Mit tehetnék még hogy javuljon a helyzet?
Én bemennék az önkormányzat jegyzőéhez,elmondanám mi a problémám a gyerekkel és hogy nem fogadnak a nevtanba!
Tegyen valamit,hogy igenis fogadják a gyereket mert vannak problémák!
Ha nem együttműködő akkor én Onbudsmannal is fenyegetőznék....na erre ugrani szoktak!
Én azon vagyok felháborodva, hogy annyi neveletlen, ilyen-olyan problémás gyerek van, mire oviba vagy suliba kerülnek addigra kezelhetetlenek.. és itt egy anyuka, aki felismeri, hogy baj van (már ez nagyon jó, mert sok szülő a homokba dugja a fejét), hajlandó tenni is érte, szeretne segítséget kérni és nem kap.
Szerintem is legyél határozottabb és követeld ki, hogy a nevtanban fogadjanak. Dokival, védőnővel milyen a kapcsolatod? Esetleg ők nem tudnak segíteni azzal, hogy ők hívják fel a nevtant, vagy adnak valami papírt, hogy a gyereket igenis vizsgálják meg?
3 éves kor alatt a gyermekekkel a KORAI FEJLESZTŐ foglalkozik. Ide gyermekorvosi beutalóval lehet menni és kérni kell egy vizsgálatot, ahol gyógypedagógus, és neurológus megvizsgálja a kicsit. Ez alapján el tudják dönteni, hogy a viselkedésbeli probléma oka organikus (pl autizmus), nevelésbeli probléma, vagy teljesen belefér a korosztályi normálba.
A leírtak alapján nálatok bármelyik lehet, nem lehet így eldönteni. Mindenképpen vigyétek le, megadom a linket!
Amit az előző belinkelt, az nagyon jó hely lehet, ha az ember ugye budapesti
1. válaszadó vagyok. Én a fiammal most a korai fejlesztőbe járunk, nálunk 0-5 éves kor között lehet a gyerekeket vinni, ha a nevelési tanácsadó oda küld. Tehát, nálunk Szfváron először mindenképp nevelési tanácsadó ( itt a tankerületi bizottság ad véleményt), majd ha úgy döntenek, akkor a megyei bizottság. Megyei bizottsághoz már csak a tankerületi bizottság küldheti tovább a papírt, szülő oda nem kérhet időpontot.
Tehát, nálunk nem lehet egyből korai fejlesztőbe menni, 3 év alatti gyerekekkel is foglalkozik a nevelési tanácsadó, legalábbis nálunk. Valahova biztos viheted a gyermeked, kért a védőnő segítségét. Amúgy igen, nektek is korai fejlesztő lenne jó.
Amúgy szerintem csak le akartak rázni a nevtanban, mert sok a gyerek és kevés a gyógypedagógus, gyermekpszichológus, fejlesztő pedagógus. Sajnos ez van ma Magyarországon, focipályákra kell a pénz, gyerekek fejlesztése meg nem számít, inkább intézményeket zárnak be és alakítanak át, hogy csökkentsék a létszámot:(
Csak olyan pszichológushoz vidd, aki klinikai gyermekpszichológus és ért az autizmus diagnosztizálásához is! Lehetőleg vizsgálják meg többen. Előző voltam! (szintén pszichológus vagyok)
Egyébként változatlanul a korai fejlesztőbe vinném inkább. Ott specializálódtak erre a korosztályra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!