk. Kistesóról szó se lehet mert azt már végképp nem bírnám. Se költözés se semmi extra változás nincs.
2014. nov. 27. 15:55
 24/41 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy a gyerekorvos adhat arról igazolást, hogy a gyereknek szüsége lenne közösségre és így mehet bölcsibe akkor is, ha te nem dolgozol. Esetleg beszélj vele erről.
2014. nov. 27. 15:58
 25/41 A kérdező kommentje:
Erről még nem hallottam 24-es válaszoló. Megkérdezem majd. Köszi
2014. nov. 27. 16:01
 26/41 anonim ***** válasza:

nálunk is úgy ment a lányom bölcsibe, hogy orvosi igazolás volt róla: koraszülött, és kissé le van maradva, jót tenne neki a közösség. Jót is tett neki.

egyébként úgy se fogadnának a nevelésibe ha orvos ad róla papírt? vagy ez hülye ötlet?

2014. nov. 27. 16:47
 27/41 A kérdező kommentje:
Nem hinném hogy adna papírt róla. Mindig olyanokat mond h " vannak ilyen eleven gyerekek türelem anyuka fog ő változni" nem vesz komolyan azt hiszi hisztis liba vagyok vagy nem tudom..
2014. nov. 27. 16:55
 28/41 anonim ***** válasza:
Lehet drasztikus dolgokat kellene megpróbálnod, pl.: ha nem eszik rendesen akkor nincs étel, remélhetőleg, ha valóban éhes lesz normalizálja magát (éhen halni meg nem fog). Ha rosszalkodik beteszed a kiságyba, ha kiveszed és megint rosszat csinál ismét beteszed, ha kell ezt egy nap húszszor elismétled. Ha pl. leültök olvasni ugyanez, ha nem marad nyugton akkor visszaülteted, ha kell 100szor is. Sajnos ez kitartás nélkül nem fog működni, de szerintem érdemes lenne megpróbálnod, rengeteg energia, de pár napot szánj rá erre, mert én úgy veszem észre, hogy a büntetések súlytalanok, van úgy, hogy büntetsz, aztán mikor meguntad akkor már nem. Ha verekszik elmondod, hogy ez fáj, mondjuk megcsípheted, vagy popsijára rácsaphatsz és megmondod neki ugye fájt, de te sem csinálsz ilyet mert fáj, ő se csináljon. Legyen egyfajta büntetés, ahonnan úgymond nem tud szabadulni, és azt következetesen egy nap többször is alkalmazd. Mindemellett persze éreztesd vele, hogy szereted, találjatok ki olyat, ami őt is érdekelheti, közösen tudjátok csinálni.
2014. nov. 27. 17:36
 29/41 anonim ***** válasza:
Próbáld megszerezni a Beszélj úgy, hogy érdekelje, hallgasd úgy, hogy elmesélje c. könyvet, azt hiszem, le is lehet tölteni a neten, nagyon jó, rengeteg hasznos gyereknevelési tanács van benne, mindenki csak dicséi, én is. Szerintem neked is tudna segíteni a fiad nevelésében.
2014. nov. 27. 19:11
 30/41 anonim ***** válasza:
Nálunk vizsgálnak 3 év alattiakat is a szakszolgálatnál, csak nem a kisvárosi tagintézményekben, hanem a székhelyintézményben (megyeszékhelyen), ahova az sni-eket is küldik tovább. Nem kell orvosi papír, szülő saját jogán is kérheti a vizsgálatot.
2014. nov. 27. 20:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!